3:1
(2:0)
62. M. Baran
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.06.2019 18:30

26.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radkovice porazily béčko Nepomuku a dostaly se v tabulce před Lužany


Branky


11

V předehrávce 26. kola se utkaly týmy Radkovic a Nepomuku B. Radkovice v minulém kole s přehledem porazily Stod a svoji výhru potvrdily i v dnešním zápase. Bodově se tak dotáhly na Lužany, které i v tabulce předskočily. Lužany však mají zápas k dobru - odehrají ho v neděli. Radkovice jistě budou zápas Lužan s napětím sledovat - může se klidně stát, že se nakonec žádný sestup konat nebude

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Radkovice s přehledem vyhrály první poločas

V předehrávce 26. kola, tedy posledního v této sezóně, se utkaly dva týmu ze spodní části tabulky. Pro Radkovice to byl důležitý zápas, přestože do něho již vstupovaly s myšlenkami, že je rozhodnuto. Moc dobře také hráči Radkovic veděli, že soupeř se nachází na né úplně komfortním místě v tabulce, a tak nebude chtít nic ponechat náhodě a třeba i posílí tým z Nepomuckého Áčka. Zápas začal pro domácí tak, jak nejlépe vůbec mohl. Běžela teprve první minuta zápasu a měnilo se skóre - s tím určitě málo kdo počítal a pro hosty to byla velmi rychlá studená sprcha, která je však stejně v zápase neprobrala. Jarda Stehlík se ujal míče a poslal ho přesně na střed hřiště Jakubu Běštovi, ten se rozhlédl a viděl nabíhajícího Vaška Bradu, nelenil a propíchl z druhé míč krásně přímo právě na nabíhajícího Vaška Bradu, ten si míč v rychlosti zpracoval a následně nohou kolem brankaře zavěsil 1:0 a obrovská rodost domácích! Následně se hra vyrovnala. Hosté byli hodně fotbaloví a mnoho toho naběhali, ale nedařila se jim finální přihrávka ani zakončení a mnohdy i zbytečně kazili a ztráceli míč při pokusech přejít do útoku. Mnohokrát zkoušeli rozjet protiútok středem hříště, ale ten se podařil vždy domácím zachytit a případně navíc ještě zavelit do protiútoku. Místama to byla celkem pěkná podíváná z obou stran, oba týmy se snažily hrát fotbal - žádné nakopávání, ale postupně se kombinacemi dostat před branku soupeře. V tomto duchu se zápas nesl téměř až do konce poločasu. Když už si mysleli hráči, že se do kabin půjde za hubeného výsledku 1:0 pro domácí, tak na polovině hřiště zachyboval hostující hráč, když ho o míč obral Jarda Stehlík, přešel kličkou přes dva hráče a propíchl míč křižně na Reného Šatavu, který si již veděl rady a střelou z první po zemi podél brankaře vstřelil druhou branku - 2:0 - 43. minuta! Za tohoto výsledku se šlo i do kabin.

Domácí Soušek v 83. minutě sebral Nepomuku myšlenky na případné srovnání

Do druhého poločasu domácí nastupovali s tím, že se budou soustředit na zajištěnou obranu a pokoušet se kombinačně dostávat do protiútoků. Hosté chtěli rychle srovnat, což se jim hned ze začátku nedařilo. Šance si na vstřelení branky vytvořili, ale nedokázali trefit prostor mezi třemi tyčemi. Až přišla 62. minuta - domácím se nepovedla rozehrávka kolem velkého vápna, bez jakéhokoliv atakování ze strany soupeře si ve snaze nakopnout míč dopředu nastřelili vlastní ruku a sudí ukázal na přímý kop. Nepomuk rozehrál rychle tento trestný kop, míč propadl až do malého vápna přímo k Markovi Baranovi a ten střelou na zadní tyč snížil na 2:1! Dalších deset minut začalo být pro domácí lehce nervozních, nedařila se jim přihrávka a kazili jednoduché přihrávky - nejspíše z obav o výsledek, který byl nad očekávání pro ně i nadále příznivý. Nepomuk sice více držel míč na kopačkách, ale nedokázal najít recept na dobře zorganizovanou obranu domácích. Domácí si v této fázi hry šáhli téměř na dno sil. Poté se hra domácích opět uklidnila a začali být lepší oni, což vyústilo v několik pěkných střel, které končily těsně vedle branky hostí a také v rukavicích brankaře. Trenér domácích udělal změnu v sestavě a poslal na hřiště čerstvé hráče. Kolem 81. minuty zahrávali domácí rohový kop, ze kterého jen těsně mířil vedle branky Rostislav Soušek. Z následné šance opět Soušek těsně minul branku hostí a jak se říká, do třetice všeho dobrého, dostal i třetí šanci a tu již proměnil. V 83. minutě dostal míč na pravou stranu vápna, pěkně vystřelil na zadní týč a jeho střela zapadla do branky - 3:1 a velké uklidnění pro domácí. Hosté se již na snížení do konce zápasu nezmohli a tak zápas skončil lépe pro domácí, kteří urvali ze zápasu tři body a teď budou čekat, jak se situace v soutěži vyvrbí.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Radkovice
Tisot Stanislav - trenér: Do zápasu jsme vstupovali s tím, že si ho prostě užijeme, jako ten minulý zápas. Nebudeme se ohlížet na to, jak se naše situace v okresním přeboru ještě může nebo nemůže vyvinout. Věděli jsme však, že béčko Nepomuku může být také namočeno do sestupové baráže, a proto jsme počítali s tím, že to nebude jednoduché a nebudou to chtít podcenit. Oproti špatnému podzimu, jsme jarní část sezóny zvládli skvěle, získali jsme asi maximum, co jsme mohli a za to musím všechny kluky hodně pochválit. Uvidí se ještě, jestli nám okolnosti víkendových hraných zápasů dají šancí přežít v této soutěži nebo ne. Pokud bych měl tedy určit pouze jednoho hráče, který dnes vynikal (bude se to určovat špatně, protože bych nejradši vyzvedl celý tým), byl by jím Josef Brada, který celý zápas podstupoval v obraně velké souboje s hráči soupeře a svojí skvělou obrannou prací mařil soupeřovi útoky!

FK Nepomuk B
Jiří Slach - hrající trenér: Dnes bych celý zápas zhodnotil asi takto - takhle se opravdu o body nebojuje!



Sestavy


TJ Sparta Radkovice
P. Punčochář [-] - M. Žíla [-] , J. Brada [-] , V. Soyma [-] , T. Kučera [-] (60. D. Fiala [-] ) - M. Velich [-] , J. Bešta [-] , J. Stehlík [-] - V. Brada [-] , R. Šatava [-] - J. Míka [-] (70. R. Soušek [-] )

FK Nepomuk B
D. Slivoň [-] - P. Váňa [-] , R. Mráz [-] , M. Dušek [-] , M. Baran [-] , M. Viktora [-] , J. Polívka [-] , D. Šmíd [-] (58. M. Berkovec [-] ) , V. Janoch [-] , V. Švec [-] (70. J. Červený [-] ) , P. Panc [-]

ŽK: 80. V. Brada - 64. V. Janoch .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Křen Jiří - VEIT Karel (N), BOHATÝ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: David Hloušek
Tip experta: výhra domácích

Těžké tipovat. Domácí se mohou dotáhnout bodově na Lužany. Pokud však hosté přijedou bez hráčů A týmu, kteří hrají souběžně zápas ve Vejprnicích, ve kterém ale již o nic nejde, měli by domácí vyhrát. Rozhodne tedy jistě sestava Nepomuku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Radkovice jsou již jasné a Nepomuk musí pokud nechce sestoupit nebo hrát o baráž, tudíž posílí z Ačka, jelikož to hraje až druhý den.