1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.04.2022 13:30

14.kolo, Středočeský | Rakovník | III. třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kapitán Elsnic zařídil vítězství v Petrohradě


Branky


17

Po dvou prohraných zápasech přivítal Petrohrad na svém hřišti Mšecké Žehrovice. Hostující celek trápí velká marodka, čehož chtěli domácí využít. Sokol se představil ve velmi dobrém světle a dlouho to vypadalo, že obere favorita o body. To by ale nesměl k vítěznému tažení zavelet kapitán Jan Elsnic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha domácích

Vstup do jarní části Petrohradu nevyšel. Dvě vysoké prohry a nyní soupeř z top trojky soutěže. Domácí Sokol se ale představil ve velmi dobrém světle a dal zapomenout, kdo je v utkání favoritem. Do první šance se dostal Jambor, ale v zajímavé pozici přestřelil. Do dalších příležitostí se dostal Majer, ale také nebyl úspěšný. Absence některých hráčů na hostující straně byl znát a Mšecké Žehrovice čekal tuhý boj.

 

Hosté možná nečekaně nebyli tím, kdo udával tempo utkání. Po půl hodině hry se dopustili nedovoleného zákroku před vápnem na Masopusta. Sám faulovaný si postavil míč na rohu vápna a mířil přesně k tyči - 1:0. Zasloužené vedení za svůj dobrý herní projev ale nevydrželo Sokolu dlouho. Ve 40. minutě dostal až trestuhodně příliš prostoru na zadní tyči Elsnic, který uklidil rohový kop kolem obránce Halámka za Sochorova záda - 1:1. První poločas tak neměl vítěze a do zbylé části utkání se dal očekávat velmi zajímavý souboj.

Kapitán rozhodl

V první půli domácí kousali a byli nebezpečnější, v té druhé už se hra vyrovnala. Hostující celek si vytvářel zajímavé příležitosti, ale vedoucí branky se nedočkal. Platil tak nadále remizový stav. Vedení mohlo přijít na straně druhé. Možná největší šanci zápasu připravil po hodině hry Majer s Masopustem. Prvně jmenovaný prodloužil míč na autora úvodní branky, ten se dostal do vápna a pod sebou hledal dobře postaveného Jambora. Ten ke smůle domácích míč netrefil, stejně tak dopadl za ním čerstvý Bláha a Mšecké Žehrovice tak přežily klinickou smrt.

 

Neproměněná gólovka se Petrohradu stala osudnou. Postupem času ubývali domácím hráčům síly, což hrálo do karet soupeři. Čas plynul a zápas se přenesl do poslední pětiminutovky. Zde si vzal hlavní slovo kapitán Elsnic. Z pozice stopera se vydal až do vápna, kde zavěsil - 1:2. Nejzkušenější hráč hostí opět ukázal, že se na něj jeho tým může spolehnout. Na důležitý gól chtěli domácí ze zbytku svých sil odpovědět.

 

V závěru zápasu to vzal na sebe aktivní Masopust. Přešel přes několik bránících hráčů, ale na poslední chvíli mu jeden z obránců vystavil stopku čistým odebráním míče. V další příležitosti to zkoušel Worzischek po rohovém kopu, jeho střela ale byla zblokována. A když Masopust pálil v poslední příležitosti pouze do středu branky, kde byl připravený Svéchota, bylo jasné, že si Mšecké Žehrovice připíší velmi důležité vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Petrohrad předvedl bojovný a sympatický výkon, který ale bohužel pro domácí na body nestačil.

 



Ohlasy k zápasu


Sokol Petrohrad
Jiří Masopust, záložník: První poločas jsme byli lepším týmem a měli jsme i více šancí. Po půl hodině hry na mě byl faul na rohu vápna a z přímého kopu se mi povedlo dostat míč technickou utaženou střelou k pravé tyči. Soupeř ale vyrovnal, když jsme neuhlídali jejich stopera při rohovém kopu. Druhý poločas byl vyrovnaný. Troufnu si ale říci, že jsme měli více šancí než soupeř. Poté, co jsme neproměnili naší největší šanci, tak nám kolem pětasedmdesáté minuty došla opět fyzička. Možná i proto jsme dovolili stoperu soupeře, aby prošel s míčem až do vápna a tam skóroval. V závěru už jsme z vytvořených šancích nedokázali vyrovnat. Řekl bych, že to byl zatím náš nejlepší výkon.

SK Mšecké Žehrovice
Libor Slavík, hráč a funkcionář: Dohnala nás neskutečná marodka, takže naše sestava byla značně zdecimovaná. Dneska to urval Honza Elsnic, který jako správný kapitán umí zavelet a strhnout mužtvo. Domací byli sice nebezpeční, ale hraje se na branky, my měli taky několik dalších šancí. Věřím, že naše výkony budou mít vzestupnou tendenci.



Sestavy


Sokol Petrohrad
P. Sochor [-] - T. Halámek [-] (46. D. Halámek [-] ) , M. Šiška [-] (73. Z. Sajfrt [-] ) , D. Učík [-] , R. Worzischek [-] - P. Nováček [-] , J. Masopust [-] - L. Jambor [-] , L. Halámek [-] , M. Majer [-] , K. Tesař [-] (63. D. Bláha [-] )

SK Mšecké Žehrovice
J. Svéchota [-] - M. Pokorný [-] , L. Slavík [-] (84. T. Vonášek [-] ) , F. Libecajt [-] , F. Bílek [-] , K. Uher [-] , L. Ducár [-] , J. Elsnic [-] , R. Škutchan [-] , P. Petr [-] , J. Hejna [-]

Hráči zápasu: R. Worzischek , J. Masopust , L. Halámek - J. Elsnic .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - DOMABYL Martin (N), KMEŤ Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jiří Masopust
Tip experta: remíza

Mšecké Žehrovice budeme chtít potrápit. Na našem Camp Nou by byl zlatý.

Tip: výhra hostů

Petrohrad když se sejde v plné sestavě dokáže potrápit i favorita ze Žehrovic.Ale bohužel to na body stačit nebude.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů