2:1p.
(0:1)
42. M. Šobr
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.03.2018 14:00

17.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ve šlágru kola získaly bod navíc Horky


Branky


0

Mladá Boleslav - Po dohodě mezi Horky a Libiší se sedmnácté kolo odehrálo na umělé trávě v Mladé Boleslavi. Ve šlágru kola to po poločase vypadalo, že všechny body poputují do Libiše, ale Horky ve druhém poločase vyrovnaly a o vítězi rozhodovaly pokutové kopy. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Diváci se dočkali branky až z pokutového kopu

Začátek střetnutí patřil brankářům. Ve 4' libišský Brožek napravil minelu stopera Adenubiho, který si přišlápl míč. Klain ho v tutovce ani nadvakrát nepropálil. Pak běžel sám na bránu hostující Stibora, ale i posila z Benátek Lukáš Michňa se při debutu vyznamenal. Při třech stupních pod nulou se polehávat nedalo, a kdo nechtěl zmrznout, musel běhat ze všech sil. Otěže svižného zápasu postupně převzaly Horky.

 

Murárik obešel čtyři hráče a předložil pod sebe Klainovi, který těsně přestřelil. Převaha domácích se navýšila po zranění hlavní persony Libiše Zdeňka Šenkeříka, míče jim však létaly stále příliš vysoko. Libiš se dostávala do šancí po stranách. Po jedné z nich před přestávkou pronikl do vápna Stejskal, Michňa ho v rohu šestnáctky fauloval a následoval pokutový kop, který byl vzápětí ve 42' proměněn osmnáctiletým Šobrem - 0:1

Šance využity nebyly a tak se šlo do penalt

Horky se nechtěly smířit s porážkou. Po mírném tlaku a pár rohových kopech v 54' rozebraly soupeřovu obranu, jenže Doležal zakončoval akci Klaina se Smetanou zase těsně nad. V 64' střídající Korec svým prvním dotykem s míčem přetáhl centr až na Murárika a ten ve skluzu vyrovnal - 1:1. Přibývalo šancí a to na obou stranách a stále se hrálo v neuvěřitelném tempu, které bylo nastoleno již z prvního poločasu.

 

Rozhodnout mohl Murárik, ale jeho střela o centimetry minula branku hostí. A tak mohlo udeřit na druhé straně. Libiš si ke konci utkání vytvořila tlak, ale stav se nezměnil. Střelce úvodní branky Šobra vychytal Michňa, když střelu vykopl na roh. Po tomto rozehrání hlavičkoval Adenubi a z brankové čáry vykopával Horák. 

Skvělý Michňa chytil dvě penalty

V penaltovém rozstřelu Michňa vychytal Stiboru a Dobrovolného, zatímco domácí si počínali suverénně. Poslední exekutor Horek už nemusel jít ani kopat.

 

Penalty za Horky proměnili Korec, Zahálka, Murárik a rozhodující Nádeníček. Za Libiš se nemýlili Dušek, Šobr a Novotný. 



Ohlasy k zápasu


FC Horky nad Jizerou
Aleš Kohout, trenér: "Zápas byl z mého pohledu kvalitní od obou mužstev, divákům se musel líbit, jen chybělo více branek. Vůle po vítězství byla vidět na obou stranách, my jsme si nezasloužili prohrát a Libiš také ne. Hrál se útočný fotbal. Mé hodnocení je z celkového pohledu kladné. Hráli jsme na kvalitním, dobře připraveném hřišti s umělou trávou, za což bych chtěl poděkovat správcům z FK Mladá Boleslav (na hřišti hodinu před utkáním leželo ještě 1-2cm sněhu, což dali do pořádku). Bylo to naše první jarní utkání a to jsme zvládli, sice jen za dva body, ale spokojený jsem, protože jsme hráli s kvalitním soupeřem a otáčeli z 0:1. Hlavně bych vyzvedl výkon našeho gólmana Lukáše, který nám byl opravdu oporou a přeji, aby mu ta forma zůstala po celé jaro. Jinak chci poděkovat celému mužstvu za vůli a trpělivost, se kterou jsme došli k vyrovnání a k vytvoření i jiných vyložených šancí, které jsme bohužel neproměnili, ale takový je fotbal. Pořád se dá co zlepšovat. Když se moje mužstvo bude věnovat jen hře, věřím, že můžeme mít úspěch v každém zápase."

TJ Sokol Libiš
Zdeněk Šenkeřík, hrající trenér: "V první půli jsme byli lepší, ve druhé tam měly Horky pasáž, kdy vyrovnaly. Zápas měl skončit vítězně pro nás, naši útočníci šli asi čtyřikrát sami na bránu, ale nedořešili to. Z fotbalového hlediska jsem ale spokojený. Nejsme v nějaké herní krizi. O body přicházíme malým důrazem či laxností vepředu. Výhodou pro nás nebyla ani umělá tráva, na které se mažou rozdíly."



Sestavy


FC Horky nad Jizerou
L. Michňa [-] - Z. Zahálka [-] , M. Karásek [-] , M. Šťastný [-] , J. Horák [-] - T. Doležal [-] (63. M. Korec [-] ) , P. Klain [-] , O. Murárik [-] , S. Smetana [-] - R. Šimek [-] (71. L. Cepka [-] ) , B. Nádeníček [-]

TJ Sokol Libiš
M. Brožek [-] - M. Pešek [-] , P. Dušek [-] , T. Vaněk [-] (69. P. Novotný [-] ) , M. Malák [-] , P. Dobrovolný [-] , T. Stejskal [-] (83. V. Antoš [-] ) , M. Šobr [-] , Z. Šenkeřík [-] (25. J. Prieložný [-] ) , V. Stibora [-] , I. Adenubi [-]

ŽK: 75. B. Nádeníček , 89. P. Klain , 90. L. Michňa - 33. M. Šobr , 74. T. Stejskal .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Mrázek Radek - ČERMOCH Jakub, BARTŮŠEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.