FOTO: Boj o prvenství bude napínavý, Semice remízovaly ve Strunkovicích


Branky


41. A. Kadlec (p.) , 51. J. Dvořáček (vl.) - 2. L. Zborník , 90. P. Keclík
22

Až gólem z 90. minuty vydolovaly Semice ze Strunkovic bod. Vzhledem k výhře Roudného ve Svinech se boj o čelo zamotává!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Trojice rozhodčích Tauber, Mráz, Ovčáček řídila velmi důležitý zápas, který mohl napovědět o tom, kdo ještě může bojovat o krajský přebor. Než si diváci v útulném stadiónku u Blanice sedli, domácí prohrávali. To hosté hned po výkopu rozehráli rychlý protiútok a domácí obránci, než se probudili, měli Zborníka za zády a ten po Řezáčově centru skóroval. Pro Blanické letce to byl šok. Hosté se uklidnili a byli víc ve hře. Domácím trvalo dobrých deset minut, než se dostali do hry. Vyrovnali hru a pomalu se nadechovali. A diváci měli na ploše svůj Blaník. Do dvacáté minuty hájil výborný Dvořáček čisté konto a obrana hrála kompaktní fotbal a prosadit se a vyrovnat bylo složité. Jak běžela hra a ubíhal čas, bylo to pomalu herně vyrovnané. Domácí byli stále více na míči, byť nejvíce spoléhali na nákopy na rychlého Žurka, hosté hráli organizovaně a zodpovědně. Blížil se závěr poločasu a domácí udeřili, ve 40. minutě Kochma našel Žurka, ale ten byl obráncem hostí faulován v pokutovém území a hlavní rozhodčí Tauber bez váhání odpískal pokutový kop. Domácí čekali, jak to dopadne se Žurkem, neboť ten dlouho nevstával. Po ošetření ale penaltu kopat nešel a míč si postavil Kadlec, který umístěnou střelou nedal Dvořáčkovi šanci. Bylo srovnáno a šlo se pomalu do kabin. Nerozhodný stav odpovídal průběhu zápasu a bylo spravedlivé na obě strany.

 

Druhý poločas

  Druhé dějství domácí povzbuzeni brankou do šatny zahájili ztečí a než se Dvořáček oklepal z kanonády Žurka, Kochmy a Kolouška, nakonec udeřilo. V 51. minutě prošel Žurek a jeho nahrávku nasměroval hostující hráč nešťastným odrazem za záda bezmocného Dvořáčka. Blaníkům po tomto vlastenci narostla křídla, jako létajícím letadlům z blízkého letiště. Získali převahu a vytvořili si velký tlak. Zavřeli hosty na jejich polovinu a vypadalo to na další gólový přísun, který se nekonal. Žurek, Kochma a Kolušek, ale i ostatní pálili slepými a tak to bylo stále otevřené. Když hostující Dvořáček vychytal Kochmův brejk a střela Žurka v 60. minutě jen těsně minula tyč, bylo po tlaku. Závěrečná čtvrthodina nabídla vyrovnanou hru a také odpověď na to, jak je fotbal krutý. Nejdříve v nervózním závěru vyloučil hlavní rozhodčí Tauber hostujícího Holuba za nesportovní chování, když po odpískání atakoval nesportovně domácího hráče. Hosté v deseti a v nastaveném čase z ničeho nic vyrovnali. Dostali se do posledního protiútoku a Keclík vyrovnal. Po brance domácí popadli na plochu jako by nechtěli věřit dané chvilce. Zápas se dohrával a za zmínku stojí souboj úplně na konci, který byl podobný vyloučení semického Holuba, ale domácí hráč, který se zachoval stejně, dostal jen žlutou kartu. Škoda, neboť to byla jediná chyba jinak velmi dobře rozhodujícího hlavního rozhodčího Taubera. Byl to nadprůměrný zápas I.A třídy a téměř zaplněný stadión tleskal oběma soupeřům za pěkný nedělní fotbalový podvečer.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN

Hodnocení od Miroslava Mottla (STR)

Blaník sehrál dosti smolný zápas, když inkasoval v 2. minutě a po otočení skóre pak v 91.min. Zápas měl úroveň, šancí měli domácí více - Koloušek nedal vyloženou tutovku a hned na to Kochmu reflexivně vychytal brankář hostí. Při výhře mohl Blaník ještě míchat pořadím na špici, ale takový je fotbal - přesto diváci doprovodili oba týmy potleskem.

 



Ohlasy k zápasu



FC AL-KO Semice
Marcel Nousek (trenér) - (pro fotbalunas.cz zaslal Ladislav Beran): S bodem jsme spokojeni. Domácí na nás byli velmi dobře nachystaní. I když jsme rychle vedli, tak domácí hru srovnali a my neudrželi míč na kopačkách. Místo, abychom hráli svou hru, nakopávali jsme míče a dostali domácí do tlaku. V druhém poločase jsme propadávali a domácí zaslouženě vedli. Dnes už jsme zde viděli prohru, ale konec utkání nás překvapivě přivedl k bodu, za který jsme moc rádi.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Tauber Lukáš - MRÁZ Roman, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 5. 2022 21:53
Hodnocení zápasu
22. 5. 2022 20:57
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Matyáš Bartoš
Tip experta: výhra hostů

Semice jsou velmi kvalitní tým, ale Strunkovice hrají nepříjemný fotbal. Čekám vyrovnaný zápas, ale více se přikláním k výhře Semic.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Blaníci si zatrénovali v minulém, kole v Lažišti a na šlágr neděle se těší. Bude to boj o postupovou naději pro oba týmy, kdo vyhraje může ji živit. Zde to vidím na vydřenou výhrou letců Blaníku.

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Strunkovice jsou doma silné, mají 5 výher v řadě a hlavně bouřlivé domácí prostředí. Bude to těžké, ale věřím že Semice udolají