4:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.11.2019 13:30

15.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velim porazila Poděbrady a má stejně bodů jako první Klíčany


Branky


30. J. Petrů , 60. J. Jícha , 74. J. Kukal , 90. M. Kasal
14

Velim - Poslední kolo podzimu nabídlo duel mezi domácí Velimí a hosty z Poděbrad. Domácí rozhodli o své výhře hlavně třemi góly ve druhém poločase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jednogólový náskok Velimi

Už po pěti minutách utkání byli hráči Bohemie za svou aktivitu odměněni prvními zajímavějšími skrumážemi v pokutovém území, kam centry létaly tu z jedné, tu z druhé strany. Jak zakončující Křelina, tak následně ani důrazný Voříšek horkou chvilku Drápelovi přichystat nedokázali.  To v 10. minutě se musel domácí brankář činit již o poznání více, když nejprve po Nepovímově přesném prostrčení čelil zakončení Javorka, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale dokázal zblokovat. Domácí defenziva však nedokázala vyražený míč úspěšné odvrátit a po Javorkově následné přihrávce to prozměnu zpoza pokutového území zkoušel Herčík. Gólman Velimi tentokrát nepředvedl nijak přesvědčivý zákrok, v souboji o odražený míč si nicméně nedovoleným způsobem počínal Křelina a rázem tak bylo po nebezpečí.

 

Až ve 14. minutě se poprvé výraznějším způsobem o pozornost přihlásili také favorizovaní domácí, když se po Janstově sklepnutí dral do úniku Dudek, ale při zakončení volil razanci na úkor přesnosti a poděbradskou bránu minul. Ve 25. minutě to zkoušel dalekonosným projektilem domácí Kopáček a jeho pokusu vskutku mnoho nescházelo. Ve 30. minutě si na Janstův centr ze standardní situace v pokutovém území vyskočil Jícha, míč nasměroval obloučkem přes Sirového na volného Petrů, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a míč pohotově uklidil k tyči poděbradské brány - 1:0.

 

Zajímavá příležitost se naskytla hostům o čtyři minuty později. S nabídnutým přímým kopem ale Nepovím po přiťuknutí Bory nenaložil nejlépe a mířil hodně nepřesně. Z vávěru se prosmýkl Dudek kolem poděbradského kapitána Hrušky a předložil míč před takřka odkrytou bránu velimskému kapitánovi Hruškovi. Někdejší hráč Bohemie však při zakončení překvapivě selhal a míč napálil pouze do horní tyče.

Velim přidala další tři góly a po zásluze vyhrála

Své hubené vedení mohli domácí zvýraznit již ve 47. minutě, když měli po Hruškově nedovoleném zákroku na Jíchu výhodu přímého kopu a Janstův centr se s lehkým přispěním Jíchy dostal až na hlavu Dudka. Václavík však přispěchal s pohotovým zákrokem a hlavičkový pokus středopolaře Velimi vyškrábl mimo tři tyče své brány. defenziva Velimi vystihla Javorkův dlouhý pas a Vocel okamžitě nasměroval do úniku Kopáčka. Záložník Velimi míč zatáhl do pokutové území soupeře, kde přesnou přihrávkou vybídl k zakončení Jíchu a ten tentokrát již vyloženou příležitostí nepohrdl - 2:0.

 

Hra poděbradského mužstva se stále nedokázala oprostit od zbytečných chyb, čehož domácí využívali k dalším rychlým a přímočaře řešeným kontrům, ale na třetí střelecký úspěch si museli přecejenom ještě počkat. Ten jim přinesla až 74. minuta, kdy další nepřesnosti v rozehrávce Bohemie využil Petrů a okamžitě směřoval dlouhý pas za obranu soupeře. U nakopnutého míče byl sice dříve Hruška, ale v tísni dokázal míč odvrátit pouze k Janstovi, jehož následný pas nešťastně propadl mezi stoperem Hruškou a brankářem Václavíkem a Kukal měl před prázdnou bránou již jednoduchou úlohu - 3:0.

 

V 78. minutě na druhé straně hřiště propadl Herčíkův dlouhý nákop až do pokutového území, kde Víšek v pádu zavadil o paty nabíhajícího Nováka a útočník Bohemie se poroučel k zemi. Rozhodčí Koubek však nešikovný zákrok obránce Velimi jako nedovolený neposoudil a nechal pokračovat ve hře. V 83. minutě těžil Jícha z netaktického výběhu brankáře Václavíka, svým lobem však prázdnotou zející bránu soupeře nakonec minul. Ve třetí minutě nastavení nedokázala obrana hostí míč odkopnout ani na několikátý pokus a tak ho uzmul Kopáček, který svou přesnou přihrávkou následně vybídl k zakončení Kasala a střídající hráč Velimi svou křižnou střelu propasíroval za Václavíkova záda 4:0.



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Zdeněk Šmejkal, trenér: "Ráno před zápasem mi dorazily omluvenky kvůli zraněním od Dana Záhory a Martina Kedršta, což nám zamotalo hlavu. Myslím si, že naše výhra byla zasloužená. Během prvního poločasu jsme si dokázali vypracovat několik loženek, ze kterých jsme proměnili jedinou. Po změně stran přicházely další naše šance, ze kterých jsme vytěžili tři branky. Stejně jako v předchozích zápasech jsme odehráli skvělý zápas v defenzivě a nepustili soupeře do žádné vážnější příležitosti. Hosté se v poli sice snažili hrát, ale v útoku byli bezzubí. Nám vyšla i střídání, kdy dvě branky vstřelili i hráči z lávky, což mě určitě potěšilo. Je za námi polovina soutěže, ze které se nám podařilo vytěžit šestatřicet bodů a jen o skóre druhé místo. To si myslím, že je dobrý výsledek."

FK Bohemia Poděbrady
Ladislav Bobek, trenér: "Úvodních třicet minut jsme ještě chtěli hrát, ale po první brance jsme odešli. V soubojích jsme najednou byli pozdě a u odražených míčů pořád druzí. Bylo to bez důrazu a chuti. Když vám tohle všechno chybí, tak se fotbal hrát prostě nedá. Pokud si to hráči neuvědomí, je otázkou, jestli tu mají být. Domácí vyhráli svým důrazem, entuziasmem, nasazením a schopností vyhrávat osobní souboje. To tento duel rozhodlo."



Sestavy


FC Velim
M. Drápela [-] - M. Jansta [-] (90. T. Němec [-] ) , J. Zajíc [-] (65. J. Kukal [-] ) , J. Dudek [-] , R. Vocel [-] , D. Hruška [-] (86. M. Kasal [-] ) , J. Jícha [-] , V. Kopáček [-] , P. Víšek [-] , O. Martikán [-] , J. Petrů [-]

FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - O. Bora [-] , J. Sirový [-] (65. T. Kubánek [-] ) , T. Šusta [-] (49. M. Novák [-] ) , L. Křelina [-] , L. Hruška [-] (84. J. Suchánek [-] ) , R. Hruška [-] , T. Javorek [-] , L. Nepovím [-] , V. Herčík [-] , J. Voříšek [-] (75. O. Hněvsa [-] )

ŽK: 19. J. Jícha , 40. R. Vocel , 78. J. Petrů - 31. V. Herčík , 56. L. Hruška , 63. O. Bora , 89. R. Hruška .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Koubek Martin - DRÁBEK Tomáš, PROSR Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     16. 11. 2019 10:30
Petr Huttr

Expert: Jakub Vaníček
Tip experta: výhra domácích

Poděbrady jsou sympatický a kvalitní tým, ale Velim je doma obrovsky silná a získá všechny tři body a udrží se na čele s Klíčany.

Automatický komentář z expert tipu     15. 11. 2019 09:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2019 11:02
Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2019 10:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2019 06:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 11. 2019 06:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 11. 2019 23:07
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 11. 2019 21:14

Tip: výhra domácích