FOTO: Derby ovládl Vimperk. Jsem zklamaný, neskrýval kouč Čkyně


Branky


26

Derby o krále Volyňky mezi Šumavanem Vimperk a SK Čkyně bylo po letech opět očekávaným soubojem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

    Derby týmů, které dělí od sebe pouhých deset kilometrů tokem řeky Volyňky, bylo celý týden bráno prestižně. Oba týmy začaly soutěž rozdílně, zatímco domácí Šumavan měl start přímo katastrofální, tak hosté do soutěže vlítli a získávali body. Jenže nyní v druhé části je to naopak, domácím se vrátili marodi i zranění, tým si pomalu sedá a bylo to vidět i v tomto utkání. Hosté prožívají výsledkovou krizi a bodový příděl se zastavil. Důležitost zápasu byla pro domácí velká, neboť v případě vítězství by šli za Čkyňské již jen o dva body a hlavně by se posunuli tabulkou nahoru.

 

    Začalo se opatrně a v podstatě celý první poločas to by herní projev hráčů obou celků. Hrálo se sice celoplošně, ale na šestnáctkách konec. Gólmani moc práce neměli a tak vzruch přinášely jen emoce, které k takto vypjatému zápasu patří. Vzruch přinesla jen žlutá karta Ratajovi ze Čkyně za zbytečnou ruku, kdy domácí diváci chtěli červenou, ale sudí Pravda správně udělil jen žlutou kartu. S tím vydržel potrestaný Rataj jen do konce poločasu, kdy za ostrý zákrok na Málka dostal druhou žlutou a šel předčasně do sprch. To byla pro hosty sprcha a projevilo se to hlavně ve druhém poločase.

 

  Druhé dějství jednoznačně patřilo domácím. Hned od začátku části získali převahu, kontrolu míče a přišly i góly. V 53. minutě otevírá střelecký účet Pospíchal. Domácí se uklidnili, získali herní převahu, kterou potvrdil v 64. minutě opět Pospíchal po nádherné kombinaci, kdy na jejím konci uklidil míč již do prázdné branky. To bylo pro hosty moc. Jak se čas odvíjel, tempo zápasu šlo dolů. Vimperští zkušeně drželi míč a vyráželi k nebezpečným brejkům za obranu hostí. U Čkyňských se ukázalo, že hrají o deseti celý poločas. To je stálo úbytek sil a v závěru již tahali nohy. Vimperští potvrdili tříbodový zisk třetí brankou v samotném závěru Chvostou a to bylo vše.

 

Byl to zajímavý zápas, který hodně nabídl a fotbalově se líbil. Povedlo se počasí, skvělá byla návštěva mnoha diváků, kterých dle zápisu o utkání bylo 333. Fanouškovsky vimperskou arénu ovládli bubeníci ze Čkyně, kteří povzbuzovali vytrvale celý zápas slušně a skvěle. Domácí se nenechali zahanbit a též byli  hodně slyšet a tak i tento souboj byl skvělý a slušný a nakonec se radovali domácí.

 

 

Autor reportu: Ladislav Beran

 



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Jiří Formánek (trenér, pro FB Šumavanu): Po dlouhé době se hrálo mistrovské derby se Čkyní a my jsme chtěli vyhrát a potvrdit naši stoupající formu. Od začátku utkání jsme byli aktivnější a hosty jsme nepouštěli moc do hry. Gól jsme ale nedali, a tak největší vzrušení v prvním poločase byla červená karta pro čkyňského Rataje. To nám hodně pomohlo a my jsme se ve druhém poločase uklidnili a dvěma góly Kuby Pospíchala se ujali zaslouženého vedení. V závěru ještě naše vítězství pojistil Vašek Chvosta. Za dnešní výkon zaslouží pochvalu celý tým. Velké dík patří našim i čkyňským fanouškům za výbornou atmosféru, kterou v hledišti vytvořili.

SK Čkyně
Jan Děd (trenér): Mistrovské derby jsme nezvládli. Za mě veliké zklamání. Zasloužená výhra domácích. Je vidět, že pravidelně trénují a jsou sehranější. Bohužel utkání ovlivnila nedisciplovanost Honzy Rataje, který na začátku poločasu dostal za klukovinu žlutou, což by se dalo pochopit, ale druhá žlutá byla totální hloupost a správně byl vyloučen. Navíc hned do druhé půle vytvoříme vzadu hrubici a inkasujeme. V deseti už bylo z naší strany trápení a tak po hrubkách přidali domácí ještě dva góly. Zvítězili zcela zaslouženě. My jsme si toho moc nevytvořili, míče se od nás odrážely, jako kdyby jsme hráli fotbal poprvé. Pochvalu zaslouží mladý Ondra Červený, který zažil hořkou premiéru. Bohužel je třeba u některých více tréninkové docházky, aby se dostali trošku do formy. V poslední době hrajeme spíše kopanou než fotbal. Tak snad za týden to zlomíme doma. Musím pochválit za velikou podporu naše fanoušky a za pěknou atmosféru bohužel se špatným koncem pro nás. Za týden zase spolu jdeme na to...



Počet diváků: 333. Rozhodčí: Pravda Luboš - LANDÍK Filip, PETRIČÁK Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 10. 2021 20:24
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: remíza

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Suboj o krále Volyňky první část. Tradiční derby skončí smírem.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích