Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2017 10:30

3.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradec se chytl gólově, šesti brankami to odnesly Katovice


Branky


0

Po necelé půl hodině hry to vypadalo, že se z prvních tří bodů budou radovat hosté z Katovic, kteří po trefách Požárka a Kaguie vedly 0:2. Domácí hráči však stihli do poločasu srovnat a ve druhém dějství čtyřmi brankami otočit výsledek zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí stihli do poločasu smazat dvoubrankové manko

Po nepovedeném úvodním zápase nového ročníku proti Dražicím a remíze v minulém kole na půdě Olešníku, přivítali hradečtí fotbalisté na hřišti pod sídlištěm Vajgar tým Katovic. Mužstvo, které v jarní části minulého ročníku patřilo k nejlepším, ale v nové sezóně oba týmy úvodní zápasy prohrály. A jelikož hradečtí měli na svém kontě pouze jeden bod, očekával se zajímavý zápas, ve kterém oba týmy prahly po prvním tříbodovém zisku.

Lépe do utkání vstoupili hráči FK, tradičně byli silní na míči, vtiskli svému soupeři svou hru a tlačili se před branku katovického Švehly. Defenziva hostí však pracovala spolehlivě, v hlubokém bloku nepouštěla hradecké do nebezpečných příležitostí a naopak fotbalisté od Otavy hrozili z rychlých brejků. Dva z nich dokázali v prvních třiceti minutách využít Požárek a Kagui, takže hosté vedli 0:2. Nutno podotknout, že k dvoubrankovému vedení jim pomohla absolutně nedůrazná a nekonsolidovaná obrana hráčů J. Hradce. Nepříznivý stav donutil domácího trenéra Černocha přeskupit řady, do obrany vrátil Beránka, se kterým přišel důraz a lepší organizace. I ostatní nepříznivý vývoj přinutil ke zlepšenému výkonu. Snížení obstaral po prostrčení od Koutného Filip Votava. Pár minut před poločasovou přestávkou posadil znovu Koutný míč na hlavu Beránkovi a ten srovnal na 2:2.

Druhý poločas byl v jasné režii hradeckých

Po přestávce se na trávníku odehrávalo zcela jiné střetnutí. Domácí začali katovické převyšovat ve všech činnostech, od důrazu a nasazení počínaje, kvalitou na míči a výborným zakončení konče. Vše odstartoval v 60. minutě Chalupský, který napřáhl zpoza vápna ke střele, a za pomocí hostujícího stopera dokonal obrat v zápase. Postupně po pěkných akcích ale také brejkových situací navýšili skoré na konečných 6:2 v létě příchozí Toman, na podzim výborně hrající Kučera a také střídající Princ. Nutno podotknout, že ještě několik šancí zůstalo nevyužito.

Katovice se po prvním poločase téměř na nic nezmohly, postupně jejich hráčům docházeli síly a tak si od Vajgaru odvezli třetí porážku v nové sezóně v řadě. Hradečtí naopak dali vzpomenout na své tažení v druhé polovině jara, kdy sázeli branky jak na běžícím páse. Varovný prst musejí však zvednout nad defenzivní činností v první půlhodině zápasu a do příštího utkání na tomto zapracovat.

Vítězství hradeckých bylo však naprosto zasloužené, v krásném počasí viděli diváci spousty branek a pohledných akcí, a to samé budou chtít hráči FK předvést v dalším kole, kdy opět na domácí půdě přivítají v okresním derby Třeboň.

 

Ohlasy po utkání:

Marek Černoch, trenér FK J. Hradec: „Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a soupeře jsme od začátku přitlačili na jeho polovinu. Celkem se nám dařila i kombinace, na míči jsme byli kvalitní. Nicméně hosté podnikali velmi nebezpečné brejky a po dvou z nich v rozmezí tří minut šli do dvoubrankového vedení. Dobré bylo, že jsme se záhy oklepali, za deset minut jsme snížili zásluhou Votavy a do poločasu se nám podařilo vyrovnat trefou Beránka, což bylo pro vývoj utkání hodně podstatné. V druhé části jsme tlak vystupňovali, zlepšili pohyb bez míče, výborným výkonem jsme zápas dokonale otočili a naprosto zaslouženě zvítězili. Škoda, že jsme nevyužili ještě dalších pět stoprocentních příležitostí. O další branky se podělili Chalupský, Toman, Kučera a Princ."

Romal Malý, trenér Katovic: „Začátek byl podle našich představ, vyšla nám stanovená taktika. Jenže se nám zranil Váchal a dohrávali jsme půli prakticky o deseti. Domácí tak po individuální akci a z trestňáku vyrovnali trefami z 33. a 39. minuty. Přečkávali jsme nápor, ale třetí a čtvrtý inkasovaný gól byl smolný, tečované střely do protipohybu brankáře Švehly, který by jinak měl. To nás položilo a neměli jsme již šanci. Jindřichův Hradec zaslouženě vyhrál. Ve druhé půli mi bylo kluků líto, přál jsem si, aby byl konec. Soupeři rostla křídla, rostl gól od gólu a my byli jen v roli sparingpartnera. V naší sestavě nešlo, v takovém horku, víceméně bez možnosti střídání a proti takovému soupeři, vzdorovat. Podle mě bude Jindřichův Hradec kandidát na postup."

 

Branky: 33. Votava, 39. Beránek, 60. Chalupský, 65. Toman, 73. Kučera, 85. Princ – 21. Požárek, 23. Kagui

Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Mach. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:3 (Votava – Hajdušek, Uher, Neužil). Diváků: 100.

Sestavy: 

J. Hradec: Hejníček – Völfel, Blažek, T. Šenkýř – Kučera, Koutný, Beránek, Mareš (83. Princ) – Votava (75. Víteček), Chalupský (79. Králíček), Toman

Katovice: Švehla – Váchal (46. Neužil, 77. Hrubý), Schánělec, Hajdušek, Horejš – Hromíř, Miklas, Kagui, Matas – Uher, Požárek

 

Autor: Václav Císař



Ohlasy k zápasu



SK Otava Katovice
Tomáš Hajdušek (hráč): "Kdyby se fotbal hrál na 30 minut, tak vezeme domů všechny body. Bohužel se hraje o hodinu déle a my vezeme 6 banánů. Na začátku nám vše vycházelo podle taktického plánu. Pozorně jsme bránili a chodili do brejků. Dva jsme proměnili a vypadalo to nadějně. Pak se ale zranil Jarda Váchal a poločas jsme dohrávali prakticky v deseti, čehož domácí využili a výsledek srovnali. V druhém poločase přišly dvě střely ztečované do protipohybu brankáře a bylo rozhodnuto. Bohužel v tom zdravotním a početním stavu jsme na bod měli jenom při velkém štěstí, a to se nekonalo. Musíme se teď odrazit od toho lepšího - dali jsme konečně branky a dva až tři hráči z těch šesti co nám chyběli v sobotu snad budou na další zápas se Želčí připravení."



Sestavy


FK Jindřichův Hradec 1910
L. Hejníček [-] - T. Šenkýř [-] , M. Völfel [-] , M. Toman [-] , T. Beránek [-] , M. Mareš [-] (83. V. Princ [-] ) , V. Kučera [-] , J. Chalupský [-] (79. L. Králíček [-] ) , F. Votava [-] (75. J. Víteček [-] ) , O. Blažek [-] , R. Koutný [-]

SK Otava Katovice
T. Švehla [-] - J. Váchal [-] (46. P. Neužil [-] ) , J. Matas [-] , T. Hajdušek [-] , J. Schánělec [-] , L. Horejš [-] , M. Hromíř [-] - O. Kagui [-] , J. Miklas [-] - V. Uher [-] , M. Požárek [-]

ŽK: 34. F. Votava - 34. T. Hajdušek , 54. P. Neužil , 82. V. Uher .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Herzog Radek - KRAUSKOPF Jiří, MACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.