Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2018 10:15

23.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Třetí triumf v řadě Litoměřicko nepřidalo, od Vyšehradu inkasovalo čtyři góly


Branky


18

Také ve třetím jarním utkání na domácí půdě fotbalisté Slavoje Vyšehrad naplno zabodovali, když porazili o záchranu usilující Litoměřicko. Již v úvodní čtvrthodině zápasu se dvakrát trefil Daniel Černý, po změně stran přidali další góly Filip Drobílek a Jakub Doležal. Šemíci udeřili dvakrát nejen v první, ale i v poslední čtvrthodině tohoto zápasu a dosáhli na desáté vítězství v tomto ročníku třetí nejvyšší soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šemíci začali aktivně

Již v 5. minutě vyrobil nechtěně kardinální chybu litoměřický brankář Plachý, když chtěl rozehrát balon doleva na Šimkovského, nevšiml si ale Černého. Ten pomalou přihrávku vystihl a poslal sám velmi pomalou, leč přesnou střelu k tyči do zcela odkryté brány: 1:0! Plachý se sice snažil líně se kutálející míč dostihnout zoufalým zpětným sprintem, ale to se mu už nepodařilo. Ve 13. minutě se Plachý nevystříhal neméně fatální chyby, když vyhodil balon rukou přímo na nohu Černého. Ten ani napodruhé nezaváhal a tentokrát přesným a také včasným lobem trefil znovu zcela odkrytou bránu: 2:0! Mezi oba góly se ještě vešla Čtvrtníčkova hlavičková šance s odmávaným ofsajdem a Doležalova štiplavá rána.

 

V 18. minutě to mohlo být dokonce už 3:0, kdy po Haškově centru zleva nabíhající Matějka hlavou minul hostující bránu. Naopak ve 24. minutě se vyznamenal Havránek, když vyrazil na roh Maršálkovu hlavičku k tyči. A ve 28. minutě měl i dost štěstí, když bývalý hráč Vyšehradu Hanuš orazítkoval tyč jeho brány. Tři minuty před pauzou Hradecký přihrál na střed hřiště Matějkovi. Ten ihned vypálil ostrou střelu na litoměřickou bránu. Její strážce Plachý vyrazil míč jen před sebe k Černému, leč ten v obrovské šanci trefil právě Plachého.

 

 

Drtivý nástup Litoměřicka v úvodu druhé půle

V nástupu do druhé půle si vypracovalo Litoměřicko místy až drtivý tlak a přehrávalo šemíky způsobem, jakým to dokázala na Vyšehradě pouze Chrudim. Vypracovávalo si i jednu šanci za druhou, které buď samo zahazovalo, nebo je zneškodnil Havránek. Ale už v 50. minutě litoměřický Šustr vypálil, jeho ránu sice dokázal Václavek zblokovat, přesto se mu balon odrazil od pat k Surmajovi a nejlepší střelec hostí dal zblízka kontaktní branku: 2:1. Další příležitosti na vyrovnání už hosté neproměnili.

 

Naopak v 75. minutě po akci z levé strany hřiště nejprve Václavek prodloužil míč z vlastní poloviny hřiště na Haška, ten obehrál Šimkovského a našel Drobílka, který se rozhodl pro sólovou koncovku. Sebevědomí bylo na místě, prošel totiž přes několik hráčů soupeře a střelou po zemi na vzdálenější tyč trefil: 3:1! Tři minuty nato viděl druhou žlutou kartu a tudíž i červenou Hašek, a musel tak předčasně a nedobrovolně opustit hřiště. V oslabení v 84. minutě Doležal vybojoval míč na pravé straně hřiště, vyměnil si ho na jeden dotek s Drobílkem a naběhl si před bránu, kde střelou bez přípravy zakončil a současně završil skóre: 4:1!



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra): „Zatímco před týdnem v Převýšově jsme byli neproduktivní, teď se to otočilo a proti Litoměřicku jsme byli naopak maximálně produktivní. Soupeř byl přitom velmi dobrý po technické i kondiční stránce a místy i fotbalovější. V poločase jsme mohli vést víc než 2:0, šance na to byly. Po změně stran mělo Litoměřicko enormní nástup a jen se štěstím a zásluhou Havránka jsme uhájili alespoň těsné vedení 2:1. Přežili jsme v tomto úseku hry pětadvacet minut smrti a z brejkových situací jsme pak v závěrečné čtvrthodině znovu dvakrát udeřili. Perfektní utkání odehráli Drobílek a Čtvrtníček, přestože tentokrát nedal gól, nicméně odvedl obrovský kus práce v poli. Získali jsme důležité tři body a divákům se musel zápas líbit, i proto, že také Litoměřicko hrálo hezký fotbal.“

FK Litoměřicko
Jaroslav Veselý (trenér): „Pro nás je to krutá porážka, ale gratuluji domácím, protože dali čtyři góly a vyhráli zaslouženě. Náš gólman Plachý sice udělal v úvodu zápasu na Vyšehradě dvě velké chyby za sebou, po nichž jsme inkasovali, ale neodsuzuji ho, je to kvalitní brankář a příště nás určitě podrží. Jsme tým a za prohru můžeme všichni. Měl jsem z utkání obavy, protože předchozí dvě vítězství naše hráče uspokojila. Ale je to i moje chyba, měl jsem trochu obměnit sestavu. Hlavní problém byl v tom, že jsme úvodních dvacet minut nehráli s potřebným nasazením, zbytečně jsme se šetřili. Dostali jsme laciné dva góly, a to se pak už moc těžko otáčí. Přesto jsme zabojovali a po kontaktním gólu měli několik možností vyrovnat. Pak jsme sice inkasovali čtvrt hodiny před koncem třetí gól z brejku a přestože jsme měli pak k dispozici přesilovku a začali hrát na maximální riziko, už z toho nic nevzešlo. Musíme se oklepat a uspět v příštím zápase s Benátkami, ten bude pro nás důležitější.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] (89. J. Škurek [-] ) , D. Hradecký [-] , P. Václavek [-] , D. Hašek [-] , D. Černý [-] (87. F. Majer [-] ) , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (89. M. Drozd [-] ) , D. Matějka [-] , O. Kostorek [-] (84. T. Stareček [-] )

FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - P. Výborný [-] , N. Husenský [-] (89. N. Luong [-] ) , D. Surmaj [-] , M. Hanuš [-] , P. Valenta [-] (26. Š. Kacafírek [-] ) , D. Šustr [-] (78. D. Zdržálek [-] ) , J. Trýzna [-] (35. M. Štancl [-] ) , R. Dvořák [-] (87. A. Zbudil [-] ) , L. Maršálek [-] , J. Šimkovský [-]

ŽK: 32. D. Hašek - 11. P. Výborný , 74. R. Dvořák . ČK: 78. D. Hašek .
Počet diváků: 146. Rozhodčí: Hájek Robert - DRÁBEK Drahoslav, FOJTÍK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Asistent trenéra - TJ Dynamo Studánka | Plzeňský | Tachov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Patrik Langer
Tip experta: výhra domácích

Vyšehrad na své umělce umí a vyhraje za tři body.

Michal Špírek

Tip: remíza

Vyšehrad na své umělce umí a vyhraje za tři body.

Tip: výhra domácích