1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 17:00

4.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky byly lepší, přesto podlehly Žižkovu o tři branky


Branky


0

Viktorka Žižkov si vzhledem k síle svého kádru představovala své postavení v tabulce po třech kolech asi přece jen trochu jinak. Prohra na penalty Mostem, těsná porážka Převýšova a pád s Kolínem, tedy všeho všudy zisk čtyř bodů. S podobnými výsledky by myšlenky na postup do druhé fotbalové ligy byly zcela nereálné. Výhra na hřišti Benátek se tedy jevila jako naprosto povinná záležitost. Domácí jsou ale zatím velmi nevyzpytatelným soupeřem! V předchozích dvou kolech sice ani jednou nevyhráli, nicméně remízy s Chrudimí a Zápami (s oběma prohráli na penalty) dokazují, že Benátky jsou schopné značně znepříjemnit cestu za body v podstatě komukoli.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Festival zahozených šanci v režii domácích

Po úvodním hvizdu sudího Kubce, předvedli Benátským divákům lepší start do utkání domácí. Vděčit za to mohli z velké části hráči, který ještě nedávno hájil barvy mistrovské Plzně, tedy Janu Chramostovi. Ten šel Benátkám vypomoci jakožto hráč Mladé Boleslavi, jejíž jsou farmou. Do slibného průniku se tlačil už ve třetí minutě, narazil však na dobře vyběhnutého Brauneise. Domácí hrozili i nadále. Brauneis se tak musel znovu protáhnout proti táhle střele Sedláčka, pro něhož vybojoval míč Borovička. Hostům trvalo rozehřátí motoru o něco déle, poprvé tak zahrozili po patnácti minutách hry, kdy Štoček perfektně vysunul do šance Vukadinoviče, který tváří v tvář Divišovi zklamal a nechal tak domácího gólmana vyniknout. Ze zákroku se ale Diviš dlouho radovat nemohl. V sedmnácté minutě se totiž dopustil ve vápně faulu na Dočekala a pokutový kop byl na světě! Zdeněk Volek jej zahrál natolik tvrdě, že přesto, že si Diviš sáhl, míči v cestě do sítě nezabránil – 0:1. Domácí inkasovaný gól na kolena nesrazil a herně byli i nadále nebezpečnějším týmem. Tato herní převaha jim však nebyla příliš platná vzhledem k velmi slabé koncovce. Sedláček napálil míč po perfektním přenesení hry Mendym pouze do Brauneise. Sám poté vyzval ke skórování ukázkovou uličkou Škareckého, který se dostal i přes Brauneise, bohužel pro Viktorku ale přestřelil. Nemohli by se tedy divit, kdyby nakonec na své neproměněné šance doplatili a znovu inkasovali, Avdič ale po povedeném centru Volka trefil pouze ochranou síť. Do kabin tak šli domácí zklamání z nepříznivého stavu, který dopustili i přes evidentní herní převahu.

 

Lekce z produktivity v režii hostů

To co se celý první poločas ne a ne povést, se vydařilo už po dvou minutách toho druhého. Exligista Buryán, který shodou okolností strávil hlavní část své kariéry (deset let) na Žižkově, přihrával na volného Chramostu, který prokázal, že ligových zkušeností už má také dost a s klidem zakončoval kolem Brauneise, kterému v podstatě nedal šanci – 1:1. Ta samá dvojice připravila i další šanci svého týmu, tentokrát ale zakončoval Sedláček, jehož pokus zablokoval Neuberg. Neproměnit v zápase takové množství šancí se většinou nevyplácí a to platilo i tentokrát. Stačil jen nepříliš povedený odkop Karáska a Dame Diop zakončoval pohotově a zároveň přesně k tyči Divišovi branky – 1:2. Diop byl v tu chvíli při chuti a záhy mohl přidat i svůj druhý zásah, hlavou však těsně minul. Po sedmdesáté minutě začal tlak domácích vrcholit a to šancemi Sedláčka a Ansumi. Oba však při svých pokusech těsně minuli. Zdálo se, že vyrovnání je stále na dosah a je jen otázka, který z domácích jej utrhne. Tuto naději sebral domácím v osmdesáté šesté minutě střídající Janecký. Ten si naběhl na nákop Šandery a uklidnil své spoluhráče pojistným gólem – 1:3. Benátky tato frustrace dále vedla ke snahám o vstřelení branky, z toho však pramenily spíše nebezpečné brejky hostí. Jeden takový s přečíslením pět na tři neproměnil ve čtvrtou branku těsně před koncem Štoček. Ten se ale o poslední slovo připravit nenechal a v samotném závěru se z branky přece jen mohl radovat, když Diviše překonal hlavičkou – 1:4. Pro domácí byl výsledek velmi krutý vzhledem ke kvalitě jejich hry. Žižkov opět prokázal, jak důležitá je ve fotbale produktivita a že bez branek se prostě zvítězit nedá.

 



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
J. Diviš [-] - L. Vraštil [-] , M. Karásek [-] , V. Kubista [-] , M. Horák [-] (60. M. Ansuma [-] ) - G. Mendy [-] , M. Borovička [-] (74. M. Novotný [-] ) , M. Škarecký [-] , J. Buryán [-] , M. Sedláček [-] (79. O. Murárik [-] ) - J. Chramosta [-]

FK Viktoria Žižkov
R. Brauneis [-] - V. Šandera [-] , M. Avdić [-] , J. Neuberg [-] , Z. Volek [-] - D. Diop [-] (84. J. Janecký [-] ) , M. Vukadinovič [-] (81. D. Kocourek [-] ) , M. Mareš [-] , M. Hurka [-] - T. Dočekal [-] , J. Štoček [-]

Místo: Letní stadion / tráva.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.