4:6
(4:4)
6. Z. Vrňák (p.)
12. P. Rys
33. M. Turek
41. M. Turek
58. Z. Vrňák (p.)
90. D. Laňka
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2018 15:00

26.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Nevídaná přestřelka v Domažlicích! Ze součtu deseti branek nastříleli většinu hosté z Benešova


Branky


14. P. Mužík , 17. M. Hejda , 25. L. Matějka , 45. P. Mužík - 6. Z. Vrňák (p.) , 12. P. Rys , 33. M. Turek , 41. M. Turek , 58. Z. Vrňák (p.) , 90. D. Laňka
19

Takových zápasů se v sezóně ČFL skutečně moc neodehraje. Po divokém poločase, který skončil 4:4, byl zápas napínavý až do posledních sekund...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Osm branek za poločas!

Ve vyrovnaném prvním poločasu se sice první dostali k ohrožení branky soupeře domácí, ale s hlavičkou Hejdy si po Došlého centru zleva benešovský brankář poradil. Běžela teprve 6. minuta, když Neubergův tr. kop posunul hrudí Ondoua na nabíhajícího Rysa, kterého zbytečně v rohu pokutového území fauloval Hrubý. Nařízený pokutový kop rozehrál Vrňák, Brych stačil míč tečovat, ale ten nakonec zapadl těsně za jeho levou tyč – 0:1.

 

Domácí kontrovali o dvě minuty později, kdy Čapek fauloval pronikajícího Došlého a tr. kop si čtyři metry před šestnáctku postavil Mužík. Jeho vydařenou střelu však stačil Tetour výborným zákrokem vytlačit na roh. Ten rozehrál zprava domácí kapitán Mužík, míč se odrazil k Došlému, ale jeho volej ze 14 metrů mířil kousek vedle levé tyče benešovské branky. Na druhé straně skončil stejně střelecký pokus hostujícího Rysa. Hosté udeřili podruhé ve 12. minutě, kdy Turek zatáhl míč po levé straně na šel Ondoua, který zleva zpětnou přihrávkou nabil nabíhajícímu Rysovi a ten volejem z 20 metrů k pravé tyči nedal Brychovi šanci – 0:2.

 

Z rychlého protiútoku hostů hned po rezhrání mohlo být pro domácí ještě hůř, ale Brejcha střelou z 18 metrů trefil jen pravou tyč Brychovy branky a odražený míč putoval podél branky do pole. Domácí dva rychlé góly nedeprimovaly, a tak hned ve 13. minutě zatáhl míč po pravé straně Hejda, napodruhé se mu podařilo odcentrovat, Matějka odblokoval obránce Zákostelského, míč našel hlavu Vrňákem nedůsledně bráněného Mužíka a ten ze 7 metrů poslal míč do sítě – 1:2.

 

Když se pak neujaly centry Ondoua na jedné a Pfeifera na druhé straně, vybojoval na vlastní polovině míč domácí Pfeifer, zatáhl jej po levé straně před šestnáctku soupeře, kde našel Brauna, který posunul míč doleva na Došlého a jeho přetažený centr našel u vzdálenější tyče nahlídaného Hejdu, který jej hlavou nasměroval do sítě – 2:2.

 

Hosté po dvou obdržených brankách nesložili zbraně a byli i nadále domácím zcela vyrovnaným partnerem. Ve 20. minutě musel domácí gólman Brych vytáhnou parádní zákrok, aby vytěsnil Rysovu střelu k pravé tyči a hned vzápětí předvedl další výtečný zákrok, když po Ondouově lobu na Čepka reflexivně nohou vyrazil jeho střelu zleva ze 12 metrů. V této fázi hry byli aktivnější hosté, ale Engelmannovu střelu domácí zblokovali a když se dostal k další střele benešovský Laňka, stačil míč směřující k levé tyči dalším výborným zákrokem Brych vyrazit. Skóre se však změnilo ve 25. minutě na druhé straně. špatnou Engelmannovu přihrávku vystihl Hejda, dal míč vlevo na Mužíka, ten centrem našel opět Hejdu, jehož přihrávka na Došlého se ve skrumáži odrazila k Matějkovi, který zblízka překonal Tetoura – 3:2.

 

O chvíli později museli domácí odvracet Laňkův centr na roh stejně, jako po půlhodině hry střelu benešovského Zákostelského po Engelmannově centru. Domácí zahrozili ve 31. minutě, ale nedůrazná Blažkova střela zpoza šestnáctky nemohla Tetoura ohrozit. O dvě minuty později se po levé straně prodral hostující Laňka, ale jeho přízemní střelu z úhlu Brych zneškodnil. Vzápětí však špatnou finální přihrávku Matějky na Hejdu zachytil hostující Zákostelský, našel na levé straně Laňku, který z první prodloužil na nabíhajícího Turka, jenž si navedl míč na střed hřiště, nedůrazně bráněný Hájovským a Hrubým vystřelil z 15 metrů k pravé tyči a Brych jen přihlížel, jak míč zapadl do jeho sítě – 3:3.

 

Hrálo se stylem každý chvilku tahá pilku a tak o dvě minuty později po centru Došlého zleva musel Tetour na zem, aby zachytil míč před nabíhajícími domácími hráči a ve 37. minutě na Mlynaříkův centr zleva nedosáhl hlavou Pfeifer. Poté si domácí zadáci poradili s centrem Rysa a pak domažlický gólman zachytil s Vrňákův centr zprava. Hosté ale byli na koni a 41. minutě dal Ondoua na pravé straně míč Laňkovi, ten velkou dírou mezi domácími obránci pronikl zprava až k brankové čáře, centrem našel u zadní tyče zcela volného Čapka, který hlavičku z 6 metrů sice špatně trefil, ale vybíhající Brych nohou rovněž míč nezasáhl a když domácí zadáci byli daleko, dotlačil jej do sítě ze 2 metrů Turek – 3:4.

 

Pak opět hráli domácí, ale Došlého hlavičku z malého vápna po Blažkově centru zprava Tetour výtečným zákrokem vytěsnil na roh. Když však byl ve 45. minutě před šestnáctkou v souboji dvou devatenáctek Neubergem faulován Matějka, postavil si míč domácí Mužík a trefou z 18 metrů k levé tyči překvapil strnulého Tetoura – 4:4. To bylo v první půli vše, protože se vzápětí ozvala poločasová píšťalka sudího Drábka.

 

Benešov rozhodl, Domažlice v přesilovce nesrovnaly

Hosté se evidentně s remízou nehodlali smířit a hned ve 47. minutě napřáhl zleva z šestnáctky Laňka, ale Brych stačil konečky prstů vytlačit míč na bližší tyč, od které putoval podél branky do pole. V 50. minutě zatlačili na pilu domácí, ale závar před benešovskou brankou, zakončený střelou Matějky z otočky do bránícího soupeře nakonec hosté odvrátili. Vzápětí domácí Došlý pronikl po levé straně, centrem našel Matějku, ale tomu střela volejem z 9 metrů nesedla a Tetou míč zachytil. Další ofenzívní snahu domácího Došlého zneškodnil pádem pod nohy benešovský gólman Tetour, který poté vyboxoval míč po Mužíkově rohovém kopu. Hosté kontrovali v 55. minutě, ale nedůrazná Ondouova střela zpoza šestnáctky skončila v Brychových rukavicích. O tři minuty později přinesla ofenzíva hostům ovoce, protože Laňkův střílený přízemní centr trefil Hájovského ruku a na světě byla druhá penalta hostů. Tu s přehledem proměnil Vrňák a hosté šli opět do veden - 4:5.

 

Domácí se sice snažili o zvrat v utkání, ale hosté ovládali střed hřiště, byli pohyblivější a kreativnější a převzali iniciativu. Po hodině hry zneškodnil Brych tr. kop hostujícího Laňky a o deset minut později, kdy se po levé straně do šestnáctky prodral Čapek, stačil jen reflexivně jeho střelu z úhlu vykopnout. V 73. minutě si hostující Rys doslova povodil trojici domácích hráčů, dlouhým míčem oslovil Ježdíka, ale ten zleva ze 14 metrů domažlickou branku přestřelil. Čtvrthodinu před koncem vyslal domácí Pfeifer dopředu našlápnutého Hejdu, ale tomu šanci jít sám na benešovskou branku vzal jasným faulem Ježdík a viděl za to po právu červenou kartu.

 

Domácí Bauer se deset minut před koncem dostal k centru zleva od brankové čáry, ale Matějka pálil volejem z 8 metrů jen do těla soupeře. Hosté se však nesoustředili na bránění výsledku, ale dále útočili na Brychovu branku. Nejprve stačili domácí odvrátit Laňkův centr na roh a poté musel Brych, kterého domácí obránci často nechávali na holičkách pod nohy nabíhajícímu Vrňákovi, aby zabránil nejhoršímu. Když pak Došlého tr. kop zneškodnil Tetour a Braunovu pumelici zblokovali hostující zadáci udeřili v 90. minutě hosté. Rychlý protiútok nazastavil na půli skluzem Teršl, ani ven z šestnáctky na levé straně vybíhající Brych, na zemi se bez efektu vymáchal i Braun, ale Rys se dostal zleva z úhlu ke střel, kterou domácí gólman vyrazil jen ke vzdálenější tyči, kde míč šmudlou do odkryté branky dopravil z 6 metrů Laňka – 4:6.

 

Hosté, kteří byli pohyblivější, rychlejší ve startu na míč, úspěšnější ve vzdušných soubojích tak slavili zasloužený úspěch.

 

Zdroj: Vojtěch Kotlan / fotbal.domazlice.cz

 



Ohlasy k zápasu



SK Benešov
Martin Turek (kapitán): "Výsledek 6:4 zní velice divoce. V Domažlicích se nám vždy docela daří, jak herně, tak i výsledkově. Diváci se museli bavit. Dostávali jsme jednoduché góly, hořelo to třeba z mé strany, ale i my jsme si gólově zařádil, takže z tohoto pohledu dobré. Ve druhé půli jsme přečkali její úvod, dali branku a pak už jsme výhru udrželi, domácí jsme celkem k ničemu už nepustili. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a máme důležité tři body, ještě na to chceme navázat v Brozanech."



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - T. Hájovský [-] (62. D. Bezdička [-] ) , M. Hrubý [-] (59. J. Teršl [-] ) , M. Mlynařík [-] , J. Blažek [-] - L. Pfeifer [-] , P. Mužík [-] (77. M. Bauer [-] ) , P. Došlý [-] , M. Braun [-] - M. Hejda [-] , L. Matějka [-] -

SK Benešov
D. Tetour [-] - J. Zákostelský [-] , Z. Vrňák [-] , P. Rys [-] , D. Laňka [-] (92. J. Vosáhlo [-] ) - V. Engelmann [-] , P. Čapek [-] (93. P. Haitl [-] ) , J. Neuberg [-] , O. Brejcha [-] (89. J. Laštovka [-] ) - M. Turek [-] (67. P. Ježdík [-] ) , . Essomba [-] (82. D. Kozel [-] )

ŽK: 31. T. Hájovský , 52. M. Hrubý , 58. M. Mlynařík , 62. P. Mužík - 36. Z. Vrňák , 67. V. Engelmann , 85. O. Brejcha , 87. D. Kozel , 90. D. Laňka . ČK: 75. P. Ježdík .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - ŠEDIVKA Ondřej, ČECHLOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Stanislav Mařík
Tip experta: výhra domácích

Domažlice potvrdí svoje postavení v tabulce a doma vyhrají. Tip: 3:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích