2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.03.2018 16:30

21.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Chrudim potřetí v sezóně poražena! Domácím vystřelil vítězství Matějka


Branky


0

Ve 21. kole České fotbalové ligy se poprvé na domácím trávníku představila v jarní části soutěže Jiskra Domažlice. Premiéra to byla jak se patří, protože jejím soupeřem byl suverénně vedoucí celek tabulky, s vybojovanými 51 body, pouze dvěma porážkami a famózním skórem 50:10 - MFK Chrudim. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Matějka poslal domácí do vedení

Domácí určitě nezapomněli na podzimní výprask, který v poměru 7:0 vyfasovali na hřišti dnešního soupeře, a tak měli o další motivaci postaráno. Hosté pokračovali na vítězné podzimní vlně, oba jarní zápasy vyhráli a body, jako jasný favorit, chtěli přivézt i z Chodska.

 

Domácí trenér se musel obejít bez zraněného Brankáře Brycha a nejlepšího kanonýra ČFL, Petra Došlého, který si doléčuje zranění zadního stehenního svalu, a tak se do branky postavil Švihořík a na místo levého záložníka Bezdička.

 

Od úvodního hvizdu rozhodčího Klupáka bylo jasné, proč je soupeř na špici tabulky. Hosté byli silní ve hře hlavou, přesné kombinaci na jeden dotek v plné rychlosti, ve zpracování a pokrytí míče, důrazu, pohybu s míčem i bez něj a herním přehledu. Domácí se snažili hrát ze zajištěné obrany na rychlé protiútoky a jak se ukázalo, byla to účinná taktika, která díky bojovnosti a nasazení domácím nakonec přinesla velmi cenné tři body.

 

Domácí začali nebojácně a aktivně, centry Hrubého z pravé a Bezdičky z levé strany vyzkoušeli pozornost hostujícího gólmana Mrázka. Blíže ke skórování však měli v 6. minutě hosté, když Langr zatáhl míč po pravé straně, od brankové čáry našel zpětnou přihrávkou Kopeckého, ale ten v tísni ve skluzu usměrnil míč kousek vedle levé Švihoříkovy tyče. Na druhé straně po Mužíkově tr. kopu prodloužil míč hlavou Braun, ten se odrazil k Bezdičkovi, ale jeho střela z otočky zpoza šestnáctky skončila nad chrudimskou svatyní. Poté si domácí brankář poradil s Mastíkovým centrem, i náběhem Langra, před nímž ukryl míč v náručí. Hosté hru vyrovnali a po chvíli převzali mírnou iniciativu. Dostálkův centr zleva srazili domácí na roh, ze kterého nic nevytěžili, ale domácí v 17. minutě předvedli přesně to, s čím šli na trávník. Na míč z hloubi pole si naběhl na levé straně Hejda, prošel s ním před šestnáctku hostů, tam křížnou přihrávkou našel sprintujícího Matějku, který obešel vybíhajícího brankáře Mrázka a zleva poslal míč do odkryté branky – 1:0.

 

O dvě minuty později prošel domácí Hejda po levé straně, obešel obránce, ale jeho střelu z těžkého úhlu stačil Mrázek vytěsnit na roh. Ve 21. minutě poslal z tr. kopu míč nad domácí branku Kopecký a na druhé straně po Mužíkově trestňáku hlavičkoval Bauer z 8 metrů, ale s nedůrazným pokusem neměl Mrázek problém. O chvíli později měli domácí zadáci starosti s Kesnerovým centrem, ale nadvakrát se jim podařilo míč uklidit do bezpečí. Ještě větší problémy domácím nastaly po půlhodině hry, když se po pravé straně prodral Kesner, jeho střelu z úhlu sice Švihořík zblokoval, ale kdyby míč z brankové čáry neodpálil jeden z domácích zadáků, bylo by zle nedobře. Domácí se nechtěli nechat zatlačit do defenzívy, neustále se pokoušeli o kontry a snažili se hrát vyrovnanou partii a závěr poločasu patřil jim.

 

Ve 32. minutě srazili hosté Blažkův centr zprava na roh, ten rozehrál Mužík, míč se odrazil k Matějkovi, ale jeho pumelici z šestnáctky zblokoval jeden z hostujících zadáků. O dvě minuty později se do šestnáctky Chrudimi prodral aktivní Hejda, míč mu i s nohama odpálil vybíhající brankář Mrázek, ale píšťalka sudího se neozvala s tím, že byl odehrán nejprve míč. Vzápětí po dalším Hejdově průniku mu stačil míč v poslední chvíli odkopnout bránící Řezníček. Hosté kontrovali ve 39. minutě Kesnerovou střelou zpoza šestnáctky, kterou však domácí zblokovali stejně, jako následný pokus Kopeckého z téže vzdálenosti. Když pak skončil tr. kop Kopeckého z 20 metrů ve Švihoříkových rukavicích, zazněla poločasová fanfára sudího Klupáka a domácím se šlo o poznání veseleji do šaten.

Lídr na vyrovnání nedosáhl

Lepší návrat na trávník si domácí nemohli přát, protože hned ve 48. minutě rozehrál Mužík tr. kop zleva ze 30 metrů, míč posadil u vzdálenější tyče na hlavu Brauna, ten jej vrátil do malého vápna, kde se svým důrazem ve skrumáži prosadil Matějka a zblízka zvýšil na 2:0. Hosté reagovali akcí po pravé straně, zakončenou Mastíkovým volejem z 18 metrů, mířícím kousek vedle levé Švihoříkovy tyče. Poté se hrálo na obě strany, domácí využívali každou příležitost k zaměstnání chrudimské obrany, ale větší šanci si žádný ze soupeřů nevytvořil. Až po hodině hry se dostal z rohového kopu Kesnera k hlavičce hostující Krčál, ale z 8 metrů nasměroval míč vysoko.

 

S přibývajícími minutami začali mít navrch hosté a domácí byli nuceni se zabetonovat před svou šestnáctkou. V 62. minutě našel zpětnou přihrávkou chrudimský Kopecký nabíhajícího Vodrážku, ale jeho volej z šestnáctky mířil rovněž nad domažlickou branku. Pak si zodpovědně hrající defenzíva domácích poradila s tr. kopem a vzápětí i centrem Řezníčka a v 68. minutě zakončil svůj průnik po pravé straně hostující Langr střelou z úhlu ze 12 metrů nad domažlickou branku. Tlak hostů stále narůstal a když odkopy domácích zadáků nenacházely spoluhráče, vracel se míč vzápětí před Švihoříkovu branku. Herní kvalita a aktivita hostů přinesla ovoce v 80. minutě, kdy si na Rybičkovu křížnou přihrávku za obranu naběhl rychlonohý Kopecký, ocitl se sám proti Švihoříkovi a střelou zleva ze 12 metrů poslal míč ke vzdálenější tyči – 2:1.

 

Bylo jasné, že poslední desetiminutovka bude pro domácí velmi perná, protože gól hosty patřičně nabudil. Domácí obrana byla tentokráte bez větších okének a spolu s téměř všemi ostatními spoluhráči vytvořila pevný val. Hosté museli předvádět pohledné kombinační kreace, aby se vůbec dostali k zakončení. Nejprve hlavičkoval nad domažlickou branku po Ptáčkově rohu Rybička a pak domácí obrana odvrátila další Ptáčkův rohový kop, Řezníčkův centr i následný rohový kop. V poslední minutě napřáhl zpoza šestnáctky chrudimský Řezníček, ale jeho střela byla zblokována. Poslední šanci na Berbrovu ruletu měli hosté v 92. minutě, kdy po Řezníčkově sražené střele pálil z 8 metrů z leva z úhlu Krčál, ale Švihořík míč výborně vyrazil na roh. Ten domácí odvrátili a jako rajská hudba pro jejich uši se ozval závěrečný hvizd hlavního arbitra.

 

Autor: Vojtěch Kotlan (fotbal.domazlice.cz) 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Chrudim má velice kvalitní tým, všichni na hřišti ví, co mají dělat a plnit. Kluci bojovali, hráli jsme o něco tvrději, chtěli jsme eliminovat technické individuality soupeře. Dostali jsme brzy žluté karty, čehož jsem se trochu bál, ale pak se to uklidnilo. Zápas měl náboj, stál hrozně sil, před kluky musím smeknout. Vyhrát s Chrudimí v její formě je velký úspěch."




Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
J. Švihořík [-] - T. Hájovský [-] (46. L. Pfeifer [-] ) , M. Bauer [-] , M. Mlynařík [-] , J. Blažek [-] - D. Bezdička [-] (81. J. Teršl [-] ) , M. Braun [-] , P. Mužík [-] , M. Hrubý [-] , M. Hejda [-] (67. O. Chocholoušek [-] ) - L. Matějka [-] (90. P. Došlý [-] )

MFK Chrudim
L. Mrázek [-] - S. Langr [-] (69. P. Tlapák [-] ) , L. Kopecký [-] , J. Krčál [-] , T. Dostálek [-] (77. D. Vavrouš [-] ) , L. Mastík [-] , O. Kesner [-] (65. M. Ptáček [-] ) , V. Řezníček [-] , P. Rybička [-] , P. Drahoš [-] , D. Vodrážka [-]

ŽK: 8. P. Mužík , 20. T. Hájovský , 44. M. Mlynařík , 65. M. Braun - 29. L. Kopecký , 60. S. Langr , 75. P. Drahoš .
Hráči zápasu: L. Matějka .
Počet diváků: 355. Rozhodčí: Klupák Petr - VAŇKÁT Zdeněk, HÁJEK Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.