2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.03.2022 14:30

17.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Klíčem ke třem bodům se staly dlouhé auty


Branky


51. L. Hawel , 65. Z. Kout
4

Vrchlabí šlo do zápasu jako jasný favorit. Poslední Černilov všk nedal kůži lacino a dlouho vzdoroval i s mladými hráči v sestavě.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrana Černilova vzdoroval zdatně. Potíže však dělaly dlouhé auty domácích.

Na první šanci zápasu se nemuselo dlouho čekat. V 5. minutě se domácí po dlouhatánském autu z pravé strany dostali k hlavičce, ale ta mířila jen doprostřed branky, a tedy do rukou Jakuba Nováka. O chvilku později se situace opakovala, ale tentokrát hlavička mířila mimo tři tyče.

 

Domácí tuto svoji zbraň (dlouhé auty) využívali poměrně často a také se z toho prosazovali, ale jen nemířili přesně. Bylo vidět, že se jedná o nacvičené akce, které jsou často nebezpečnější než rohy. V týmu Vrchlabí tuto specialitu obstarává Marek Hanuš. Podobnou taktiku jsme mohli vidět před lety i v anglické Premier League, kdy to bylo typické pro tým Stoke City.

 

Ve 14. minutě se dostal ke střele z vápna domácí Hanuš, ale Novák byl připraven. Domácí byli aktivnější a hrozili hlavně po dlouhých autech. Černilov se jen zřídka dostával na polovinu soupeře a spíš se soustředil na poctivou obranu.

 

Čtvrt hodiny před koncem první půle se do dvou velkých příležitostí dostal Milan Tomčík, ale ani jednu nedokázal pořádně zakončit. Do poločasu se pak nic vážnějšího nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0

Ke třem bodům zavelel kapitán.

Hned v úvodu zahrozilo Vrchlabí ze standartní situace, ale střílený centr proletěl těsně vedle branky. V 51. minutě se dostalo Vrchlabí do vedení. A samozřejmě to bylo po dlouhém autu Hanuše. Míč několikrát poskakoval ve vápně, než se nejlépe zorientoval domácí kapitán Lukáš Hawel a propasoval míč do sítě. 

 

Poté to zkoušel z dálky domácí obránce Hájek, ale Novák je střelu lapil. O chvilku později zas trefil Blažej hlavou tyč. Vrchlabí bylo lepším týmem a jeho tlak vyústil v druhou branku v 65. minutě. Kučerův vysoký centr brankář Novák vyboxoval jen ke Zdeňku Koutovi a ten míč dorazil do odkryté branky. 2:0. 

 

Černilov se dostával k domácí brance jen výjimečně a když už zahrozil, tak hlavně z dlouhých nakopávaných míčů a standartních situací. Další šanci domácí zlikvidoval rychlým vyběhnutím Novák. Vrchlabí pak dobře sehrálo rohový kop a velkou šanci musel zneškodnit opět pohotový Novák.  Na druhé straně si s přímým kopem hostů poradil brankář Klekner.

 

Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Blažej, ale ve slibné pozici se rozhodl patičkou přihrávat, a nakonec se Vrchlabí nedostalo ani ke střele. Mrzet ho to ale nemuselo, protože Černilov se nezmohl na žádný větší tlak v závěru, a tak všechny tři body zůstaly doma.

 



Ohlasy k zápasu


FC Vrchlabí
Jiří Hloušek (trenér): "Podle postavení v tabulce jsme byli favorité, ale trvalo nám dlouho, než jsme se dokázali prosadit. Měli jsme nějaké šance, ale bohužel nám to tam nepadalo. Nakonec jsme po dlouhých autech a centrovaných míčích tam dvě střely dotlačili. Zlomili jsme i prokletí prvních zápasů v sezóně, kdy se nám nedařilo v nich zvítězit. Jsme rádi za tři body, ale herně bychom měli mít na lepší výkon".

FK Černilov
Jaroslav Šlégr (trenér): "Vrchlabí nás od úvodu zatlačilo pomocí centrů a dlouhých autových vhazování. V prvním poločase se nám podařilo situace ubránit, ale bohužel v začátku druhého poločasu jsme už dvě situace nedokázali uskákat. V útočné fázi a v mezihře jsme předvedli málo a je nutné v těchto aspektech hry přidat. Musíme ale vycházet z toho, že máme víceméně nový tým mladých hráčů a pro některé to byl vůbec první zápas na takovéto úrovni".



Sestavy


FC Vrchlabí
J. Klekner [-] - M. Tomčík [-] (79. M. Slavík [-] ) , M. Hanuš [-] , P. Žďárský [-] (85. T. Fišar [-] ) , M. Kučera [-] , J. Blažej [-] (89. O. Matěják [-] ) , L. Hawel [-] , Z. Kout [-] , D. Štefan [-] , L. Hájek [-] , R. Dejmek [-]

FK Černilov
J. Novák [-] - L. Daněk [-] (75. O. Petrikovič [-] ) , K. Holeček [-] , M. Flégl [-] (56. J. Hartig [-] ) , D. Václavíček [-] (72. T. Bešík [-] ) , O. Etflaiš [-] , M. Václavíček [-] , T. Matoušek [-] , T. Schwarzer [-] , J. Franc [-] , T. Houdek [-]

ŽK: 12. R. Dejmek .
Počet diváků: 111. Rozhodčí: Škoda Martin - KIEZLER Vlastislav, LUKES Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Drozd

Expert: David Hlava
Tip experta: výhra domácích

Vrchlabí je doma silné, takže si myslím, že si to pohlídají a vyhrají. I když první zápasy jsou vždy zajímavé, ale věřím domácím.