M. Hanuš 9. (p.)
J. Rubeš 75.
2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.04.2019 10:30

24.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litoměřicko si doma poradilo s Vary, které potřetí za sebou padly


Branky


9. M. Hanuš (p.) , 75. J. Rubeš
13

V souboji těchto týmů bylo jasné, s jakými cíly týmy do zápasu vstupují. Domácí chtěli potvrdit výhru z Velvar, hosté naopak odčinit prohru doma s Živanicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta přiblížila domácí k vítězství, Vary však dokázaly taky zahrozit

Hned ve 2. minutě litoměřický Štefko ani nadvakrát neprotlačil přihrávku na Surmaje, takže bezprostřední ohrožení karlovarské brány se nekonalo. V 8. minutě hostující obránce při snaze odkopnout míč z pokutového území zřejmě nezaznamenal předskakujícího Míru Vernera a za jeho nakopnutí ukázal hlavní rozhodčí Váňa na značku, ze které se rozehrávají penalty. Míč si připravil Marek Hanuš a bezpečně poslal svůj tým do brzkého vedení.

 

I v dalším průběhu si udržovali udržovali iniciativu na svých kopačkách fotbalisté Litoměřicka, ovšem bez výraznějších nebezpečných situací. Do občasných útočných akcí se pouštěli i v červenobílých dresech hrající Slavisté. Dramatičtější tak byla až závěrečná pětiminutovka poločasu. V doznívající  40. minutě na trestný kop těsně nedoskočil ani jeden z našich stoperů, vydávajících se při standardních situacích ze vzduchu sestřelit protivníka. Takřka vzápětí se do největší šance Varů první půle Frána, Ordelt však uhájil svoji neprůstřelnost.

Chvilkový tlak vyrovnání nepřinesl, naopak Litoměřicko přidalo na své vítězství pojistku

Po příchodu z kabin to nejdřív zkoušel Bulíř, tentokrát do rukavic karlovarského gólmana. V 54. minutě razantní pokus Surmaje zpota šestnáctky skončil nad brankou. Za minutu zachytili hosté naši rozehrávku a po rychlém protiútoku z první vystřelil Skála a strážce litoměřické svatyně prokázal pohotovým zákrokem svůj reflex. Sešívaní vycítili šanci a na několik minut uzavřeli domácí na jejich obranné polovině, avšak výraznější ohrožení Ordelta nenastalo.

 

Posléze byl karlovarský tlak otupen a znovu vývoj duelu dostali pod kontrolu Litoměřice. Patnáct minut před koncem rozehrál domácí špílmachr Verner od postarnní čáry trestný kop, který se nejprve podařil červenobílým odvrátit ven ze šestnáctky, ale odražený míč napálil Hanuš. Míč Chára pouze vyrazil na místo, kde čekal nehlídaný Rubeš, který balón obratem poslal zpět na bránu a ten už si našel cestu mezi tři tyče.

 

Šance na zdramatizování svému celku zkomplikoval Ladislav Mestl, který asi deset minut před koncem obdržel za nemístný slovník červenou kartu. Domácí Novák pak ještě stihl orazítkovat břevno, ale skóre už zůstalo stejné. Litoměřice tak porazily Vary a opět udržely čisté konto.

 

Zdroj: fklitomericko.cz



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Trenér Zdeněk Hašek: "Výhra 2:0 je zasloužená, ale nebylo to tak jednoduché, jak si někteří mysleli. Karlovy Vary se prezentovaly jako mužstvo, které si zaslouží hrát v ČFL a dokázaly, že v této soutěži není lehkých zápasů a může zde porazit každý každého. Po brance na 1:0, jsme měli několik náznaků, kdy jsme mohli odskočit na rozdíl dvou branek, ale bohužel se tak nestalo, což nás mohlo vytrestat. Karlovarští vstoupili do druhého poločasu lépe a prvních 15 minut odehráli nejlepší část utkání, ale naštěstí nedali branku. Druhá branka po dohrání standardky rozhodla. Navázali jsme na výhru z Velvar a z toho mám radost. Stejně tak z návratu asistenta Michala Slabého, který posílí realizační tým. Bohužel horší je to s hrací plochou, která nám moc nepomáhá, kvalita odpovídá soutěžím na okresní úrovni, ale věřím, že zodpovědní lidé už udělali kroky k tomu, aby se stav hrací plochy do nové soutěže zlepšil a byl odpovídající soutěži kterou Litoměřicko hraje."




Sestavy


FK Litoměřicko
A. Ordelt [-] - J. Rubeš [-] , T. Bulíř [-] , D. Krištof [-] , . Štefko, [-] , P. Valenta [-] (67. J. Greš [-] ) , D. Surmaj [-] (75. M. Novák [-] ) , M. Hanuš [-] , J. Šimkovský [-] , M. Verner [-] (87. J. Sedláček [-] ) , P. Ippolito [-]

FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - R. Vokáč [-] , O. Frána [-] (46. O. Shorný [-] ) , J. Kalina [-] , P. Maňák [-] (89. M. Očko [-] ) , D. Mandula [-] , Š. Dubnička [-] , Z. Skala [-] (77. M. Geňo [-] ) , M. Pěkný [-] , L. Tůma [-] (88. T. Holík [-] ) , L. Mestl [-]

ŽK: 48. M. Verner , 86. J. Greš - 13. J. Chára , 35. J. Kalina , 41. P. Maňák , 45. Š. Dubnička , 69. D. Mandula , 84. R. Vokáč . ČK: 79. L. Mestl .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Váňa Josef - HOCEK Petr, LAFEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

David Podzimek

Expert: Matěj Ptáček
Tip experta: výhra domácích

Domácí stánek by se dal jen stěží označit za nedobytnou tvrz, nicméně proti Varům, které za celou sezónu přivezly ze hřišť soupeřů pouhé čtyři body, bude mít Litoměřicko velkou šanci domácí fanoušky potěšit a já tipuji, že se jim to podaří.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích