0:1
(0:0)
85. T. Voves (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2017 14:00

12.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobroslavice rozhodly brankou z pokutového kopu pět minut před koncem


Branky


85. T. Voves (p.)
0

Zápas na zúženém hřiští v Oticích, které splnuje regule pro americko-kanadskou NHL, se nesl v duchu mnoha soubojů a ostrých střetů. První poločas to byli hosté z Dobroslavic, kteří sahali po gólu, ve druhém si více šancí vytvořili domácí, ale byly to nakonec Dobroslavice, které těsně před koncem zápas rozhodly penaltou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Míč pod kontrolou Dobroslavic

Hosté z Dobroslavic museli ještě před zápasem řešit nepříjemnou situaci – trenér Martin Knopp se doma na utkání nepřipravil a nenastudoval polohu Otic na mapě, proto ještě 15 minut před utkáním hosté seděli v šatně ve funkčním prádle a s kopačkami na noze – dresy byly na okružní jízdě po přilehlých opavských vesnicích. To ale nic neznamenalo, protože to byli hráči Dobroslavic, kteří do utkání vstoupili aktivně, domácí zatlačili na své polovině a míč drželi na svých kopačkách. Po pěkných kombinacích se dostávali na dostřel domácí svatyně, ale mnoho akcí skončilo při špatném řešení finální fáze. Pokusy ze střední vzdálenosti hostům nevycházely. Do první vážnější šance, se dostal hostující Chromečka, který ale z blízkosti pouze poslal míč brankáři do rukou. Další vážnější situace nastala po rozehrání standardní situace, kdy dělovka Vovesa z rohu velkého vápna letěla k tyči, tu ale šťastně zablokoval domácí bek. Domácí se po půl hodině hry oklepali a začali vystrkovat růžky. Hrozili převážně ze standardních situací. V jedné takové odmítl domácí Kříž po centru Válečka otevřít skóre, když z bezprostřední blízkosti mířil nad. Do šaten odcházely týmy tedy smírně – 0:0.

Tlak Otic – výhra Dobroslavic

Druhá půle se nesla v opačném garde. Domácím Oticím nejspíše pomohla přestávková porada a do druhé půle vstoupili daleko zodpovědněji. Míč na kopačkách drželi daleko častěji a to i přesto, že jejich hra byla založena na jednoduchých nakopávaných balónech. Dobroslavice se dostaly pod tlak a musely této hře odolávat. Před branou se vytvořilo několik závarů, kde míč visel takřka ve vzduchu. V šancích se objevili Marek Vitásek, jehož hlavička nenašla svůj cíl. Nepřesná byla i střela Miroslava Byrtuse. Jedovku Kurky vyrazil brankář Vajda, který Dobroslavice mnohokrát podržel. Výborný byl i při sbírání centrů, které s přehledem sbíral jako plody z rozkvetlé jabloně. Domácí poté mířili ze svých střel převážně vedle. První ohrožení branky domácích přišlo, když střelu Rathouského z voleje, která nejspíše mířila mezi tyče, zastavil domácí obránce. Poté svým napadáním skvěle získal míč Klekner, který se řítil z úhlu sam na branku, nechrtil se a míč předložil Rathouskému, ten ale na míč nedosáhl a nemohl tak skórovat do prázdné brány. Rozhodující moment utkání přišel v 85.minutě, když si míč na půlce převzal Chromečka a svým typickým únikem po levé straně vymazal dotírajícího obránce, s míčem se řítil do šestnáctky, to se ovšem nelíbilo domácímu katovi a Chromečku nekompromisně sundal přes obě nohy – rozhodčí neváhal ani setinu a rázně svou pravou paží zamířil na penaltový puntík. Mezitím, co Chromečka hledal své nohy za autovou čárou, si Voves vzal míč pro exekuci penalty. Směr jeho střely brankář vystihl, nicméně míč mu proklouzl pod rukama a neuveřitelně pomalu se kutálel za brankovou čárou, domácí strážce svatyně ještě lvím skokem zkoušel míč zastavit, ale bylo mu to málo platné, protože v tentýž moment zapípaly sudímu hodinky a systém Goal-line technology potvrdil, že míč přešel brankovou čáru celým svým objemem – 0:1. Otice ještě zkoušely pomocí dlouhých míčů zápas dotáhnout do remízy, to se jim ovšem nepovedlo. V největší příležitosti pálil Marek Vitásek těsně nad. Dobroslavice tedy vezou z Otic cenné tři body a svému soupeři v tabulce odskočily na 7 bodů.

 

Autor: Václav Chromečka



Ohlasy k zápasu


TJ Otice
David Bukovský (hráč): Podle mě to byl spíše remízová zápas. Oni mají mladý tým, a v první půli byli lepším mančaftem. Ve druhé půli jsme měli taktovku v rukou my, vytvořili jsme si tlak, ale ten byl spíše platonického rázu. Dobroslavice rozhodly pět minut před koncem proměněnou penaltou.

TJ Sokol Dobroslavice
Václav Chromečka (Ctihodný občan a hráč Dobroslavic): Hele dobrej zápas to byl. Fakt. První poločas jsme jakozě drželi hodně míč, Otice nevědely kudy kam, ale góla jsme nedali, škoda no. Však to znáš, taky se ti každej den nepovede rozhovor. V druhý půli nás Otice zatlačily, ale odolali jsme. Kluci tam dali srdíčko. No a pak asi víte jak to bylo. Můj klasickej průnik po levý straně, pak mě ale nechutně seknul obránce a z penalty to Vovíno protlačil za čáru. Kluci bojovali, rvali se, žrali trávu a já jím za to děkuji. Máme super partu, lepší jsem nezažil ani v Realu. Dobro do toho!



Sestavy


TJ Otice
M. Vitásek [-] - M. Vitásek [-] , M. Borunský [-] (74. L. Grygar [-] ) , L. Leifert [-] (66. D. Bukovský [-] ) , F. Paláček [-] (77. O. Kurka [-] ) , T. Kříž [-] , Š. Poštulka [-] , M. Smuda [-] (59. J. Kostera [-] ) , M. Byrtus [-] , M. Váleček [-] , J. Byrtus [-]

TJ Sokol Dobroslavice
M. Vajda [-] - J. Klekner [-] (71. D. Tůma [-] ) , T. Voves [-] , D. Rathouský [-] , V. Chromečka [-] , J. Stupka [-] , M. Vujtík [-] , P. Čaja [-] , D. Vujtík [-] , T. Krejčí [-] , D. Pavelek [-]

ŽK: 37. L. Leifert , 73. D. Bukovský - 41. D. Vujtík , 49. T. Krejčí .
Hráči zápasu: M. Byrtus - M. Vajda .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: KOPPERBERG Michal - HRBÁČ Zdeněk, REŽNÝ Oldřich (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.