Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2019 15:00

18.kolo, Divize C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Benátky těsně porazily Velké Hamry


8

Výhra, která se ale vůbec nerodila lehce. Benátečtí fotbalisté zvládli domácí zápas proti Velkým Hamrům, které porazili 3:2. Přitom v utkání prohrávali už 0:2. Zásluhou obratu ve druhé půli tak brali před svými příznivci všechny tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na první střelu, která by směřovala mezi tři tyče, se čekalo necelé dvě minuty. Domácí brankář Straka byl ale připraven a pokus hostů mu nenadělal větší starosti. V 10. minutě rozjel akci ze středu hřiště hostující kapitán Linka, po levé straně vysunul Žitku, ten se zbavil Zabilanského a přesným centrem oslovil Tomase Radzinevičiuse, kterému v pokutovém území stačilo jen správě nastavit kopačku – 0:1. Hosté působili živějším dojmem, ve hře dominovala trojice Linka – Rudolf – Radzinevičius, která několikrát hodně pozlobila benátecké fotbalisty. Další nadějný útok zastavili domácí čistě doslova za pět minut dvanáct. Benátečtí se připomněli až ve 22. minutě, kdy hlavičkoval Jimmy, nicméně přesný nebyl. Na druhé straně zakončoval z velké dálky Kováčik, Straka byl ale připraven. Benátkám jistě zatrnulo také po další akci Radzinevičiuse, který si ukázal, kam mu má Rudolf naběhnout, adresoval mu přihrávku, avšak střelu hostujícího záložníka z ostrého úhlu Straka vyrazil a právě Radzinevičius už na dorážku nedosáhl. Rudolf byl hlavním aktérem také další velkohamerské akce, kdy se dostával za benáteckou obranu, udělal kličku Strakovi, obránce Klein mu ale srazil střelu na rohový kop. O chvíli později proletěl přízemní centr kolem Strakovy brány, aniž by někdo z hráčů v zeleném na míč dosáhl. Tato varování asi nebyla dostatečně důrazná. Mnoho prostoru totiž dostal ve 38. minutě agilní kapitán Linka, jehož střela se otřela o Glöcknera, od bránícího Kleina se míč odrazil přímo k Tomasi Radzinevičiusovi, který tvrdou střelou podruhé pokořil Straku – 0:2. K velmi důležitému snížení došlo prakticky vzápětí. O minutu déle totiž Linka strčil do Kocourka a na domácí čekal zajímavý přímý kop. Horák posadil míč na hlavu naskakujícího Lukáše Glöcknera a Benátečtí byli na dostřel – 1:2. V samém závěru vznikl po rohovém kopu před Kobachidzeho bránou menší závar, ze kterého ale domácí kýžené vyrovnání nedosáhli. Benátky tak odcházely do kabin s jednobrankovým mankem. Nutno dodat, že jejich výkon v první půli měl k ideálu daleko.

 

Jestliže byli v prvním poločase hosté lepším týmem, tak v tom druhém trochu vyklidili pole. Rozhodně nehýřili takovou aktivitou, která je zdobila v první pětačtyřicetimuntovce, ba co víc, byli to domácí, kdo určoval ráz hry a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Tu první a hned gólovou si připsal v 52. minutě Procházka. Samotná akce začala u Kocourka, který našel Šimečka, ten se podíval, kam nabíhá Procházka a také mu míč přesně poslal. Procházka byl ale příliš blízko Kobachidzemu, kterého střelou mezi nohy nepokořil. K brance nevedla ani standardní situace z 58. minuty, po které zakončoval v pádu Glöckner a hosté znovu děkovali svému brankáři. Po hodině hry nahradil Košek nevýrazného Dohnalíka a svým prvním dotykem s míčem poslal do šance Peremene Gidiona Jimmyho, jenž jemným lobem usměrnil míč přesně pod břevno a pod benáteckým kotlem tak mohl roztančit oslavný taneček – 2:2. V 63. minutě se přes Procházku a Šimečka dostal míč ke Kocourkovi, jehož střelu z vápna vyškrábl Kobachidze na rohový kop. O chvíli později hledal Horákův centr Koška, který ale na míč hlavou nedosáhl. Benátecké brankové příležitosti nebraly konce. Při další akci zatáhl Jimmy míč po levé straně, poté našel nedostatečně obsazeného Kocourka, který hostující bránu minul opravdu o píď. Tito aktéři si zopakovali spolupráci v 72. minutě, Kocourkovi ale nebylo přáno, neboť jej v další tutovce vychytal Kobachidze. Když to nešlo domácímu záložníkovi střelecky, plusové body získal coby přihrávající hráč. V 79. minutě se totiž parádně uvolnil na levé straně a z jeho přihrávky těžil Dominik Košek, který se podíval, kde stojí Kobachidze a s přehledem poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení – 3:2. Pět minut před koncem prošel Kocourek na levé straně naprosto jednoduše přes Barcucha, poté ale těsně přeloboval bránu za vybíhajícím Kobachidzem. Pojišťující branku nepřidal ani Košek, který převzal přihrávku střídajícího Chaloupky, poté ale napálil jen velkohamerského brankáře.  Neproměněné šance mohly benátecký tým mrzet. V první nastavené minutě se totiž při ojedinělé akci hostů ve druhé půli zjevil ve vápně Radzinevičius, který ale orazítkoval jen břevno. Když se hostům nepodařilo dostat do zakončení ani z následného rohového kopu, Benátečtí mohli oslavit cenný tříbodový zisk.

Benátečtí tak určitě potěšili své fanoušky důležitou výhrou, která ale určitě měla své vady na kráse. Nutno dodat, že výkon ve druhé půli snesl minimálně divizní parametry a právě ve druhé pětačtyřicetiminutovce měli Benátečtí několik stoprocentních šancí, takže samotná výhra mohla být i vyšší. Hosté právě v tomto časovém úspěchu odstoupili od své hry z první půle, která je zdobila a která by je určitě daleko déle držela v boji o body. V dalším kole zajíždí Benátky k derby utkání do nedalekého Českého Brodu. Netřeba připomínat, že i tento zápas bude velice obtížný, nicméně body by se do divizní tabulky náramně hodily.



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
SK Benátky Lukáš JAROLÍM: Za to, že jsme zápas zvládli a otočili, patří klukům velký dík. V prvním poločase jsme ale riskovali, že se soupeř může dostat až do tříbrankového vedení. Nakonec se nám podařilo snížit, což si myslím, že bylo rozhodující. Po brance na 2:2 jsem věřil, že zápas vyhrajeme, protože to kluky nakoplo. Myslím si, že jsme soupeře kondičně přehráli a vytvořili si spoustu dalších brankových příležitostí. Zápas mohl skončit klidně 5:2 a nikdo by nemohl nic říct.

FK Velké Hamry
FK Velké Hamry Josef HNÍDEK: Podařilo se nám po pěkné akci vstřelit branku na 1:0. Poté jsme si vypracovali další šance. Po jedné z nich jsme vstřelili druhý gól. Rozhodující moment přišel, dle mého názoru, po naší druhé brance, kdy jsme inkasovali ze standardní situace. Do té doby totiž domácí neměli žádnou šanci k tomu, aby vstřelili kontaktní gól. Ve druhém poločase nás domácí v pohodě zatlačili, vytvořili si hodně šancí a výsledek obrátili. Nerozumím tomu, proč byl druhý poločas z naší strany tak špatný.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - L. Glöckner [-] , M. Klein [-] , P. Procházka [-] (76. D. Chaloupka [-] ) , V. Šimeček [-] , P. Jimmy [-] , M. Borovička [-] , J. Zabilanský [-] , T. Mbah [-] (34. J. Kocourek [-] ) , M. Horák [-] , M. Dohnalík [-] (60. D. Košek [-] )

FK Velké Hamry
K. Kobachidze [-] - T. Radzinevičius [-] , P. Žitka [-] (66. J. Soukup [-] ) , T. Kováčik [-] , J. Rudolf [-] , J. Linka [-] , O. Šedý [-] , D. Dorničák [-] , J. Šídlo [-] , J. Černý [-] , L. Barcuch [-]

ŽK: 90. M. Klein , 90. R. Straka - 74. J. Linka , 76. L. Barcuch , 78. O. Šedý , 90. J. Černý .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Míč Vojtěch - KRUPKA Pavel, KYNCL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích