Svratka se rozstřílela ve druhém poločase


Branky


32. P. Makovský , 55. V. Šmahel (p.) , 60. J. Mayer , 64. Z. Kalina , 70. V. Šmahel (p.) - 22. L. Piskač
0

V souboji o záchranu v soutěži se dařilo domácí Svratce, která porazila poslední Vír o čtyři branky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

V utkání 22. kola jsme na domácí půdě hostili Vír. Soupeř se nachází na posledním místě tabulky a pokud chtěl ještě zabojovat o záchranu na náš úkor, byl nucen nad námi zvítězit. Úvod utkání byl tradičně v naší režii, ale chyběla tomu branka. Té byl nejblíže T. Ondra po rohovém kopu Kaliny, ale jeho hlavičkové zakončení reflexivně vyrazil brankář. Poté jsme chvilku vypadli z rytmu a byli potrestáni, když Piskač využil zaváhání defenzivy a brankáře, kterého následně obloučkem přehodil. Naštěstí o chvíli později již bylo vyrovnáno. Jakub Lédl odcentroval před bránu, T. Vítek přenechal balón P. Makovskému, který trošku krkolomně bodlem vyrovnal na 1:1, sdělil brankář domácích Vojta Šmahel.

Svratka vstřelila ve druhém poločase čtyři branky

Do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že soupeře musíme porazit a vytvářeli si tlak hned od úvodu. Rozhodující okamžik nastal v 55. minutě, kdy byl ve vápně faulovaný Pech. K pokutovému kopu se postavil brankář Šmahel a střelou pod břevno jsme se dostali do vedení 2:1. O chvíli později bylo ještě veseleji, když Makovský hezky našel J. Mayera, který konečně prolomil střelecké trápení a chladnokrevně tváří v tvář gólmanovi nám dodal dvoubrankové vedení 3:1. Frustrovaný soupeř poté zbytek utkání doslova vypustil a tak jsme logicky přidali ještě dvě branky. První přidal po hezké kombinační akci a předložením od Lédla do prázdné branky Kalina 4:1 a na konečných 5:1 upravil výsledek z pokutového kopu po faulu na Makovského opět Šmahel. Utkání nepříliš vysoké úrovně jsme teda jasně ovládli a navázali na předchozí dobré domácí výsledky, liboval si domácí střelec dvou branek. 



Ohlasy k zápasu


SK Svratka
Pavel Makovský: Do zápasu jsme vstoupili dobře a byli stále u míče, Vír hrozil z rychlých protiútoků. Z jednoho takového šikovným lobem skóroval Piskač. Po přetaženém centru se mi se štěstím podařilo vyrovnat a my do druhé poloviny mohli nastoupit trochu klidněji. Druhý poločas ovlivnila sporná penalta, ale jak psal Vojta Šmahel: „Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud jde bránící hráč do skluzu oběma nohami napřed a zasáhne balón spolu s hráčem jedná se o faul." To nic nemění na tom, že se hráči Víru začali soustředit pouze na nadávky a tvrdé zákroky. Za stavu 4:1 zakopávali z rozehrávky balón do autu atp. Přitom jsme v posledním zápase ve stejné minutě dostali doma po sporné penaltě gól na 0:1 a zápas otočili. Soupeř by se tak měl soustředit spíš na sebe, jelikož se díky jedné šanci zápas nedá vyhrát.

Jiskra Vír
Marek Matuška: První poločas se hrál vyrovnaný zápas. Na obou stranách padlo po jedné brance a tak i poločas skončil. Druhý poločas začal stejně, až v desáté minutě začal úřadovat pan rozhodčí. Nařídil pokutový kop, i když vůbec nebyl, což potvrzoval pomezní, ale hlavní pan Mička měl jiný názor, i když od zákroku byl dál než lajnový. To samé bylo ze žlutými kartami. Pan sudí viděl fauly jen na naší straně a že faulů na straně domácích na žlutou bylo požehnaně. A jestli domácí mají z takové výhry radost tak jim přeji hodně úspěchů v dalších zápasech. A pan hlavní rozhodčí za výkon by si zasloužil pískat první ligu (tam by se uplatnil).



Počet diváků: 55. Rozhodčí: MIČKA Adam - HROMÁDKA Miroslav, INVALD Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.