5:3
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.04.2016 15:00

15.kolo, Plzeňský | Tachov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Restart začal divočinou v Lázních


Branky


65. P. Rašín , 71. K. Praizler (p.) , 75. P. Rašín (p.) , 80. K. Praizler , 88. P. Rašín - 10. P. Kotva , 42. V. Pešek , 60. M. Pažountka (p.)
1

Pro první jarní utkání sezóny si pro nás připravily týmy Lázní a Starého Sedliště opravdu velmi zajímavou podívanou. Už při pohledu na výsledný stav 5:3 je jasné, že se divák v utkání nudit nemohl, ale pojďme si zápas rozebrat ještě hloubjeji a sami uvidíte, že ne vše je ze samotného výsledku čitelné. A sice poměrně vyhrocená situace z pohledu obou táborů, pět červených karet, které musel sudí tasit, hattrick Pavla Rašína a zároveň především obrovský lázeňský obrat. Domácí favorit totiž v utkání prohrával nečekaně 0:3 a vypadalo to, že na své první body nejspíš nedosáhne, ale nakonec se v závěru dokázal více nabudit a, když mu Sedliště dalo přičichnout, nezaváhal. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nepříliš atraktivní poločas vyšel lépe hostům

V první polovině utkání se nehrálů příliš zajímavý fotbal, ale přesto se již brazy diváci dočkali první letošní branky soutěže, o níž se postaral po chybě domácích Pavel Kotva. Oba týmy ale pokračovaly s opatrnou hrou, z níž bylo jasně viditelné, že celky ještě nejsou dokonale rozehrány, a tak se diváci poměrně dlouho museli nudit. Tuto etapu jim ozvláštnila alespoň stále se vyhrocující situace na hřišti, která sice ještě nevyeskalovala do žádné extrémní podoby, ale pro druhý poločas bylo zaděláno na pořádný nervák. Avšak tak, jak vyšel hostům úvod, vyšel jim i závěr poločasu, když se jim pár minuut před jeho koncem podařilo vsítit další branku, po nepozornosti domácí obrany. Tentokrát se o ní postaral Václav Pešek, který s radostí poslal svůj tým gólem do šaten do dvoubrankového vedení.

Jako by sudí mávl rukou a křikl "fight!", druhá půle byla velká bitva

Už zpočátku se situace začala velmi výrazně přiostřovat a vyhrocovat. Hráči přitvrdili a utkání nabralo nečekaný spád. Začátek toho hlavního přišel už v sedmapadesáté minutě, kdy sudí musel sáhnout po faulu Václava Peška a následným odvetám hned ke třem červeným kartám. Jednu dostal sám Pešek, duhou jeho spoluhráč Josef Marek a třetí lázeňský Holák, který také neudržel nervy na uzdě. Na stavu to však stále nic neměnilo, ba naopak. O pár minut později přidalo Sedliště díky pokutovému kopu, kterého využil Martin Pažountka, další branku a zdálo se, že je rozhodnuto. To byl však omyl. Už asi o pět minut déle umožnil sudí nížní z pokutového kopu také domácím, když byl ve vápně za cenu faulu zastaven Adam Kolář. Na 1:3 se tak podařilo snížit Pavlu Rašínovi, a to domácí pořádně nakoplo. Za dlaších pět minut už vsítil kontaktní branku Karel Praizler, a když Pavel Hrubý zastavil za několik minut ve vápně opět Adam Koláře a dalšího pokutového kopu využil Pavel Rašín, bylo vyrovnáno. Hosté navíc přišli o dalšího hráče, jelikož si Pavel Hrubý za svůj zásah vysloužil už druhou žlutou kartu. A když se pak deset minut před koncem trefil mezi tři tyče Karel Praizelr podruhé, byl lázeňský obrat dokonán. V závěrečné destimonutovce přišlo navíc Sedliště o dašlího hráče, když byl za svou kritiku na adresu sudího vyloučen, pro druhou žlutou kartu, Pavel Kotva, což sebralo hostům i tu poslední naději, a kdyby náhodou ne, tak jim jí o pár minut déle sebral zpečetěním svého hattricku Pavel Rašín. Sokol si tak nakonec dokázal dojít pro tři body a tento obrat ho může jistě velmi nakopnout do dalších zápasů.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Konstantinovy Lázně
Pavel Jánský (Sokol Konstantinovy Lázně): My jsme sice vyhráli, ale já osobně z utkání nemám příliš dobrý pocit. S fotbalem totiž zápas neměl příliš společného a zejména ve druhé půli se úplně zvrhl. Já bych si však v první řadě chtěl postěžovat trochu na chování hostujícího kouče, který se choval velmi nesportovně a z velké stránky to byl právě on, kdo celé to běsnění vyvolal. My jsme po první půli po dvou našich hrubkách prohrávali o dvě branky a on, z pro mě nepochopitelných důvodů, urážel naše hráče, shazoval je a nepěkně na ně pokřikoval, například ve stylu: "Ty na to nemáš, jsi pomalej", apod., což se mi vůbec nelíbilo a myslím, že za to měl být potrestán. Situace se na základě toho začala vyostřovat a sudí musel sahat po kartách. Především hosté se přestávali stále více soustředit na hru a my jsme chytili svou šanci za pačesy. V této fázi pak zase kouč soupeře pokřikoval stále něco v tom smyslu, že to máme zaplacené a podobně, akorát už směrem k sudímu. A co se tedy zápasu týče, jsem rád, ež z toho jsou tři body, a že jsem se dokázali i za stavu 0:3 zvednout a utkání otočit, ale přesto máme stále, co zlepšovat.

TJ Staré Sedliště
Martin Pažountka (TJ Staré Sedliště): Tak v první řadě bych zmínil, že jsme kvůli určitým komplikacím neměli brankáře, ale to bylo nakonec celkem jedno. Ale k utkání. První půle byla vyrovnaná, ale soupeř měl smůlu, měl nějaké šance, ale nedokázal jich využít. Mám dokonce pocit, že jednou nastřelil i břevno. Takže jsme se od domácích dokázali odtrhnout a po první půli jsme vedly. Obrovský a rozhodující zlom však přišel až přibližně v šedesáté minutě, když po jednom incidentu sudí vyloučil tři hráče a od té doby to bylo takové vypjaté. My jsme to utkání nezvládli, nedokázali jsme udržet své nervy na uzdě. Lázně měly navíc početní převahu a jasně nás přehrávaly. K výkonu rozhodčího se úplně vyjadřovat nechci, ale ačkoli si také myslím, že nebyl úplně ideální, z větší části jsme si za ztrátu utkání mohli sami. Se čtyřmi vyloučenými se nemůžeme divit, že prohrajeme. Je to velká škoda.



Sestavy


TJ Sokol Konstantinovy Lázně
M. Surovčík [-] - D. Brunner [-] , A. Kolář [-] , P. Jiřinec [-] , J. Jelen [-] , P. Hospodářský [-] (46. R. Zabloudil [-] ) , J. Holák [-] , J. Zábranský [-] (46. J. Sak [-] ) , F. Vacata [-] , K. Praizler [-] , P. Rašín [-]

TJ Staré Sedliště
O. Rožumberg [-] - J. Marek [-] , P. Kotva [-] , D. Zavacký [-] - V. Fatura [-] , P. Hrubý [-] , M. Patočka [-] , P. Fojtíček [-] , M. Pažountka [-] , V. Pešek [-] - J. Petráška [-]

ŽK: 35. A. Kolář , 60. P. Rašín , 76. P. Jiřinec - 20. P. Hrubý , 34. P. Kotva , 75. V. Fatura . ČK: 57. J. Holák - 57. V. Pešek , 57. J. Marek , 75. P. Hrubý , 85. P. Kotva .
Místo: K.Lázně. Počet diváků: 30. Rozhodčí: Sirový Václav - ŠAŠEK Miroslav (N), ZAVACKÝ Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 4. 2016 09:31
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Staré Sedliště | Plzeňský | Tachov
Dobrý den všem, dovolte mi abych se vyjádřil ke komentáři zápasu trenéra domácího mužstva Pavla Jánského, kterého znám již několik z jeho předchozího působení ve TJ Staré Sedliště. Pokud je pan Jánský alespoň trochu soudný nemůže se takto vyjadřovat o trenéru hostů a navíc žádat jeho potrestání. Pokud to myslí vážně, sám pro sebe by za své chování před několika lety musel žádat trest nejvyšší. Ve Starém Sedliště když se dostal mezi funkcionáře klubu, systematicky vyváděl prostředky ven z klubu k vlastnímu užitku a zneužíval prostory šaten, opilý napadal hráče klubu. Půjčoval si od hráčů peníze, které potom nevracel. Ve chvíli kdy se na vše přišlo a byl z klubu vyloučen, posílal členkám a členům výboru MMS fotografie se svým přirozením a pozadím doplněné o výhrůžky, utekl ze Starého Sedliště a nějaký čas o něm nebylo slyšet. Po asi roce nebo dvou se objevil v Konstantinových Lázních. Zde o sobě dal znovu vědět, když mne kontaktoval, že by chtěl přestoupit do Lázní, k jeho předchozímu chování jsem přestup zamítl, následovali jeho telefonáty a sms v opilosti, s ukážkami a výhrůžkami. Nakonec byl za symbolickou částku přestup umožněn a měl být konec. Závěrem, tento člověk se tady v komentáři k zápasu snaží moralizovat ale sám má svědomí černé jako uhel. Tyto lidé by se kolem fotbalu neměli vůbec pohybovat a Lázeňským se divím, že si takového člověka pustili do realizačního týmu. Fotbal hraji pro radost a pro žízeň jak se říká, nemám zapotřebí prožívat zápasy jako v Konstantinových Lázních. Velký kus viny nesou naši hráči, kteří se nechali zcela zbytečně vyloučit, zbytek viny padá na hlavu rozhodčího, který si od začátku zápasu vše připravoval na nepochopitelný závěr, možná tomu pomohla i poločasová rozmluva s pane Jánským, kdo ví ... to už ale jenom spekuluji. Každopádně Lázně si vyhrát nezasloužili( 4 červené a 2 penalty - práce sudího) ale Sedliště také ne, hlavně za svou nedisciplinovanost, remíza by byla spravedlivá. Předseda TJ Staré Sedliště Jaromír Petráška