2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Darkovičky přehrály adepta na postup


Branky


18

Darkovičky se postaraly možná o největší překvapení kola, když zaskočily ctižádostivou Starou Bělou. Domácí trenér zvolil na ostravský tým účinnou a zodpovědnou taktiku, která se nesoustředila jen na bránění, ale i na aktivní hru dopředu. Povedený první poločas zadělal na úspěch. A byť Ostravané v druhé půli ožili, dohnat dvoubrankové manko už nedokázali. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Darkovičky se od úvodních minut nesoustředily jen na bránění, ale aktivně napadaly rozehrávku hostí, čímž své soupeře trochu zaskočily. O tom svědčí chyba v rozehrávce hostů, kterou zachytil před vápnem Turanský a s nabídnutou šancí nepohrdnul – 1:0. O několik minut později se stejný hráč ocitl nehlídaný na kraji šestnáctky a technickou střelou rozezvučel břevno za brankářem Pitříkem. Hosté byli čím dál více nervóznější a kupili chyby. Po jedné z nich nabídli Turanskému další tutovku a domácí šutér opět prokázal pevné nervy a chladnokrevně navýšil vedení – 2:0. Do poločasu mohlo být pro hosty ještě hůře, kdyby Gai proměnil vyloženou šanci a trestný kop Turanského neskončil na tyči.

 

O poločase proběhl v šatně hostů průvan. Stará Bělá začala v druhé půli hrát to, co se od ní očekává a záhy snížila. Doležal dostal od spoluhráče Džiži balón za obranu a z úniku snížil – 2:1. Ostravané hrají pěkný útočný fotbal, dravé mládí ukazuje svou kvalitu, ale také v něčem i nezkušenost, o čemž svědčí zbytečné ztráty a fauly. Po jednom z nich mohl z dalšího trestného kopu znovu skórovat Turanský, leč trefil břevno a následnou dorážku Moravce do sítě neuznal sudí pro ofsajd. Hosté byli v druhé půli fotbalovější, ale Darkovičky statečně odolávaly. V závěru mohl vyrovnat Doležal, když svou střelu otřel o horní tyč. Konečný účet za utkáním mohl vystavit opět Turanský, který z brejkové situace mířil svou střelu těsně nad břevno. Darkovičky si připsaly první jarní vítězství na svém hřišti, když obraly o body adepta na postup. Staré Bělé naopak anglický týden vůbec nevyšel.   



Ohlasy k zápasu


FK Darkovičky
Radek Malina (trenér): "Chci hráče pochválit za dnešní zodpovědný a kolektivní výkon. Už ve středu jsem se byl podívat na hru našeho soupeře a podle toho zvolil taktiku. Hráli jsme dobře a soupeře svou hrou zaskočili. V druhé půli se hra Staré Bělé podstatně zlepšila a musím uznat, že její borci hráli opravdu dobře. My jsme to ale nakonec ubojovali a myslím, že za skvělý první poločas i po zásluze zvítězili."




Sestavy


FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - P. Turanský [-] , M. Gai [-] (60. T. Ondič [-] ) , J. Klečka [-] , L. Lindovský [-] , D. Rychnovský [-] , A. Kuřidém [-] (83. D. Kempný [-] ) , T. Kabich [-] , L. Moravec [-] (54. T. Müller [-] ) , J. Hanauer [-] , P. Adamčík [-]

FK Stará Bělá
M. Pitřík [-] - J. Jurásek [-] (46. T. Miškařík [-] ) , D. Šebesta [-] (46. D. Kožík [-] ) , P. Doležal [-] , N. Sýkora [-] (46. A. Akritidis [-] ) , J. Dziža [-] , K. Surovec [-] , M. Petrík [-] , A. Lyčka [-] (75. A. Akritidis [-] ) , J. Vidiševský [-] (75. P. Firášek [-] ) , O. Pytlík [-]

Počet diváků: 97. Rozhodčí: RITTER Jakub - JURAJDA David, WAWRZYK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jiří Lusar

Expert: Jiří Swiech
Tip experta: výhra hostů

Darkovičky budou chtít doma bodovat, protože jsou zvyklé sbírat body převážně doma, ale Stará Bělá má letos skvělou formu. O víkendu se aspoň na jeden den dostala dokonce i do čela tabulky. A tento scénář bude chtít naplnit i v tento víkend. Tipuju výhru Ostravanů.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů