Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2017 15:00

22.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pohodová výhra Štáblovic


0

Po čtrnáctidenní přestávce, zapříčiněnou nezmary počasí, změřily své síly v 22. kole III. B třídy sk. B celky Štáblovic a Moravice. Na své si dnes přišly hlavně milovníci těžkých terénů, tvrdých soubojů a zajímavých akcí, kterých bylo na deštěm poznamenaném hřišti k vidění nespočet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání začalo ve svižném tempu. Běžela teprve 2. minuta kdy si na milimetrový centr Panáčka nejvýše naskočil domácí bomber Častulík a hlavou k levé tyči Soldánovy brány nekompromisně otevřel skóre 1:0. O dalších sedm minut později bylo domácím hráčům o to více do zpěvu a to když neúnavný Častulík zvyšoval, přizemní střelou k tyči na rozdíl dvou branek - 9. minuta 2:0. Kdo by si ale myslel, že Častulíkovy trefy roztočily štáblovický brankový kolotoč, ten by se na první moment zmýlil. Byli to paradoxně hosté z Moravice, kdo začal po studené sprše vytahovat růžky. Především útočné duo Kolář s Kučou o sobě dávalo v další patnácti minutovce nebezpečně znát. V cca 15. minutě prvně jmenovaný napřáhl z dobrých dvaceti metrů a svou utaženou střelou zahrál domácímu brankáři Kácalovi do ouška řinčivou symfonii na obě tyče. Naštěstí pro štáblovické si balón své místo mezi třemi tyčemi nenašel. Necelých pět minut od první hrozby přišla hrozba druhá. Tentokrát se po přelobování domácí obrany hnal na osamoceného Kácala hostující kapitán Kuča. Balón mu na nohu sedl tzv. "z první", ale pouze do brankářovy náruče. Ani při třetím pokusu o zkorigování skóre nebyli hráči z Moravice úspěšní. Kolář se v cca 30. minutě prosadil individuální akcí. Jediný kdo mu stál však v cestě, byl opět sloupek domácí svatyně. A tak po zažehnání výše zmíněných akcí začaly znovu kousat Štáblovice. Pokusy Konvičky, Častulíka či Baláže se mezi tři tyče nevešly. V 37. min se naposledy v prvním poločase měnilo skóre. Odražený míč se od rohové praporku dostal, až k za bukem číhajícímu Laovskému, který nádhernou technickou finesou stanovil výsledek první půle na 3:0. Za zmínku ještě stojí pokus moravických z cca 40. min vymodlit si penaltu na svého kapitána, který se chytře prodral až do šestnáctky Štáblovic. Tam však bez jakékoliv bázně a hany zaúřadoval svým načasovaným skluzem Konvička, čímž obral Kuču o možnost zapsat se do klubu ligových kanonýrů vstřelením 100. branky své aktivní kariéry. Do šaten se odcházelo za příznivého stavu pro domácí - 3:0.

 

Druhý poločas přinesl podobný scénář jako ten první. Ve čtvrté minutě od zahajovacího hvizdu druhé půlky se po levé straně hnal na hostujícího Soldána se zraněním paběrkující Sedláček. Míč si zprvu až moc předkopl před vyběhnuvšího gólmana, ale svým důrazem a za přispění štěstíčka se mu povedlo míč do sítě dopravit 49. min - 4:0. Pátý zářez na pažbě si připsal z penalty skórující Baláž a to za odpískaný faul na ve vápně aktivního Laovského - 57. minuta 5:0. S potupným bůrem se Moravičtí nechtěli smířit. Proti byl v 60. (5:1) a 65. min Kolář (6:2), který po dvou slibných akcích z první půle konečně uspokojil svůj gólový apetit. Mezi jeho góly se dokázal vměstnat ještě svým gólem ze 63. min Laovský - 6:2. Konečnou podobu 7:2 dal výsledku s chutí hrající Baláž v 75. min - 7:2. V poslední vážnější šanci ještě protáhl Soldána razantní hlavičkou Dobrotka, avšak neuspěl. Po Častulíkově a Balážově nepovedených ranách, které měly ambice akorát tak rozehnat v dálce kupící se dešťové mraky, rozhodčí Bačkovský ukončil utkání v prospěch Štáblovic.

 

Autor: Dušan Mrákota

 



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Dušan Mrákota (kondiční trenér Štáblovic): Po delší pauze byli někteří kluci na fotbal "nadržení jak babka na důchod" a hráli doslova s chutí. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou, škoda těch chyb v obraně a neproměněných šancí. Soupeři patří dík za férový fotbal.




Sestavy


SK Štáblovice
V. Kácal [-] - Z. Častulík [-] , M. Sedláček [-] , M. Laovský [-] , R. Baláž [-] , R. Vícha [-] (51. L. Vícha [-] ) , M. Konvička [-] , R. Kirschner [-] (65. T. Vítek [-] ) , O. Panáček [-] , P. Dobrotka [-] , J. Durčák [-]

TJ Moravice
R. Soldán [-] - M. Kolář [-] , P. Kuča [-] , M. Kalužík [-] , M. Blokša [-] , M. Číp [-] , J. Čup [-] , J. Keller [-] , J. Smolek [-] , J. Navrátil [-] , J. Smolek [-]

ŽK: 14. J. Smolek .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: BAČKOVSKÝ Pavel - KUBÍN Ondřej (N), CHYTRÝ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.