Volyně předvedla v „Mexiku“ slušný výkon, ale naději na bod jí sebral Roman Žurek


Branky


69. R. Žurek , 87. I. Šimčík , 90. R. Žurek (p.) - 20. P. Pubal , 62. P. Hájek
30

Solidní utkání se odehrálo v Mexiku, kde Volyně vedla o dvě branky. Domácí zápas dokázali otočit, především díky Romanu Žurkovi.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Volyni poslal do vedení dorostenec Petr Pubal

Sobotní hororový podvečer v Mexiku ukončil Roman Žurek v 94. minutě, když střelou do šibenice z penalty rozhodl o tom že 3 body zůstanou doma. Ještě před tím se ale děly věci a diváci se shodli, že takový zápas není k vidění často. Hosté nastoupili sebevědomě, lehce se pohybovali a napadáním útočných akcí Blaníku získávali míče a hrozili – první větší šanci potom proměnil P. Pubal po rohovém kopu. Poté Volyně měla ještě několik šancí, ale domácí celek podržel brankář Váša. Poté zahrozily i Strunkovice a nastřelily dvakrát břevno Mrázovy brány.

Roman Žurek vymetl z penalty šibenici

O pauze trenér V. Beneš přehodnotil průběh hry, udělal 2 změny v sestavě a druhá půle už začala náporem Blaníku – vyrovnání viselo ve vzduchu, ale Mráz v brance s trochou štěstí vše likvidoval. Tento nápor trval až do 62. minuty, kdy všechny na stadionu zchladil P. Hájek, který využil pěkné přihrávky Škopka – 0:2. V 65. minutě Šimčík udeřil hostujícího Macka, ale rozhodčí Hnilička zákrok kartou nepotrestal. O chvíli později Váša v souboji nakopl Škopka do kolena, ale opět rozhodčí zákrok nepotrestal. Krizová situace pro Blaník, ovšem času bylo dost a když R. Žurek vykřesal svému týmu kontaktním golem naději, začalo pro Volyni peklo, když už se zdálo, že hosté náskok udrží přišla pěkná útočná akce a Ivan Šimčík vyrovnal do prázdné branky. Tím to ale neskončilo, rozhodčí nastavil 5 minut za ošetřování zraněných hráčů (srážka V. Páníka s protihráčem s tržnou ranou na hlavě) a prakticky z posledního útoku byl ve vápně sražen R. Žurek, jasná penalta, proti které ani hosté neprotestovali. Ve velmi vypjaté chvíli si postavil míč R. Žurek a vymetl šibenici Mrázovy branky. Pro hosty až moc kruté, zaslouží pochvalu za kolektivní slušný výkon i vystupování. Výborná tribuna fanoušků Blaníku byla u vytržení a přispěla k velkému obratu.

Reportáž ve spolupráci s panem Mottlem.



Ohlasy k zápasu



SK Slavoj Volyně
Jiří Raba, vedoucí mužstva: Zápas se hrál na velmi špatném trávníku, takže moc fotbalové krásy zápas neměl, byla to spíše válka mezi oběma týmy. Domácí byli ze začátku hodně nebezpeční ale vinou špatného zakončení zůstalo skóre beze změny. Kolem 20. minuty jsme se osmělili a začali útočit odměnou byla branka Pubala po rohovém kopu. Domácí tato branka zmrazila. Poté jsme měli ještě několik šancí, ale domácí podržel brankář. Do konce poločasu domácí ještě dvakrát nastřelili břevno. Ve druhém poločase domácí dali všechno do útoku. Úvodní nápor jsme odrazili a v 62. minutě jsme přidali pojišťovací branku, kdy se prosadil Hájek po přihrávce Škopka. V 65. minutě měla přijít první jasná červená karta pro domácího Šimčíka, kdy udeřil pěstí Macka. O dvě minuty později druhá červená pro domácího Vášu, kdy po odpískání nakopl Škopka do kolena ani jednu situaci rozhodčí "údajně" neviděl. Místo toho v 69. minutě domácí snížili. Ta je neskutečně namotivovala a my už se pouze bránili. A 3 minuty před koncem jsme obdrželi vyrovnávací branku. A v 94. minutě rozhodující branku na 3:2 z jasné penalty. Musím kluky pochválit, že nechali na hřišti úplně všechno. Ale musím se vrátit k rozhodčím, nepochopím jak může svaz poslat dva pomezní rozhodčí z Prachatický, to nepochopím, když všichni ví že nemají vůbec žádnou kvalitu a co dokonce že fandí těmto týmům.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - SÝKORA Pavol, DATSENKO Mykhailo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 9. 2019 21:26
Hodnocení zápasu
15. 9. 2019 13:19
Hodnocení zápasu
15. 9. 2019 10:40
Hodnocení zápasu
Tomáš Štveráček

Expert: Jiří Raba
Tip experta: remíza

Domácí chtějí postoupit, my můžeme pouze získat, přeji si remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích