Lipová si veze z derby na Petrůvce výhru na penalty


Branky


3. O. Stach , 62. J. Juřica (p.) - 40. M. Kliment , 54. R. Vašička
0

Na Petrůvce se hrálo očekávané derby, kdy zde zavítala nedaleká Lipová. Oba celky se velmi dobře znají a tak se čekalo, kdo na koho něco nového vymyslí. Jako první udeřili domácí fotbalisté, kdy se trefil bývalý slavičínský dorostenec Ondřej Stach a to bylo již ve 3. minutě. Hosté ještě do poločasu srovnali Klimentem. Ve druhé půli začali lépe hosté, které poslal do vedení Vašička, domácí ale zanedlouho srovnali z penalty Juřicou. Po vyloučení hostujícího Carbola domácí patnáctiminutovou přesilovku nevyužili a tak se šlo do penaltového rozstřelu, který lépe zvládli Lipovjané a berou z derby bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu

V neděli se odehrálo valašské derby IV. B třídy mezi domácí Petrůvkou a nedalekou Lipvovou. Zápas neměl favorita, Petrůvka je doma silným protivníkem a Lipová podává v letošní sezoně výborné výkony. Domácí se museli obejít bez dvou hráčů základní sestavy, a to Kořínka a oporu Petra Kovaříka, Zato hosté se museli obejit hned bez pěti hráčů základní sestavy, tudíž hned od začátku nastoupil předseda klubu Roman Vašička. Utkání začalo velmi divoce, a to negativně opět pro tým Lipové, který má začátky utkání tragické. Hned ve 3. minutě otevřel skóre domácí Ondřej Stach, který vystřelil z 2dvaceti metrů a bylo to rázem 1:0. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, a spíše docházelo s obou týmu k hodně nakopáváným míčům, protože na Petrůvce jsou hodně malé rozměry hřiště. Domácí si ale vytvářely více brankových situací, které ale neproměnili. A jak už to bývá, nedáš dostaneš, ve 40. minutě po krásně akci Juřík, Zoubek, Vašička se pěkně uvolnil hostující Michal Kliment a obstřelil domácího golmana a bylo srovnáno na 1:1. Za takového stavu se šlo i do kabin a spokojenější mohli být hráči Lipové.

Ve druhém dějství skončil výsledek smírně

Do druhého poločasu vstoupili  lepším způsobem domácí hráči, kteří měli nadále brankové šance, které ale dobře odvrátila hostující obrana, nebo pozorný brankář Lipové Němeček. A opět po zahozených šancí, se v pokutovém území uvolnil hostující Zobek,  našel na malém vápně zcela volného předsedu klubu Vašičku, který vedle brankáře s přehledem upravil na 1:2. Lipová tak šla do překvapivého vedení, neboť na hřišti byla horším mužstvem. Domácí potom měli opět mnoho brankových šancí, které neproměnili, až v 62. minutě nařídil rozhodčí Divácký pokutový kop, který domácí Jakub Juřica s přehledem proměnil. V závěru utkání byl vyloučen hostující Carbol po dvou žlutých kartách. Zápas se už poté dohrál v poklidném tempu a na řadu přišel penaltový rozstřel, v kterém nakonec hostující Lipová vyhrála. S pohledu diváka to bylo poměrně zajímavé derby, jak se patří s brankami a nakonec i s penaltovým rozuzlením. Domácí tým může litovat neproměněných šancí, hosty několikrát podržel brankář Němeček, který na jaře chytá ve výborné formě a v penaltové loterii se štěstí usmálo na hostující celek.

Na penalty vyhráli hosté

 V penaltové loterii se štěstí usmálo na hostující celek.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Petrůvka
František Gottfried, funkcionář: Z úvodní dvacetiminutovky, kdy jsme měli převahu jsme vytěžili pouze jednu branku. Poté převzala iniciativu Lipová a šla do vedení. Teprve po druhé obdržené brance jsme se probudili a začali soupeře přehrávat. Po vyloučení hráče Lipové to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Osobně jsem byl přesvědčený, že to tam každou chvíli spadne. Bohužel naše efektivita v koncovce je žalostná.Tak snad příště.

TJ Lipová
Pavel Tomeček, trenér: Do zápasu jsme nastoupili s pěti změnami základní sestavy, opět jsme si nechali dát první gól hned na začátku prvního poločasu. To už k nám asi patří, i když to z naší strany nebylo herně úplně ono, zato bojovnost, nasazení a přístup k zápasu nám v tomhle zápasu nechybělo, za což musím všechny hráče pochválit.



Sestavy


TJ Sokol Petrůvka
J. Halaxa [-] - O. Stach [-] , D. Gergela [-] , L. Kovařík [-] , D. Novosad [-] , J. Pešek [-] , M. Miklas [-] , M. Máca [-] , J. Juřica [-] , P. Remo [-] , L. Hubáček [-]

TJ Lipová
M. Němeček [-] - D. Kurtin [-] , V. Juřík [-] (46. J. Šuba [-] ) , K. Klein [-] , M. Carbol [-] , M. Kliment [-] , M. Chovančík [-] , R. Vašička [-] , K. Novák [-] , T. Zoubek [-] , P. Urbánek [-]

ŽK: 24. P. Urbánek , 28. V. Juřík , 67. M. Carbol , 78. T. Zoubek . ČK: 76. M. Carbol .
Hráči zápasu: J. Juřica - T. Zoubek .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: DIVÁCKÝ Jan - KRAJÍČEK Tomáš (N), TOMEČEK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.