P. Jimmy 9. (p.)
D. Košek 63.
2:1
(1:0)
82. M. Ráliš (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2019 14:30

16.kolo, Divize C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky začaly jarní část v domácím prostředí vítězně


Branky


9. P. Jimmy (p.) , 63. D. Košek - 82. M. Ráliš (p.)
8

Tou správnou nohou vykročili benátečtí fotbalisté do jarních odvet céčkové divizní skupiny. Na svém trávníku přivítali soupeře ze Slatiňan, tedy tým, který se na podzim proti nim představil ve velmi dobrém světle. Na těžkém terénu, vzhledem ke klimatickým podmínkám, viděla stovka diváků zápas bez většího množství vyložených šancí. I tak by se dalo říci, že Benátečtí měli častěji míč na svých kopačkách, vstřelili dvě branky a díky těmto aspektům by se dalo říci, že i zaslouženě vyhráli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě jedenáctky hráčů museli od úvodního hvizdu velmi dobrého rozhodčího Pálka čelit nehostinnému počasí, ve kterém se střídal nepříjemný vítr se sílícím deštěm. Tyto podmínky se jistě podepsaly nad tím, že mnoho šancí k vidění nebylo. Od úvodu utkání měli Benátečtí mírnou optickou převahu. Přesto se na první branku zápasu nečekalo příliš dlouho. V 8. minutě vnikl do pokutového území Mbah, kterého poslal na trávník Radouš a hlavní rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Peremene Gidion Jimmy a utěšenou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení – 1:0. Hostům se naskytla zajímavá příležitost o čtyři minuty déle, kdy Rešetár z levé strany nevyzrál na Straku. Po čtyřiadvaceti minutách předvedli Benátečtí pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl Košek, před kterým ale sebral míč brankář Vostradovský. Domácí tým nejvíce zlobil zkušený Rešetár, jeho další střelu ale Benátečtí včas zblokovali. O chvilku později mohl využít nesnáze v hostující obraně Jimmy, Vostradovský ale včas vyběhl a zakončení domácího střelce zneškodnil. Hosté odpověděli velice nepřesnou střelou Zavřela. Do kabin tak odcházeli spokojenější domácí.

 

Také začátek druhé půle nabídl podobný herní obrázek jako v prvním poločase. Benátečtí si udržovali mírnou převahu, díky které vybojovali několik rohových kopů. Po jednom z nich zakončoval Klein, avšak Vostradovský byl na místě. V 63. minutě přišel před hostující bránu centr z levé strany od Sudka, do míče se hlavou položil Dominik Košek a v Benátkách se slavilo podruhé – 2:0. Chvíli poté se opět připomněl Rešetár, jehož zajímavou střelu vyrazil Straka na rohový kop. V dobré pozici byl následně i Vácha, který ale jen prodloužil míč do Strakovy náruče. V 69. minutě potkalo hosty další příkoří. Na polovině hřiště fauloval slatiňanský Radouš, uviděl druhou žlutou kartu a předčasně tak putoval do kabin. I v deseti se hosté snažili o kontaktní branku. Střídající Kopecký ani Zavřel ale nebyli přesní. Až osm minut před koncem fauloval vně vápna domácí kapitán Šimeček Slavíka a také hosté měli výhodu penalty. Martin Ráliš poslal Straku na druhou stranu a východočeský tým byl na dostřel – 2:1. Závěrečný slatiňanský tlak ale nepřišel. Naopak Benátečtí mohli přidat třetí gól. Kysela vypíchl míč a poslal kupředu Šimka, jenž balon předkládal Jimmymu, toho ale vychytal Vostradovský. Po následném rohovém kopu sklepl Šimeček míč pro Jimmyho, jehož efektní nůžky protáhly slatiňanského brankáře. Domácí v nastaveném čase nepřipustili žádné drama a se svými fanoušky tak mohli oslavit první tři jarní body.

Jak již bylo řečeno, na těžkém terénu Benátky zvítězily a tak trochu dotáhly čelo divizní skupiny C. V dalším kole čeká na Jarolímovi svěřence další soupeř ze spodku tabulky. Zajíždí totiž na turnovskou půdu, tedy na hřiště soupeře, který se nachází na úplném chvostu, avšak neradno podceňovat turnovský tým.



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Lukáš JAROLÍM: Do utkání jsme dobře vstoupili. Vstřelili jsme branku z penalty a myslím si, že jsme zaslouženě vedli. Mohli jsme ještě z několika dalších šancí přidat branky. Chtělo to trochu zachovat klid, avšak nepovedlo se. O poločase jsem klukům říkal, že na tomto těžkém terénu musí dobře bránit. Soupeř musel dotahovat, což ho stálo hodně sil. Zároveň musel otevírat prostory. Znovu jsme mohli přidat branku na 3:0, kterou se nám ale vstřelit nepodařilo a pět minut před koncem Slatiňany z penalty snížily. Ve zbytku utkání si už ale hosté větší šanci nevypracovali. Zaslouženě jsme vyhráli. S naším výkonem jsem spokojený.

Spartak Slatiňany
Petr MYŠKA: V poli to byl bojovný, vyrovnaný zápas, ve kterém domácí vstřelili dva góly a díky tomu vyhráli. Měli jsme nějaké náznaky šancí, které jsme neproměnili. Benátky prostě své příležitosti využily, my ne.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - J. Mižič [-] , J. Zabilanský [-] (76. P. Procházka [-] ) , D. Košek [-] (64. J. Kocourek [-] ) , T. Mbah [-] (83. O. Šimek [-] ) , V. Šimeček [-] , J. Kysela [-] , J. Sudek [-] , P. Jimmy [-] , M. Klein [-] , M. Borovička [-]

Spartak Slatiňany
P. Vostradovský [-] - T. Vácha [-] (73. T. Valda [-] ) , O. Hauf [-] , J. Koblasa [-] (62. J. Kopecký [-] ) , O. Novotný [-] , J. Václavek [-] (76. J. Slavík [-] ) , J. Stránský [-] , L. Rešetár [-] , M. Ráliš [-] (83. D. Drahý [-] ) , M. Radouš [-] , A. Zavřel [-]

ŽK: 32. M. Radouš , 41. J. Koblasa , 50. O. Novotný . ČK: 69. M. Radouš .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Pálek Ondřej - HODEK Jakub, LANGMAJER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích