1:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 10:15

19.kolo, Divize E, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Až Vsetín to dokázal


Branky


9

 

To, že teorie a praxe ve sportu je něco zcela úplně odlišného, potvrdili v sobotním dopoledni na hřišti suverénní Opavy vsetínští fotbalisté. Za všechno vzaly jednoznačné prognózy sázkových kanceláří a tzv. „fotbalových expertů“, že Valaši pocestují na půdu lídra v kůži obětního beránka.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Úvod zápasu se vyznačoval vyrovnanou partií a žádný počáteční nápor domácího celku se nedostavil. V brance hostujícího týmu tentokrát nastoupil místo zraněného Eliáše mladíček Rišica a od počátku nevykazoval žádnou nervozitu.

 

 

 

Na domácím týmu, posilněném několika hráči „A“ týmu, byla znát od prvních minut technická vyspělost, rychlost a smysl pro kombinaci.

 

 

 

Jenže vsetínští hráči za svým soupeřem vůbec nezaostávali a při každém jejich útoku hrozilo pro domácí svatyni velké nebezpečí.

 

 

 

A byl to právě Vsetín, který si vytvořil zpočátku první šanci na úspěch. Ve 22. minutě po ideálním centru Surovce do „malého vápna“ se u míče jako první ocitl Řeřucha, jenže střelou bez přípravy mířil vysoko nad.

 

 

 

Ve 39. minutě po zbytečné ztrátě míče na pravé straně postupoval středem pole pohodlně a dlouho nikým atakován domácí záložník Souček, před kterým vsetínská obrana nepochopitelně ustupovala, a ten z hranice velkého čtverce nepříliš tvrdou, ale přesně mířenou střelou, která se navíc otřela o pravou tyč, rozvlnil poprvé vsetínskou síť. 1:0.

 

 

 

Hosté ale i po tomto celkem laciném gólu nehráli vůbec špatně, avšak jejich aktivita končila před pokutovým územím domácích....

 

 

 

 

 

 

Druhý poločas, tak to byla ze strany vsetínských fantazie. Kdo čekal z přítomných domácích diváků zvýšení náskoku a pojištění průběžného stavu, se hluboce mýlil.

 

Technická hra domácích, kterou dominovali z první půle, se úplně vytratila a iniciativa se přesunula na stranu Vsetínských.

 

Výborně pracovala zejména obrana, která nepřipustila domácí útočníky do vážnější příležitosti a pětičlenná záloha jasně přehrávala stejnou řadu domácích. Na hrotu neúnavně bojoval často osamocený Hořelica, který vyhrával pro své spoluhráče prakticky každý hlavičkový souboj, čímž zakládal nebezpečné protiútoky.

 

V 48. minutě zahrával téměř ze třiceti metrů trestný kop Stuchlík, jenž domácí brankář Šrom trochu podcenil a ke všeobecnému úžasu přítomných se ocitl i s míčem za brankovou čárou. 1:1.

 

Tato vyrovnávací branka hosty nastartovala a hráči začali předvádět hru plnou nápadů, která favorizované domácí očividně zaskočila. Vsetínští se domácím vyrovnali nejen v technickém projevu, ale předčili je překvapivě i v pohybu a nasazení.

 

V 55. minutě po rychlé akci z pravé strany a velmi pěkně provedené kombinaci napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů v té době již částečně zdravotně handicapovaný Stuchlík a nádhernou trefou, která se ještě otřela o břevno domácí svatyně, vsítil vedoucí a nesmírně důležitou druhou branku. 1:2.

 

I poté Vsetínští diktovali tempo hry a domácím jejich snahu po vyrovnání hladce eliminovali. A Valaši mohli své vedení i zvýšit. V 69. minutě po nádherné kolmé přihrávce Bubláka postupoval z půli hřiště na domácí branku zcela sám, po delším zranění výborně hrající Řeřucha, avšak v závěrečné fázi selhal a nastřelil pouze tělo vybíhajícího brankáře Šroma.

 

Ale vsetínské hráče tato situace nikterak nedeprimovala a nadále pokračovali ve velmi zodpovědném výkonu. S blížícím se závěrem utkání domácí prahli alespoň po vyrovnání a v zadních řadách, jejichž hráči se pouštěli k podporování ofenzívy, docházelo často k řadě okének.

 

Toho mohl využít v 72. minutě aktivně hrající obránce Naňák, který se bleskurychle objevil před šestnáctkou domácích a prudkou střelou z dvaceti metrů orazítkoval břevno domácí svatyně, od něhož se míč odrazil na brankovou čáru, a odtud jej do bezpečí odvrátil obránce Dybal.

 

V posledních deseti minutách byli domácí hráči již značně nervózní z vývoje utkání a všemožně se snažili alespoň o zisk jednoho bodu, jenže naráželi na skálopevnou obranu Valachů, za kterou si svůj křest odbýval gólman Rišica.

 

Nutno říci, že se svého úkolu zmocnil velmi dobře a působil na hrací ploše celkem sebejistě. Notně mu však ulehčili práci pozornou hrou jeho spoluhráči.

Hektický závěr zvládli Vsetínští výbornou taktickou hrou na jedničku a své perně vybojované jednobrankové vedení dovedli do zdárného konce, čímž se postarali bezesporu o největší překvapení kola.

 

 

 

ZDROJ: http://www.fcvsetin.cz/

 



Ohlasy k zápasu



FC Vsetín
trenér, Miroslav Mičega: Jsem šťastný, že jsme navázali na výborný výkon z Kozlovic a tentokrát vyhráli. Předvedli jsme dobrý a pěkný fotbal. Postupový kandidát měl jednu střelu na branku a z té dal branku. My jsme kromě dvou tref měli další dvě až tři vyložené šance. Zraněného Eliáše nahradil v brance dobře chytající Rišica. V kvalitním zápase jsme si vzpomněli na podzimní výkony, kdy jsme vyhrávali a fotbalem bavili naše fanoušky. ZDROJ: http://www.fcvsetin.cz/



Sestavy


SFC Opava B
V. Šrom [-] - F. Souček [-] , A. Rychlý [-] , B. Manzia [-] (62. A. Helebrand [-] ) , D. Darmovzal [-] , O. Večerek [-] , E. Bernadina [-] (62. M. Musila [-] ) , V. Berger [-] (71. P. Kuzník [-] ) , M. Radič [-] , J. Swiech [-] , D. Dybal [-]

FC Vsetín
A. Rišica [-] - L. Matůš [-] , D. Dulík [-] , M. Mydlář [-] , D. Řeřucha [-] (87. J. Janků [-] ) - R. Bublák [-] , V. Surovec [-] , J. Maček [-] , J. Stuchlík [-] (89. V. Kovács [-] ) - P. Naňák [-] , P. Hořelica [-] (90. R. Zuzaňák [-] )

ŽK: 12. J. Swiech , 64. A. Helebrand , 84. F. Souček , 88. D. Dybal - 24. L. Matůš , 25. P. Naňák , 64. D. Dulík , 90. V. Surovec .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Lukašík Petr - TRIGAS Paskal, DEDEK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích