0:1p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2019 16:30

15.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Favorit v derby zaváhal a odváží si ze Zdemyslic pouze dva body po penaltovém rozstřelu


Branky


8

Favorit zápasu TJ Sokol Blovice dnes nedokázal vstřelit před zraky 220 diváků v základní hrací době gól a po penaltovém rostřelu si odváží ze Zdemyslic pouze dva body

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha Blovic nebyla přetavena ani v jeden gól

Za krásného počasí se v sobotním odpoledni odehrálo derby mezi Zdemyslicemi a sousedními Blovicemi. Že se jedná o velké derby potvrdila i návštěva více jak dvou stovek diváků v ochozech. Blovice přijely jako vedoucí celek soutěže a obrovský favorit. V podzimním zápase rozstřílely doma Zdemyslice 8:1 a doposud ztratily pouze dva body za porážku na penalty. Blovickou snahou bylo hned od začátku dostat soupeře pod tlak. Zápas začal tak jak se dalo očekávat, a to opravdu tlakem blovického týmu. Již v 5. minutě špatně odkopl míč před vápnem stoper domácích Tomáš Sýkora, k míči se dostal útočník hostů Tomáš Matoušek, ale jeho tutovku mu včasným vyběhnutím zlikvidoval Kotora v domácí brance. Hosté dominovali na míči a měli nápadité kombinační akce. Matouškovi skvěle konkuroval Houdek, který pozornost golmana domácích vyzkoušel také hodněkrát. Domácí však dřeli a snažili se zahušťovat svoji obranu, ale né vždy se jim to dařilo. V 10. minutě se po dlouhém autu prosadil do hlavičky opět hostující Tomáš Matoušek, Kotora jeho střelu reflexivně vyrazil na tyč a od ní se míč odrazil zpět do hřiště. V 15. minutě si Matoušek navedl míč na 20 metrů od branky, vystřelil mezi obránci křížnou střelu, ale i tentokrát jeho střelu dokázal Kotora konečky prstů vyrazit a dobíhající obránce uklidil míč na rohový kop. Ve 35.minutě zahrávali hosté rohový kop, odražený míč trefil na vápně rovnou ze vzduchu hostující kapitán Ondřej Laibl, ale Kotora jeho prudkou a umístěnou ránu opět dokázal vyrazit na rohový kop. Domácí si žádnou velkou šanci za první poločas nevytvořili a tak se šlo do šaten za stavu 0:0, nutno ovšem podotknout, že pokud by Blovice využily všechny své největší šance, mohl se druhý poločas pouze dohrávat. Proti byl však hlavně domácí Kotora v bráně!

 

Po červené kartě pro hosty, mohly Zdemyslice brát i tři body

Začátek druhého poločasu pokračoval v podobném duchu jako ten první. Hosté bušili do domácí obrany, ale nebylo jim to nic platné, neboť domácí obrana byla pevná a co prošlo to pochytal Kotora. Při jedné šanci mu opět pomohla tyč, když ji nastřelil vlastní stoper Tomáš Sýkora ve snaze uklidit míč na rohový kop. A to bylo ze strany hostů vše. Postupem času rostla u hostujících hráčů nervozita, soupeř jim nedovolil tvořit, při standardních situacích jim chyběl důraz, působili nepřesvědčivě. Prakticiky ohrozili branku až v 65. minute, kdy po centru zprava hlavičkoval do náruče brankařě střídající Parouz.  Naopak to byli domácí, kdo mohl strhnout vítězství na svojí stranu. Po vyloučení hostujícího Martina Houdka v 73. minutě za 2 žluté karty začali mít navrch domácí hráči a vytvořili si i dvě velké šance. První přišla z trestného kopu, kdy střelu domácího kapitána Petra Česala vytěsnil mimo tyče Jiří Šabata, který chvíli poté zneškodnil i obrovskou šanci domácího útočníka Michala Valeše, který na něj postupoval zcela sám, ale střelou do náruče Šabaty svoji šanci zazdil. A když se neujali ani další náznaky šancí na obou stranách, skončilo derby remízou 0:0.

 

Až penaltový rozstřel určil vítěze, který získal dva body do tabulky

A šlo se na penaltový rozstřel, který týden před tím s Merklínem domácí zvládli, ale tentokrát se jim to nepovedlo, jelikož rovnou 2 pokusy z 5 neproměnili Průcha se Sýkorou. A protože hosté všechny své pokusy proměnili, odvezli si zaslouženě druhý bod navíc.



Ohlasy k zápasu


TJ Zdemyslice
Jindřich Kotora: V první půli dominovali hosté. Měli dost šancí, ale podržel nás golman a měli jsme i štěstí. Druhý poločas byl již vyrovnaný a po vyloučení hostujícího Houdka jsme již byli lepší my a mohli i zvítězit, kdyby Michal Valeš proměnil svoji tutovku. Penalty nám tentokrát nevyšly, ale myslím si, že ten bod navíc je pro Blovice zasloužený. Pro nás je i ten bod s vedoucím celkem velký úspěch. Chci poděkovat všem klukům, kteří zápas odmakali naplno a divákům za velkou podporu. Nejlepší hráči: TJ Zdemyslice - Jindřich Kotora, Sokol Blovice - Jiří Šabata.

TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Především si však musíme vyhodnotit některé systémové chyby, kdy herní návyky, které nacvičíme v trénincích nedokážeme přetavit do zápasu. Herní disciplína bude i v dalších zápasech hodně důležitá, musíme se koncentrovat a lépe připravit na další zápasy. Nemůžu upřít snahu hráčů a touhu vyhrát, ale v závěru jsme hráli někdy až křečovitě a pustili jsme soupeře do šancí. Současně v tomto zápase nemohu vyzvihnout nikoho z pole, z mého pohledu to byl průměrný výkon všech hráčů, věřím, že máme navíc. V závěru nás dvěma zákroky podržel brankář Šabata, takže hráčem zápasu je dle mého názoru on. Výhra na penalty ale bude možná v konečném sčítání bodů důležitá.



Sestavy


TJ Zdemyslice
J. Kotora [-] - M. Valeš [-] (89. T. Šilhánek [-] ) , J. Fiala [-] (56. T. Lang [-] ) , A. Monhart [-] , R. Šilhánek [-] , P. Česal [-] , V. Krňoul [-] , T. Zelený [-] (80. R. Čimera [-] ) , T. Sýkora [-] , M. Valeš [-] (72. I. Průcha [-] ) , M. Kysela [-]

TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - V. Šeba [-] , M. Heřman [-] , A. Zdvořáček [-] , M. Houdek [-] - K. Hajský [-] (50. Š. Merhaut [-] ) , O. Laibl [-] , J. Sýkora [-] , J. Stegmuller [-] (53. J. Parouz [-] ) - V. Houdek [-] , T. Matoušek [-] (67. M. Štětina [-] )

ŽK: 63. T. Lang , 90. J. Kotora - 65. M. Houdek , 73. V. Houdek . ČK: 73. M. Houdek .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Škoda Pavel - KYSELA Martin (N), HEŘMAN Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Petr Chlíbec
Tip experta: výhra hostů

Přestože jsou Zdemyslice v domácím prostředí tradičně silným soupeřem, favorit soutěže by neměl zaváhat.