O. Kubina 26. (p.)
P. Kukla 69.
2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Středočeský | Nymburk | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kovanický Dvořák místo čepování piva zaskočil za brankáře zraněného při rozcvičce


Branky


26. O. Kubina (p.) , 69. P. Kukla - 16. M. Šenkýř
8

Kovanice šly do utkání s Přerovem nad Labem v roli mírných favoritů. Očekávání sice nakonec naplnily, ale stálo je to mnoho sil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šenkýř poslal hosty do vedení

Již před utkáním Kovanic s Přerovem nad Labem se udála velmi neobvyklá věc. Brankář domácího celku se zranil při rozcvičce, a tak se na poslední chvíli hledala nárada. Nakonec brankářský dres neoblékl nikdo jiný než Daniel Dvořák, který měl jen točit pivo a prodávat párky v kiosku u hřiště.

 

Zápas byl již od začátku velmi vyrovnaný. Favorizované Kovanice si především kvůli mnoha laciným ztratám balónu nedokázaly vytvořit tlak. V 16. minutě pak dokonce šli hosté do vedení, když zcela osamocený Matěj Šenkýř naskočil na centr a hlavou poslal míč za záda brankáře Dvořáka. Kovanice však dokázaly brzy vyrovnat, když Jaroslav Král bezpečně proměnil pokutový kop.

 

Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu, ačkoli měli možná přeci jen malou převahu hosté.

Výhru domácích trefil Kukla

Do druhého poločasu již nenastoupil přerovský útočník Jan Halbich, na hřišti jej nahradil Tomáš Galbavý.

 

Co se obrazu hry týče, o něco lepší byli držením míče i počtem vytvořených šancí hráči Přerova. Bylo vidět, že fotbalisti v jeho barvách měli opravdu velkou chuť rvát se o výhru, neboť potřebovali v boji o záchranu nutně bodovat. Nebezpečných situací kolem vápna si hosté vytvořili opravdu mnoho, ale buď je zradila koncovka, nebo skvěle zachytal Dvořák, který se zcela nečekaně stal hvězdou zápasu.

 

V 69. minutě pak Král našel svým centrem hlavu Petra Kukly, který z ojedinělé šance domácích vytěžil maximum. Šanci na vyrovnání měli hosté z přísné penalty v poslední minutě zápasu, ale neproměnili ji, a tak přes dobrý výkon na body nedosáhli.

 

Za fotografie děkujeme Pavle Dvořákové.



Ohlasy k zápasu


FK Kovanice
Lukáš Kout: Na papíře jsme byli favority, ale průběh zápasu tomu vůbec neodpovídal. Za výhru jsem opravdu rád, ale byla tentokrát spíše dílem náhody - my jsme dali penaltu, soupeř ne, my jsme z minima šancí vytěžili maximum, Přerovští naopak... Body nám zachránil také náš improvizovaný brankář Dvořák, jehož musím velmi pochválit.




Sestavy


FK Kovanice
D. Dvořák [-] - O. Kubina [-] (90. J. Soukal [-] ) , J. Král [-] , P. Kukla [-] , D. Poklop [-] , J. Jelínek [-] , M. Krejčík [-] , M. Vagenknecht [-] , Z. Gajdoš [-] (70. P. Suchý [-] ) , M. Stránský [-] , L. Krejčík [-]

Sokol Přerov n. Labem
M. Valenta [-] - J. Melichar [-] , M. Forejt [-] , F. Skuhravý [-] - J. Souček [-] , R. Kupka [-] (71. J. Smolík [-] ) , T. Vodička [-] , L. Bokšay [-] - J. Prokeš [-] , J. Halbich [-] (46. T. Galbavý [-] ) , M. Šenkýř [-] (80. A. Neuhausel [-] ) -

ŽK: 61. J. Král , 66. M. Vagenknecht , 71. J. Jelínek , 86. M. Stránský .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Nepovím František - KUBEČKA Matěj, HLAVIČKA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Klaus

Expert: Tomáš Fingerhut
Tip experta: výhra domácích

Kovanice mají slušné jaro a ačkoli Přerov potřebuje body více, nemyslím si, že na ně dosáhne.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů