Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2017 17:00

5.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice se oklepaly a pěti góly vyprovodily Zápy


Branky


0

Domažlické zápasy nenudí, o čemž svědčí i skóre Jiskry 19:13. Tentokrát přijely na západ Čech Zápy a chtěly si to se soupeřem rozdat v útočně laděném utkání. A na to hosté dojeli...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Došlý otevřel skóre

V pátém kole, šestém hraném, se na městském stadionu Střelnice představilo mužstvo městysu Zápy. To bylo na osmé příčce s osmi body tabulky Fortuna ČFL. Jiskra po drtivé porážce v Chrudimi klesla na šesté místo s deseti body. Domácí trenéři nemohli počítat s vyloučeným hráčem z utkání s Vejprnicemi Jakubem Teršlem. Pro zranění zůstal na tribuně velký smolař Daniel Boček.

 

Možná ještě pod tíhou nepodařeného posledního zápasu nastoupili domácí do utkání opatrně. Po prvních dvaceti minutách se ale Domažličtí začali osmělovat a zatlačili zápskou mladou defenzivu. Zápy ale zdatně odolávaly a Straka žádnou vyloženou gólovku řešit nemusel. To platilo ale jen do 37. minuty. A to zápský brankář neměl nárok. Hejda si na velké vápno naběhl na zpětnou přihrávku, posunul si míč a nechytatelnou ránou levačkou poslal míč pod břevno – 1:0.

Poslední rána kapitána

Zápy se snažily hrát se soupeřem otevřený fotbal, i ony si vytvořily zajímavé situace, ale branky dávali domácí. Tu druhou v 54. minutě, rychlý brejk zakončil Došlý střelou po zemi – 2:0. V 69. minutě to bylo už o tři branky. Pfeifer opět po zpětné přihrávce poslal levačkou míč do sítě, vyběhnutý Straka jen smutně pozoroval, jak se míč pomalu kutálí za brankovou čáru.

 

Pak se prosadili i hosté. Valentovu ránu zpoza vápna Brych vyrazil k Šerému, který zvládnul míč doklepnout do brány – 3:1.

 

O pět minut později domažlický hráč po rohu hlavičkoval do tyče. V 85. minutě už se skóre měnilo – střídající Roubal našel na malém vápně Došlého a ten se trefil parádně patičkou – 4:1. Poslední rána patřila kapitánovi. A že to byla nějaká rána! Petr Mužík trefil míč „šajtlobodlem“ přesně k tyči a mohl se radovat z výhry 5:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl (trenér): "Prvních dvacet minut bylo nervóznějších, bylo znát, že minulý zápas byl pro mužstvo direkt. Pak se ale naše hra ustálila a myslím, že jsme byli lepší. Do půle jsme dali jednu branku, pak přidali další ve druhé. Musím říct, že Zápy mají docela kvalitní tým."

SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Domažlice byly hodně efektivní, mají kvalitu, vyhrály zaslouženě, výsledek hovoří ostatně za vše. Ovšem pro nás to je docela kruté. Ale rozhodla určitá naivita našich mladých hráčů, kterých máme v sestavě hodně a s soutěží se sžívají. Nejme efektivní v defenzivě i ofenzivě. Šance si vytvoříme, ale neproměníme, nebo je ani nezakončíme. Po našich standardkách jsme trestaní z brejků. Domažlice předvádějí hezký, líbivý, ofenzivní fotbal, rukopis trenéra Vaigla, který si přivedl z Tachova pět hráčů,je hrozně rychle znát. Pro diváky asi hezký zápas, pro mě jako trenéra už horší. V některých pasážích jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale chyby a přístup některých hráčů se s touto soutěží neslučují. My z toho musíme něco vyvodit, protože takhle to hrát nejde, abychom cestovali po republice a hráli líbivě, ale dostávali pět branek, to nechceme."



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - M. Bauer [-] , R. Kropáček [-] (82. L. Roubal [-] ) , J. Blažek [-] , L. Pfeifer [-] (71. D. Bezdička [-] ) , M. Hejda [-] (83. M. Buršík [-] ) , P. Mužík [-] , M. Braun [-] (64. O. Chocholoušek [-] ) , M. Hrubý [-] , M. Mlynařík [-] , P. Došlý [-]

SK Zápy
R. Straka [-] - S. Munzar [-] (46. M. Šerý [-] ) , T. Valenta [-] (86. M. Macek [-] ) , T. Matějka [-] , M. Štěpánek [-] , M. Pávek [-] , M. Novák [-] (75. M. Macek [-] ) , P. Putz [-] , T. Bulíř [-] (69. P. Pavlík [-] ) , M. Jelínek [-] , D. Pedro [-]

ŽK: 33. M. Bauer , 43. P. Mužík , 48. M. Braun - 33. M. Novák , 35. T. Matějka .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - DUJSÍK Jiří, ŠIMEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.