3:2p.
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 17:00

3.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dva góly kapitána Kalivody stačily jen na bod


Branky


0

Nováček soutěže z Benátek to zatím neměl nijak lehké. V prvním kole se postavil silné Chrudimi a remízou mile překvapil. Proti Kolínu už žádného úspěchu nedosáhl a ani jeho nadcházející soupeř nepatří mezi ty slabé. Zápy to dokázaly hned na úvod soutěže likvidací Čáslavi, nicméně i ony pak musely spolknout hořkou pilulku prohry, když si na ně vyšlápla právě výše zmiňovaná Chrudim. Dle logiky by tedy Benátky měly Zápy porazit, jak ale asi všichni dobře víme, hledat ve fotbale logiku je mnohdy zcela zbytečné.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sedláčkova penalta udržela hosty ve hře

Na první gól se v Zápech dlouho nečekalo. Hned na úvod si totiž vzal slovo bývalý slávista David Kalivoda. Hned první rána kapitána totiž byla nabitá a rozvlnila síť! Hakl mu perfektně namazal míč po zemi do vápna a Kalivoda bez problémů propálil gólmana Diviše – 1:0. Domácí i nadále stupňovali svůj tlak a jednou už to dokonce vypadalo, že si první gólovou situaci zopakují. Zakončujícího Kalaše si už ale Diviš pohlídal. A pak přišla rána z čistého nebe, když Zápský Duben fauloval ve vápně a sudí Drábek nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Michal Sedláček touto šancí nepohrdl a přesnou ranou do levé šibenice nedal Strakovi šanci – 1:1. Ani ne za deset minut mohly Benátky dokonat obrat. Po chybě Nováka se dostal do úniku Asnsuma, kterého však na poslední chvíli stihl obrat o míč skvělým zákrokem Lukashov. A tak se tleskalo na druhé straně. Deset minut před poločasovou přestávkou se totiž opět blýskl Kalivoda, který přesnou střelou ze standardní situace k levé tyči nedal Divišovi šanci – 2:1. Tento stav zůstal neměnný až do poločasové přestávky. Zápy byly lepší, Benátky ale několikrát ukázaly, že mají perfektně zvládnuté brejky. 

 

Smolný den si vybral Hakl

Druhý poločas na rozdíl od toho prvního gólem nezačal. Nabídl ale pohled na ostřejší a tvrdší fotbal. Hrálo se spíše kolem půlící čáry a první velká šance přišla až v šedesáté třetí minutě. Asi nepřekvapí, že to byl opět Kalivoda, který měl na své noze pojišťující branku, k jeho smůle však napálil míč po Jelínkově vybídnutí na malém vápně pouze do břevna. Tím odstartoval sérii spálených šancí, na které v Zápech asi nebudou vzpomínat rádi. Po Kalivodovi zklamal ve střelecké pozici i Jelínek a do třetice nedokázal dotáhnout do konce svůj nájezd jeden na jednoho domácí Jemelík. Diviš dokázal dobře vyběhnout a Jemelíka vytlačil z ideální střelecké pozice. Přesto i nadále měli domácí zápas ve svých rukách a byli lepším týmem. Platilo to ještě v první nastavované minutě. Ve druhé už nikoli. Nejspíše poslední akce hostí totiž vykrystalizovala v obraný skluz Hakla, který chtěl zabránit případně nebezpečnému zakončení jednoho z hostujících útočníků. Bohužel pro něho se však trefil tak nešťastně, že neomylně prostřelil vlastního brankáře sám a vlastním gólem tak v posledních vteřinách daroval Benátkám minimálně bod – 2:2. Rozhodovat o tom druhém musely až penalty

 

Diviš Zápy podržel

V rozstřelu se Divišovi skutečně velmi slušně dařilo. Hostující gólman totiž dokázal vychytat Bejbla a Kovaříka. To domácí straka měl v rukávu jiné eso. Perfektně postavenou konstrukci. Snad na tom měla podíl horší znalost venkovního prostředí, snad to bylo dílem prosté smůly, tak jako tak, střelci Benátek dokázali hned třikrát rozezvonit pouze brankovou konstrukci. Karásek s Murárikem napálili míč do břevna, Šimek trefil pro změnu tyč. Zápy tak zvítězily na penalty 3:2 a autorem té třetí vítězné byl Novák.

 



Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - M. Novák [-] , J. Duben [-] , M. Baloun [-] , F. Hakl [-] - D. Kalivoda [-] , V. Svoboda [-] , P. Pavlík [-] (75. M. Kovařík [-] ) , J. Jelínek [-] (90. O. Bejbl [-] ) - O. Lukashov [-] (63. Z. Jemelík [-] ) , J. Kalaš [-] (89. M. Doležal [-] )

SK Benátky nad Jizerou
J. Diviš [-] - V. Kubista [-] , M. Karásek [-] , L. Vraštil [-] , M. Horák [-] - R. Skácel [-] (58. J. Buryán [-] ) , S. Smetana [-] (79. M. Borovička [-] ) , M. Sedláček [-] , M. Škarecký [-] (86. O. Murárik [-] ) , G. Mendy [-] (86. R. Šimek [-] ) - M. Ansuma [-] (71. M. Novotný [-] )

Místo: tráva.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.