M. Hanuš 10.
D. Farkaš 90. (vl.)
2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 10:30

28.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Litoměřicko si v derby poradilo s Brozany, stačila k tomu penalta a vlastní gól hostů


Branky


10. M. Hanuš , 90. D. Farkaš (vl.)
16

Derby nedalekých sousedů přineslo 28. kolo ČFL. ve velké formě hrající Litoměřicko, které už pětkrát v řadě zvítězilo po 90 minutách či na penalty, přivítalo naopak trápící se Brozany, které sbírají body spíše sporadicky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brzká penalta určila ráz zápasu, domácí Hanuš proměnil a poslal Litoměřicko do vedení

První velké vzrušení přinesla 9. minuta, kdy litoměřický Verner zahrával od levé postranní čáry trestný kop, jeho centr vracel od brankové linie zpět před branku Rubeš, míč však k nabíhajícím spoluhráčům nedoletěl, protože přistál na ruce obránce Brozan Bubeníčkaa. Exekuce následného pokutového kopu se ujal Hanuš a razantní střelou pod břevno poslal žlutomodré v 10. minutě do vedení.

 

Navýšit skóre mohl pak Valenta, ale balón po centru od levé autové čáry, na který brankář Lipš nedosáhl, putoval z hlavy litoměřickéh fotbalisty těsně vedlle tyče hostující branky. V držení míče se týmy poctivě střídaly, ale do přestávky si již ani jeden nevytvořil žádnou nebezpečnou situaci, která by volala po skórování.

Snahy na možné vyrovnání pohřbil vlastní gól Farkaše, derby s Brozany tak po 13 letech ovládlo konečně Litoměřicko

Hned po zahájení druhé půle zahrozil brozanský Šollar, asi nejaktivnější hráč v červeném, jehož střela zpoza hranice trestného území zamířila ale vedle tyče. V 65. minutě brozanští zahrozili znovu, gólem však akce neskončila. Přesto nakonec gól z kopačky brozanského fotbalisty padl, ale ne do správné sítě. Na vlastní polovině vybojoval míč domácí Dolejší, zatáhl ho na polovinu soupeře k postranní čáře a vyslal na zteč Nováka, který hledal v lepší pozici Greše. Ten však na míč nedosáhl narozdíl od brozanského Farkaše, od něhož se balón snesl do sítě hostů. Litoměřice tak konečně porazily svého rivala a slaví dvougólové vítězství.

 

Zdroj: fklitomericko.cz (redakčně upraveno)



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Předseda Radek Bania: "Bylo to skutečně derby, v němž byli diváci svědky vyrovnaného, bojovného utkání, které moc fotbalové krásy nenabídlo. To ale nemění nic na tom, že jsme konečně po třinácti letech brozanský Sokol porazili!"

SK Sokol Brozany
Záložník Damián Farkaš: "Po nepovedeném domácím zápase jsme sice výrazně přidali na bojovnosti a nasazení, ale soupeř šel brzy do vedení. Průběh utkání byl vyrovnaný, ale reagovat na inkasovanou branku se nám i přes pár závarů v soupeřově šestnáctce nepodařilo. V úplném závěru jsme se snažili tlačit dopředu, to ale bohužel vyústilo pouze v soupeřův brejk, který vedl až k mnou vstřelené vlastní brance. V tu chvíli bylo jasné, že z derby nezískáme ani bod. Nicméně věřím, že když v podobném nasazení budeme pokračovat i v dalších zápasech, tak nám to tam začne padat a ještě nějaké body vyválčíme."



Sestavy


FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] (88. J. Greš [-] ) , D. Krištof [-] , P. Valenta [-] (55. M. Novák [-] ) , D. Surmaj [-] (65. D. Dolejší [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Chábera [-] (78. L. Kodad [-] ) , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] (90. V. Karvánek [-] ) , P. Ippolito [-]

SK Sokol Brozany
P. Lipš [-] - T. Bubeníček [-] , I. Šollar [-] , D. Farkaš [-] , M. Studecký [-] , R. Cibulka [-] , T. Maigini [-] , D. Petryk [-] , M. Mešič [-] , J. Stehlík [-] , C. Chukwuma [-]

ŽK: 71. M. Verner , 87. A. Ordelt , 90. D. Dolejší - 11. J. Stehlík , 85. I. Šollar , 89. D. Petryk .
Počet diváků: 258. Rozhodčí: Musil Jiří - HURYCH Jan, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: výhra domácích

Litoměřicko potvrdí doma roli favorita a vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích