0:1
(0:0)
57. J. Číhař (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2020 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zápas rozdílných poločasů vítězný pro Roztoky


Branky


57. J. Číhař (p.)
15

Zajímavý zápas se dal očekávat v Lišanech, kam přicestovali fotbalisté Roztok. Domácí v prvním poločase mohli děkovat výbornému Řepkovi za bezbrankový stav. Ve druhém dějství postupem času docházeli hostujícím hráčům síly a poslední dvacetiminutovka byla o dobývání roztocké svatyně. Lišany ale na penaltu Číhaře nenašly odpověď a tři body putovaly k Berounce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na jednu branku

Před zápasem oba týmy počítaly hráče, zda se vůbec sejdou. Lišany bojují jak s marodkou, tak s úzkým kádrem, a tak nastoupili někteří hráči i přes zdravotní problémy. Na druhé straně neměl trenér Hruška k dispozici oba brankáře, a tak využil možnosti technického přestupu a z SK Rakovník odchytal zápas Pešek. Stejně jako oba celky mají početní problémy, to samé platí o okresních rozhodčích, a tak zápas musel odpískat Adam Beneš sám za pomoci dvou sudí "laiků".

 

První poločas se hrál na jednu branku. Lišany se k ničemu vážnému nedostaly, jediný střelecký pokus byl z kopačky L. Řepky, který svou střelu zpoza vápna nasměroval jen do středu branky. Před lišanským kapitánem mezi třemi tyčemi bylo velké dusno. Roztoky měly převahu, držely míč na svých kopačkách a dostávaly se do několika šancí. Tou největší byla šance aktivního Čermáka, který se dostal v šestnáctce k odraženému míči. Jeho pokus ale skvěle zneškodnil Z. Řepka reflexivním zákrokem.

 

Domácí brankář byl jistý ve hře nohou a četl přetažené míče za obranu. V další velké šanci se objevil Texl, ale slibný centrovaný míč zamířil do nejvyšších pater ochranné sítě. Hosté domácím míč půjčovali pouze sporadicky. Roztoky se několikrát objevily ve slibných šancích ve vápně Lišan, ale chyběla přesnější finální fáze. Další šancí byl po přímém kopu Hrušky volej Číhaře, ten ale mířil do podobných míst jako Texlovo zakončení. Lišany měly velké ztráty v mezihře a když ani Mutinskému nesedla střela a sotva se docourala k hostujícímu brankáři, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Roztoky ustály tlak

Druhý poločas nabídl jiný scénář. Lišany chtěly zapomenout na nepovedený první poločas a dostat se do hry. Roztoky chtěly svůj výkon podpořit gólem, k čemuž měl jako první možnost Čermák. Ten zatáhl míč od středu hřiště až na kraj vápna, ale jeho zakončení levačkou ve slibné pozici ovlivnil nerovný terén a následoval odkop od branky. Z. Řepka svůj tým podržel znovu při standardní situaci. Číhař si postavil míč na úroveň kruhu a technickým kopem přes zeď obranný val překonal. Domácí brankář ale jeho pokus přečetl a míč zalepil.

 

Číhař nebyl v prvním poločase příliš vidět, vědět o sobě dal především v tom druhém. Přímý kop sice do sítě nedostal, poté si ale sám vybojoval penaltu. Z této pozice se už nemýlil a poslal Roztoky do vedení - 0:1. Kdo čekal spanilou jízdu za druhým gólem, ten se spletl. Hostujícímu celku docházely síly a poslední dvacetiminutovka patřila domácím hráčům. Roztoky se stáhly a nechaly domácím volné pole působnosti. Lišany do svého soupeře bušily, ale pouze po vápno.

 

Hostující defenziva odolávala dlouhým nákopům a centrům, ale ve středu hřiště měla velké díry, kterých domácí využívali. Jejich snaha ale končila na vápně, nepřesným zakončením a nebo dobrou prací defenzivy v čele s bezchybným a neprůstupným Špimrem. Velké haló ale bylo právě po kontaktu Špimra s Mutinským, který pronikal do vápna. Po kontaktu těchto dvou šel Mutinský k zemi, ale sudí Beneš vyhodnotil tento souboj jako regulérní v souladu s pravidly a odpískal nafilmovaný pád domácího hráče. To se Lišanským vůbec nelíbilo, ale sudí si stál za svým rozhodnutím.

 

Tato situace nebyla jediná, ze které mohly Lišany vydolovat kýženou brankou. Před Peškem byly ve dvou případech nepříjemné závary, ty ale končily odkopem hostující defenzivy. Z ojedinělého brejku mohli hosté navýšit vedení. Centr z pravé strany neodhadl Z. Řepka, ale Pudil nedokázal toto zaváhání potrestat a míč nedostal do odkryté svatyně. Poslední minuty hostující hráči tlačili čas očima a Lišany se stály tlačily vpřed. Ani v posledních okamžicích utkání ale domácí nedokázali vstřelit kýžený vyrovnávací gól a museli se tak smířit s prohrou.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Opět velmi těžký zápas pro nás v aktuální situaci. Do poslední minuty před srazem na zápas jsme dávali lidi dohromady a velký dík patří klukům, co hrát nemůžou kvůli zranění a přesto to přemohli a přišli, abychom nehráli v neúplném množství. Soupeř byl více na míči v zápase a vytvořil si za první poločas více šancí než my. Druhý poločas byl od nás lepší, bohužel přišla myslím si jasná penalta pro soupeře a bylo vymalováno. Po obdrženém gólu jsme se snažili zvednout a přicházely slibné situace, bohužel bez zakončení. Kromě dvou situací, kde alespoň jednu měl rozhodčí písknout jako penaltu, ale k udivení všech tak neudělal. Bohužel musíme jít od zápasu k zápasu a stále doufám, že se sejdeme na zápas.

TJ Roztoky
Zdeněk Špimr, obránce: První poločas z naší strany velký tlak a festival zahozených šancí. Druhý poločas po vstřelené brance urputné bránění výsledku a třech bodů. Vzhledem k terénu si dnes na své přišli spíše fanoušci kopané než fotbalu.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , M. Chládek [-] (46. J. Feher [-] ) , D. Beneš [-] , J. Haifler [-] , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , V. Hamouz [-]

TJ Roztoky
T. Pešek [-] - J. Číhař [-] (65. R. Wittmann [-] ) , O. Čumpelík [-] , M. Kaplan [-] , P. Hruška [-] , M. Čermák [-] , M. Merhaut [-] (46. M. Pudil [-] ) , D. Vejvoda [-] , J. Texl [-] , Š. Masarovič [-] , Z. Špimr [-]

ŽK: 80. V. Mutinský , 89. J. Paseka .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: BENEŠ Adam - KINKAL Martin (N), KRŮTA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Rynholec | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tomáš Pešek

Expert: Radek Šnajdr
Tip experta: výhra domácích

Domácí si budou vědomi toho, že potřebují zabrat a hlavně vstřelit první branku v letošním ročníku. Tři body zůstanou doma.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích