2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2016 15:00

19.kolo, Divize D, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FK Blansko potvrdilo výhru z venku a na domácí půdě porazilo Vrchovinu.


Branky


0

Dlouho odolávala Vrchovina na stadionu na Údolní útočným výpadům fotbalistů FK Blansko. Duel 19. kola divize D nakonec rozhodla až branka Františka Schneidera ze 77. minuty. Dvougólové vítězství domácích pak v nastavení pečetil Tomáš Jarůšek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Blansko chtělo v úvodním domácím zápase jarní části sezóny navázat na tříbodový zisk v Rosicích a prodloužit vítěznou sérii na 4 utkání. Hostující Vrchovina naopak v součtu s podzimem 4 utkání v řadě pohrála při děsivém skóre 0:11.

V prvním poločase byli aktivnějším týmem domácí, kteří však dlouho nemohli překonat kompaktní obranný val soupeře. Až ve 23. min. po trestném kopu Schneidera se síť hostující branky rozvlnila, ale pouze z vnější strany. Ve 35. min. Gromský patičkou přistrčil míč Chloupkovi, který na hranici vápna našel Mezlík, jeho střela skončila těsně nad.

Ve 38. min. si Švancara narazil míč se Schneiderem, ale ztroskotal na brankáři Michálkovi. Zkušený útočník nebyl úspěšný ani ve 41. min., když se do pokutového území prokličkoval po zisku míče Trtílkem, Michálek si s jeho střelou poradil. Ve 43. min. fauloval hostující brankář ve vápně Gromského, ale pokutového kopu se diváci na Údolní nedočkali.


Za začátku druhé půli mohli jít domácí do vedení. Švancara uličkou vysunul Mezlíka, po jeho přihrávce selhal ve vyložené šanci před prázdnou brankou agilní Chloupek. V 62. min. kryl Michálek hlavičku Šplíchala. V 73. min po dlouhém výkopu Jurana předložil Švancara na hranici vápna míč Schneiderovi, který orazítkoval levou tyč. Poté měli Blanenští po malé domů L. Smetany výhodu nepřímého volného kopu, Mezlíkovi se obrannou hráz hostů propálit nepodařilo.

Domácí tak vysvobodila až zimní posila záložní řady FRANTIŠEK SCHNEIDER. Ten se v 77. min. postavil k exekuci standardní situaci a míč z jeho levačky zaplul ke vzdálenější tyči - 1:0.

V závěru utkání hosté ve snaze vyrovnat naráželi na pozornou domácí obranu. V 88. min. na hranici vápna fauloval Koláček L. Smetanu. Trestný kop napálil kapitán Michal pouze do zdi. Do útoku se pak vydal i brankář Michálek, což mohl v 92. min. po prodloužení od Mezlíka potrestat Švancara, ale střelou od poloviny hřiště těsně minul. Skórovat se podařilo až téměř se závěrečným hvizdem střídajícímu TOMÁŠI JARŮŠKOVI, který po přihrávce Mezlíka míč dopravil do opouštěné branky - 2:0.

 

Zdroj: www.fkblansko.cz

Autor: Boris Hasa



Ohlasy k zápasu


FK Blansko
Zbyněk Zbořil, trenér: Nakonec jsme zápas výsledkově zvládli, ale špatnou produktivitou jsme si to dnes udělali hodně složité. V úvodu zápasu jsme sice drželi míč, ale dělali jsme hodně nevynucených chyb, což nás stálo lepší finální fázi. Pak jsme to uklidnili a přišly i šance, ale nedokázali jsme vstřelit branku, abychom soupeře donutili to víc otevřít. Druhý poločas jsme začali stejně vlažně, jako první, ale brzy jsme se dostali zpátky do hry a vytvořili si hned v 50.minutě další velkou tutovku, ale Chloupek přestřelil ze dvou metrů prázdnou bránu. Dál jsme si vytvářeli šance, ale ani ti nejzkušenější hráči nedokázali mužstvo uklidnit vedoucí brankou. Postupem času se to podepisovalo i na našem výkonu a vysvobodil nás až Schneider z přímého kopu. Závěr byl ještě hodně hektický, ale to jsme si zavinili sami, protože jsme dnes nedali gól snad z deseti dobrých šancí. Pojistku v podobě druhého gólu jsme dali až v poslední nastavené minutě. Někdy to tak prostě je, že to nemůžete zlomit, ale možná je takové vítězství o to cennější. Rozhodně ale bylo v našich silách předvést lidem lepší fotbal, chyběla tomu lehkost, ale já to přisuzuji nervozitě z toho, že se nám nedařilo dlouhou dobu vstřelit rozhodující branku. Vítězství se ale počítá a jedeme dál.

SFK Nové Město na Moravě
Roman Kysilko, trenér: Zápas se hodnotí těžko, protože dle mého názoru jsme prohráli po slušném výkonu. Jsou zde dva aspekty, domácí mají velmi chytré, zkušené hráče, a nám se nepodařilo ve druhém poločase, když jsme trošku získávali iniciativu, některé věci zvládnout. Samozřejmě první gól byl nešťastný, ale je pravda, že jsme mohli inkasovat už dřív, a druhá branka, to už bylo jenom vyvrcholení. Myslím, že tady bylo velice příjemné fotbalové prostředí, jak trávník, tak lidi. Takhle by měl fotbal vypadat.



Sestavy


FK Blansko
D. Juran [-] - P. Gromský [-] , J. Šplíchal [-] , D. Müller [-] , L. Koláček [-] - J. Nečas [-] , P. Mezlík [-] , F. Schneider [-] , L. Chloupek [-] (82. T. Jarůšek [-] ) - J. Trtílek [-] (93. R. Buchta [-] ) , P. Švancara [-]

SFK Nové Město na Moravě
F. Michalek [-] - L. Wolker [-] (48. L. Komínek [-] ) , M. Drdla [-] , L. Smetana [-] , M. Čírtek [-] (81. D. Bača [-] ) - R. Blažíček [-] , M. Kovář [-] , M. Žák [-] , J. Nespěšný [-] , L. Michal [-] - D. Russ [-] (85. M. Kyselý [-] )

ŽK: 44. P. Švancara , 60. D. Müller , 89. L. Koláček - 60. M. Kovář , 75. L. Michal .
Místo: Tráva. Počet diváků: 424. Rozhodčí: Jahoda Jaroslav - VEJTASA Simon, NÁPRAVNÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.