Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2018 17:00

19.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradiště vyloupilo v derby smíchovskou půdu


13

Fotbalisté Smíchova před týdnem nezvládli bitvu o první místo se Slovanem a v 19. kole utrpěli na domácím hřišti další nepříjemnou ztrátu. Rozjetému Hradišti podlehli 3:5. Domácí v utkání prohrávali už 0:4 a 1:5 a ani jejich zlepšený výkon v závěru již na zvrat nestačil. V tomto zápase se rozloučil s kariérou Jaroslav Beránek, který v minulosti nastupoval za oba týmy. Ten odehrál na pravé straně obrany Tornáda prvních 28 minut.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Zápas na Smíchově byl tím pravým derby. Hráči se vzájemně velmi dobře znají. Nebylo lepšího zápasu na poslední mistrovský zápas Jardy Beránka, než letošní utkání mužstev, kde v minulosti působil. Naše pravá strana tedy nastoupila ve složení Beránek - Beránek - Beránek a nutno říct, že Jarda odehrál na pravém beku bezmála půlhodinu naprosto se ctí. Parádní fotbalové počasí a výborný trávník dobré hře jen a jen porospěly. 

 

Zápas začal ve vysokém tempu a překvapivě to byli hosté, kdo začal aktivněji. Václav Krliš již ve třetí minutě jen těsně minul hlavou soupeřovu branku po Kočího centru. Domácí pak ohrozili Bejčka v bráně hostí, ale ten s jistotou dvě "zahřívací" střely kryl. Vepředu si pak Kočí s Krlišem prohodili role, ale ani tak domácího Beštu nepřekonali. V 8. minutě už přišla první gólová akce. Bihary dal ve středu hřiště Tomášovi Beránkovi a jeho prudkou střelu tečoval domácí obránce mimo dosah vlastního golmana - 0:1. Domácí se snažili přitlačit. Útočníci hráli na úrovni obranné linie hostí a pokoušeli se o rychlé náběhy. Ty ale obrana výborně zachytávala, průnikové přihrávky neprocházely, a když už něco prošlo, byl na místě Bejček výborně čtoucí hru. To se vyplatilo po dvaceti minutách hry. Bejček výborným vyběhnutím mimo vlastní vápno jednak nepustil Smíchov do šance, navíc jeho rozehrávka šla přesně na Martina Beránka. Ten balon ukázkově ze vzduchu zpracoval a druhým dotekem poslal do běhu na Tomáše Beránka. Toho domácí obrana nestihla pokrýt a Tomáš osvědčil své střelecké schopnosti - 0:2. Smíchov byl jako opařený. Kočího střela/centr šla vysoko nad a nejvíce po dalším gólu volala příležitost Tomáše Beránka, který šel úplně sám na Beštu. Ten ale vyrazil jak jeho střelu, tak Krlišovu následnou dorážku. Ve 28. minutě šel ze hřiště Jadra Beránek, který tak uzavřel svoji hráčskou kariéru za Tornádo. Ovace ve stoje si plně zasloužil. Domácí pak kontrovali trestným kopem, který ale směřoval mimo branku. Přesně po půlhodině hry vyvezl parádně balon stoper Pytlík, narazil si s Furárem a Martinem Beránkem, dostal se do vápna domácích a jeho zpětnou přihrávku už Krliš s jistotou dopravil do sítě - 0:3. Asi nejnebezpečnější akci domácích v první půli zaznamenal vzápětí Sulek, který zkusil Bejčkovu pozornost z nějakých pětadvaceti metrů. Bejček ale jeho parádní střelu směřující do horního rohu branky vyrazil na roh. Z něj domácí nic nevytěžili. Naopak, opět Pytlík po narážečce s Krlišem balon vyvezl a po zásahu Bešty kopali roh hosté. Další šanci měl Krliš, který po Kočího centru nechal balon za sebou, když už byl ve výpně domácích před Beštou osamocen. Všem zatrnulo ve 41. minutě, kdy si po centru domácích Bejček zakřičel, šel ve vápně po balonu a Vítek Pikhart nestihnul včas vyklidit pozici. Dostal pořádnou ránu do žeber, ale po krátkém oddechu se na plac vrátil a zápas dohrál. Bihary pak ještě parádně vysunul Tomáše Beránka, který ale opět odmítnul hattrick. Respektive jeho lob přes vybíhajícího Beštu směřující do opuštěné brány domácí obránci stihli vykopnout. 

 

O pauze domácí vystřídali, hosté sestavu ponechali beze změn. Ve 48. minutě po pěkné kombinaci podél levé lajny, kde balon vyvezl Dendis, Kočí s Tomášem Beránkem pak kombinací dostali balon až do vápna, kde na zadní tyči placírem usměrnil za bezmocného Beštu Martin Beránek - 0:4. Pokud chtěli domácí zápas ještě zdramatizovat, museli pořádně přidat. Po náznaku domácí šance v 51. minutě rozehrávalo Hradiště od své brány. Bejček dal Pikhartovi, který si nevšimnul při přihrávce do strany na Dendise číhajícího Rubriciuse. Ten vystihnul jeho záměr a předložil Zikmundovi jistý gól - 1:4. Tahle chybička ale hosty nesložila a Furár po rohu tvrdě pálil těsně nad. V 56. minutě kopal z prostoru těsně před střídačkou Patrik Kočí trestný kop. Tomáš Beránek jeho centr prodloužil a Vítek Pikhart se ve vápně zorientoval výborně. Na jeho střelu k tyči neměl Bešta sebemenší nárok - 1:5. Domácí pak po hodině hry, patrně s vědomím, že opravdu nemají co ztratit, překvapivě přidali. V 62. minutě pálili těsně vedle a v 64. minutě trefili dokonce tyč Bejčkovy brány. V 78. minutě domácí pěkně zakombinovali a na konci akce byl Rubricius, který snížil na 2:5. V 79. minutě překvapivě hlavní bez signalizace svého kolegy na lajně utnul další náš postup Daniela Červeného na Beštu. Z rozehrávky se domácí dostali do brejku, který zakončili dalším gólem - 3:5. Konec zápasu se již odehrál spíše ve středu hřiště bez dalších výraznějších akcí a zcela bez dalších šancí na obou stranách. Obany na obou stranách již byly jisté a jedinou za zmínku stojící akcí byla střela domácích směřující asi dva metry nad Bejčkovu bránu. Po krátkém nastavení za několikero střídání mohla naplno propuknout oprávněná radost hostí.

 

Autor: Tomáš Květoň



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (vedoucí mužstva): Zápas to byl velmi kvalitní a možná překvapivě, ale naprosto zaslouženě, jsme vyhráli. Možná na domácích ještě ležela deka plynoucí z porážky v předešlém zápase se Slovanem o první místo, ale dnes jsme byli ve všech ohledech lepší. Podali jsme výborný týmový výkon podpořený skvělými individuálními výkony většiny hráčů a to včetně střídajících. Kdybychom proměnili ještě některé další šance, mohlo být ještě veseleji, ale nebuďme neskromní. Vezeme se na vítězné vlně, kterou určitě chceme potvrdit jak v úterý v poháru, tak především příští sobotu doma s Plzencem.



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
V. Bešta [-] - M. Rubricius [-] , D. Tobrman [-] , M. Sedláček [-] (56. T. Sládek [-] ) , B. Mičan [-] , J. Sulek [-] , A. Zikmund [-] , J. Řehák [-] (46. L. Rous [-] ) , R. Tyll [-] , J. Ostrolucký [-] , P. Konopík [-] (73. D. Rada [-] )

TJ Sokol Plzeň - Hradiště
P. Bejček [-] - P. Kočí [-] , T. Beránek [-] , V. Krliš [-] (64. D. Červený [-] ) , M. Furár [-] , K. Dendis [-] (88. M. Valeček [-] ) , V. Pikhart [-] , O. Pytlík [-] , J. Beránek [-] , M. Beránek [-] , J. Bihary [-] (73. D. Vávra [-] )

ŽK: 19. J. Řehák , 45. V. Bešta , 60. R. Tyll - 41. M. Beránek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Buša Milan - HAČKA Jakub, VOTRUBA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza