Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2022 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slovan Ostrava slaví první výhru v sezóně


Branky


16

Fotbalisté Slovanu Ostrava prolomili prokletí letošní sezóny a až v patnáctém mistrovském zápase slavili prémiérové vítězství. Hosté z Malých Hoštic opět doplatili na mizernou koncovku a podruhé v sezóně darovali svému soupeři body do tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní pasáž byla spíše seznamovací s povrchem umělé trávy, ale záhy přišel na řadu fotbal. První vyloženou šanci si vypracoval hoštický Šafarčík, když si to sám pádil na golmana Hypše, ovšem ten jej vychytal. Zanedlouho poté se v poměrně dobré palebné pozici octl na hranici malého vápna Dominik Klinger, jenže s nabídkou ke skórování pohrdl. A tak přišel zákonitý trest na druhé straně. Špatnou rozehrávku hostující obrany využilo k brejku duo domácích hráčů Ciesarik s Kubuškem. Poté, co si hezky vyměnili mezi sebou balón, druhý jmenovaný táhl podél pravé strany směrem na bránu, ve finále místo přihrávky na dobře postaveného kolegu vzal vše na sebe a ránou na vzdálenější tyč otevřel skóre zápasu - 1:0. Stejné duo hráčů se za několik minut podepsalo i pod druhou brankou Slovanu, povedenou mezihru tentokrát zakončil střelou z hranice šestnáctky Ciesarik - 2:0. Hosté se naštěstí psychicky nesložili a přišli s bleskovou odpovědí. Po rohovém kopu Režnara snížil nechytatelnou ránou Dominik Klinger - 2:1. Hosté byli rázem jako polití živou vodou. Těsně nad břevno mířil aktivní Dominik Klinger, nedlouho poté po pohledné akci pálil Droppa do tyče. Ovšem z další akce už přišlo zasloužené vyrovnání. Prakticky se opakovala situace z prvního hoštického gólu, tentokrát rohový kop Režnara našel nehlídaného Schroma a ten zastrčil balón pod Hypšem do brány - 2:2. Hosté i nadále tvořili hru, zatímco Slovan spoléhal spíše na brejky. A jeden takový mu ještě do poločasu vyšel. Opět bylo u toho duo Kubušek s Ciesarikem, druhý jmenovaný však ztroskotal na brankáři Honkovi. 

 

I úvod druhé půle vyšel domácímu celku na výbornou. Slovan zahrával po trochu kontroverzním faulu přímý kop, který Honka vyrazil pouze ke Kubuškovi, jenž vracel míč do vápna, odkud nechytatelnou pumelicí rozvlnitl síť Tydlačka - 3:2. Ani tato branka Hoštice nepoložila, protože vsadily vše na jednu kartu a vrhly síly do útoku. Po necelé hodině hry mohl vyrovnat Pospěch, ale pouze rozezvučel horní tyč. Poté se hostující celek zlobil na rozhodčí, když nepotrestali faul na Dominika Klingera ve vápně. Naprostou herní převahu Hoštic mohl čtvrthodinku před koncem zužitkovat k vyrovnání Droppa, ale ani jeho pokus si cestu do sítě nenašel. Slovan Ostrava se s velkým vypětím sil ubránil tlaku hostí a připsal si šťastnou, ale o to cennější premiérovou výhru v sezóně. 



Ohlasy k zápasu


TJ Slovan Ostrava
Jan Nevola (předseda oddílu): "Zápasu by spíše slušela remíza, ale my jsme doslova utrpěli vítězství. Pochopitelně jsme za výhru rádi. Věřím, že to kluky povzbudí do dalších zápasů a že letošní sezónu ještě nezabalili. Ale jinak musím upřímně říci, že to byla hodně šťastná výhra. Hoštice byly podstatně fotbalovější než my a rozhodně lepší než náš minulý soupeř z Vřesiny."

TJ Slavia Malé Hoštice
Roman Grygarčík (trenér): "Z výsledku jsem zklamán, protože prohrát jsme si určitě nezasloužili. Hráli jsme dnes jednoznačně proti nejslabšímu celku soutěže, odpovídalo tomu i naše držení míče, které mohlo být z 80% na naší straně. Ale co z toho, když neumíme dávat góly?! Trochu se zlobím na rozhodčí, protože některé zákroky stejně jako třetí gól Slovanu byly velmi diskutabilní. Ale vymlouvat se na to nebudu, protože my jsme si to opět sami prohráli díky mizerné koncovce. Příště už musíme bodovat."



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
Z. Hypš [-] - L. Ciesarik [-] , T. Pastrňák [-] , L. Tydlačka [-] , D. Kubušek [-] , M. Bláha [-] (80. A. Šindler [-] ) , V. Mooc [-] , J. Holcman [-] (65. D. Koukal [-] ) , T. Vráždil [-] , M. Kubinec [-] , D. Valder [-] (46. A. Sýkora [-] )

TJ Slavia Malé Hoštice
M. Honka [-] - R. Režnar [-] , D. Kostka [-] (68. P. Mlýnek [-] ) , J. Chřibek [-] , J. Droppa [-] , D. Schrom [-] (56. M. Híreš [-] ) , D. Klinger [-] , M. Adamčík [-] , D. Pospěch [-] , E. Klinger [-] , O. Šafarčík [-]

ŽK: 88. L. Tydlačka - 41. D. Schrom , 60. E. Klinger .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: SEIDLER René - HYKL Dominik, KYSELÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Michal Pěntka (hráč TJ Ludgeřovice)
Tip experta: remíza

Tak tady to také vidím jako vyrovnaný souboj. Slovan mile překvapil v minulém kole, když dlouho trápil Vřesinu a prohrál až smolně v nastavení. Hoštice doma vysoko prohrály, uvidíme, jak se tento minulý zápas na nich podepíše, ale přesto si myslím, že v Ostravě neprohrajou. Tipuji remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů