2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2018 14:00

13.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poděbrady zvládly utkání proti Libušínu


Branky


10

Poděbrady - Poděbradská Bohemie úspěšně navázala na výsledkové vzepětí z utkání v Tuchlovicích a bodový zisk z venkovního utkání dokázala potvrdit dalším důležitým vítězstvím na domácí půdě proti Libušínu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí udeřili v závěru

V 6. minutě utkání se Caizl po kombinaci s Křemenem ocitl osamocen před Václavíkem, ale domácího brankáře neprostřelil a navíc se mával ofsajd. V 9. minutě se poprvé připomněli také domácí, ale Křelina se Šustou si po Rulcově centru před soupeřovou bránou spíše překáželi, a tak se zakončením neměl Hejduk příliš starostí. V 11. minutě pak hledal Abrham dlouhým pasem nabíhajícího Sejtariju, ale u míče byl dříve brankář Václavík. Vzápětí se na druhé straně dostal do zakončení Novák po Šustově centru, ale hlavičkoval nad branku.

 

Domácí se dostávali do šancí stále více a to hlavně ze standardních situací. Šustův přetažený centr od rohového praporku ale Suchánkovi ukradl na poslední chvíli z hlavy Hejduk a brankář Libušína následně po dalším z centrů mimo tyče vytěsnil i hlavičku Křeliny. Další Šustův centr na přední tyč nalezl přesně hlavu Suchánka, ale jeho pokus po odrazech brankovou čáru nepřekročil.

 

V 19. minutě utkání se poprvé připomněl také kanonýr Libušína Sejtarija, který po přistrčení od Abrhama minul z pokutového území Václavíkovu bránu. O pět minut později zahrozili po rohovém kopu opět domácí, Suchánek však Rulcův centr nedokázal lépe umístit a brankář Hejduk tak jeho pokus dokázal vytěsnit nad břevno své brány.

 

Ve 33. minutě Kubánkův centr z pravé strany hřiště prodloužil Novák hlavou na volného Křelinu, ale jeho střelu stačil zblokovat Portužák. O pět minut později pálil Křelina z otočky, ale minul. Na druhé straně vykopl Václavík střelu Sejtariji. Ve 39. minutě byl už poděbradský brankář překonán, ale střelu Veselého dokázal vytěsnit na břevno Suchánek. Gólem neskončil ani Rulcův dalekonosný pokus, ani další střela Křeliny z otočky. Na druhé straně pálil technicky Sejtarija, ale ani on nebyl úspěšný.

 

Ve 44. minutě vyrazili domácí do rychlého protiútoku po rohovém kopu Libušína. Šusta narýsoval dlouhý pas za obranu na Nováka, který byl důraznější než hostující obránci a postal míč do sítě - 1:0.

Novák přidal svůj druhý gól a rozhodl o výhře Poděbrad

Ve 48. minutě se k zakončení ze střední vzdálenosti odhodlal kapitán Libušína Portužák, jeho pokus ale Václavík bez větších problémů lapil do svých rukavic. Domácí odpověděli střelou Javůrka ze střední vzdálenosti, ale Hejduk bez problémů míč chytil. Na změnu skóre si tak diváci museli ještě několik minut počkat.

 

V 59. minutě ale Hejduk váhal se svou rozehrávkou tak dlouho, až mu míč vypíchl agilní Novák a následně jej už bez větších problémů doklepl do sítě - 2:0. Z dvoubrankového vedení se však domácí neradovali ani deset minut. V 68. minutě totiž Portužák vysunul dlouhým pasem do úniku Sejtariju, ten si nejprve poradil se Suchánkem a následně nedal šanci ani Václavíkovi - 2:1.

 

V 73. minutě domácí zahrozili opět po rohovém kopu, když Rulc našel svým centrem přesně hlavu Křeliny, pokus útočníka Bohemie se ale snesl pouze na hlavu u tyče postaveného Pucholta. V závěrečné čtvrthodině utkání hosté opět přidali a vypracovali si mírný tlak. Poděbradští hráči si však v defenzivní činnosti povětšinou počínali obětavě, jako v 77. minutě, kdy se do Pucholtova zakončení po jednom z rychlých kontrů na poslední chvíli položil Pikner.

 

Blízko k vyrovnání měli hosté v 83. minutě, když se po závaru uvnitř pokutového území ocitl po přihrávce od Výborného opět  tváří v tvář Václavíkovi Sejtarija, poděbradský brankář však reflexivním zákrokem další změnu skóre nepřipustil. A když v 89. minutě nedokázal po dlouhém pasu Výborného překonat vyběhnuvšího Václavíka lobem ani Fujdiar, mohla Bohemia s definitivní platností slavit další důležitý tříbodový zisk.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Ondřej Hněvsa: "V prvním poločase jsme se dostali k několika šancím. Zejména z rohových kopů jsme hrozili. Tolik rohů, co jsme měli v prvním poločase, jsme neměli snad za poslední tři zápasy. K naší smůle se ale ani jeden neujal. Soupeř hrozil ojediněle z protiútoků, ale brankář nás podržel. V závěru se z protiútoku prosadil Matěj Novák. To nás trochu uklidnilo. Druhý poločas byl úplně jiný. My jsme se více stáhli a soupeř se dostal trochu do hry. Byli jsme to ale znovu my, kdo skóroval. Soupeř pak snížil a v závěru měl tlak. Ten jsme naštěstí přečkali a můžeme slavit důležité tři body."




Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
D. Václavík [-] - T. Šusta [-] (90. Š. Šendera [-] ) , K. Pikner [-] , D. Rulc [-] , L. Křelina [-] , O. Hněvsa [-] , L. Hruška [-] , M. Novák [-] (65. V. Uher [-] ) , T. Javorek [-] , T. Kubánek [-] , J. Suchánek [-]

SK Baník Libušín
T. Hejduk [-] - J. Veselý [-] , D. Portužák [-] , M. Houška [-] - J. Křemen [-] (46. M. Pucholt [-] ) , T. Abrhám [-] , K. Výborný [-] , P. Zadina [-] , N. Obradovič [-] (65. J. Fujdiar [-] ) , P. Caizl [-] - S. Sejtarija [-]

ŽK: 37. J. Křemen , 77. K. Výborný , 83. T. Abrhám .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: TRUMPUS Zbyněk - SVOBODA Jindřich, KOSINA Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Martin Servus
Tip experta: výhra hostů

Na Poděbradech se projeví přetrénovanost. Divočáci z Libušína jednoznačně vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 19:20
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů