Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2017 15:30

18.kolo, Moravskoslezský | Opava | III. třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

I přes tvrdý ortel disciplinární komise s odebráním bodů, si vezou štáblovičtí z Heřmanic tři body


Branky


0

Již předzápasové rozcvičení oběma celkům mohlo napovědět, že se nebude jednat o jednoduché utkání, nýbrž o zápas, kde bude šťastnější ten z týmů, který 18. kolo III. B tř. sk B, přežije ve zdraví a bez výraznější fyzické újmy.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

S kvalitou terénu by se dnes totiž sotva uspokojili dostihoví koně při závodech Velké Pardubické, natož hráči mající hrát kopanou. Napříč disbalancím v pohybech hráčů, způsobené nerovným a od pohledu ledabyle rostoucím trávníkem, byli po čas střetnutí, diváci svědky pohledných fotbalových akcí. Navrch mělo podstatnou část zápasu mužstvo ze Štáblovic, které až na pár nedorozumění kontrolovalo vývoj utkání.

Úvodní minuty patřily domácím, jenž měli snahu překvapit v tabulce lépe postaveného soupeře. Až na pár zakopnutých balónu a jedné vychytané slibné akce domácím, bojoval hostující brankář Kácal spíše s myšlenkou, jít se o poločase otužovat do nedalekého zatopeného lomu.  Od cca 10. minuty, začali svými akcemi hrozit i hosté ze Štáblovic a přebírat taktovku zápasu. Jednu takovou akci přetavil již ve 12. minutě Radim Vícha v gól. Svou dravostí a bojovností na pravé straně, motal hlavy nejenom záložníkům, ale také pečlivě přikládal do ohně hořící heřmanické obraně, jedno polínko za druhým. Stav utkání 0:1. Na druhý gól se v Heřmanicích nečekalo dlouho. O 10 minut později se v šestnátce domácích nejlépe zorientoval Častulík, ten osmým zářezem na pažbě v probíhající sezóně, navýšil skóre klání ve 22. minutě na 0:2. Uchlácholeni dvoubrankovým vedením, začaly Štáblovice kombinovat a hrát na krásu, což se jim po nepřesné přihrávce a Dobrotkově ztrátě balónu na půlce hřiště, vymstilo. O slovo se poprvé v zápase přihlásil, do této chvíle stojící za bukem Schuster, který z poloviny hřiště pláchnul i poslednímu dobíhajícímu obránci a krutě trestal hostující minelu – 30. minuta 1:2. Skóre se opět měnilo o další 4 minuty. Dvoubrankové vedení si vzalo Mařádkovo družstvo zpět, po čítankově zahrané akci z pravé strany. Neunavitelný Vícha R. potáhl v 34. minutě, míč po lajně a průnikem do pokutového území namazal na patičku Laovskému. Krásná fotbalová akce – 1:3. Do poločasu se ještě zaskvěl nejednou robinzonádou domácí keeper Knap, který tým Heřmanic držel nad vodou od většího brankového přídělu. Poločas 1:3.

Druhý poločas začal pochopitelnou aktivitou heřmanických. Ti se nechtěli vzdát jen tak bez boje. Pokusy ohrozit branku hostů byly spíše prchavé. Nejvíce vytíženým hráčem se jevil Schuster, na něhož mířily snad všechny nákopy. A tak po neproměněných šancích Štáblovic, přišla studená sprcha v podobě druhé branky Schustera. Opětovné trestuhodné nedorozumění stoperů hostí a ztrátě míče Konvičky na půli, vybídl Schustera do brejku kapitán Michna. Prvně jmenovaný, se jako v předešlé akci tváří v tvář Kácalovi, nemýlil a dal tak domácím naději uhrát nějaký ten bod na domácí půdě, v 60. minutě 2:3. Inkasovanou brankou začaly na hřišti udávat děj kombinačně lépe vybavené Štáblovice. Od této chvíle se hra ze strany Heřmanic přiostřila natolik, že v mnohých případech byli štáblovičtí hráči rádi, že nevybíravým skluzům vůbec uhnuli a zítra s poklidem můžou po svých dorazit do práce. Doposud bezchybnému sudímu Václavíkovi, se začalo utkání malinko vymykat z rukou. Důkazem tomu byly dvě takřka totožné situace zavánějící penaltou a vyloučením heřmanických beků. Ani z jedné ze situací však nedošlo k oslabení domácího týmu. První ze zmiňovaných akcí potrestal proměněnou penaltou v 70. minutě Baláž – 2:4. Rozhodčí se tak správně rozhodl odpískat faul na zezadu sundaného Častulíka, jenž byl po milimetrovém pasu Konvičky, vyzván ke vsítění branky. Druhou šancí v zápase rozvlnit síť, měl o dvě minuty později Baláž, který ze standardky, po likvidačním faulu na Laovského, pálil pánu Bohu do oken. Za to, že rozdíl mezi oběma mužstvy neskončil debaklem, mohli domácí hráči děkovat výbornému Knapovi. Ten ve své brance doslova čaroval, když už na míč nestačil, měl své tyče postaveny správně. Ke konci utkání se spíše dohrávalo na obou stranách. Zmínit si ještě zaslouží dalekonosný pokus Kirschnera slabší levou nohou a na přední tyč zahrávaný roh Konvičky, který v obou případech skončil na břevně. Vítězství si tak za předvedený výkon zasloužili hosté, dokázající skolit domácí výběr v poměru 2:4.

 

 

Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu



SK Štáblovice
Dušan Mrákota (kondiční trenér): Dnes bych místního trávníkáře vytahal za uši. Sousedící pole bylo zemědělci připraveno na hru o poznání lépe, akorát tam chyběly branky. Gratulace oběma týmům, že jsme utkání zvládli bez zranění. Hlavně narážím na pár nevybíravých zákroků domácích, za které by se nestyděl zkušený recidivista. Zasloužené a vybojované utkání. Dnes se na to z naší strany dalo konečně koukat. Chceme poděkovat i fanouškům, kteří za námi jezdí i na venkovní zápasy.



Sestavy


TJ Svobodné Heřmanice
M. Knap [-] - M. Jachymčák [-] (73. D. Petržela [-] ) , D. Lampa [-] (46. D. Haleš [-] ) , M. Karlovský [-] , J. Fuchsík [-] , T. Zbořil [-] , M. Burián [-] , A. Michna [-] , R. Schuster [-] , M. Grygar [-] , Š. Lebeda [-]

SK Štáblovice
V. Kácal [-] - M. Konvička [-] , R. Vícha [-] , R. Kirschner [-] , Z. Častulík [-] , R. Baláž [-] , M. Laovský [-] , P. Urbanský [-] , O. Panáček [-] , P. Dobrotka [-] , L. Vícha [-]

ŽK: 72. M. Burián .
Počet diváků: 25. Rozhodčí: VÁCLAVÍK Josef - PETRŽELA Dušan (N), KUBÍN Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.