Štáblovičtí si v Brumovicích otevřeli střelnici - soupeře deklasovali osmi brankami


0

První jarní utkaní 16. kola III. B třídy sk. B, nabídlo zajímavé klání dvou tabulkových soupeřů. Na svém domácím hřišti přivítaly páté Brumovice čtvrté Štáblovice. Podzimní výsledky obou mužstev napovídaly o kvalitách obou týmů, kdy se dalo očekávat vyrovnané utkání. Z předchozího duelu si brumovičtí odvezli ze Štáblovic potupného bůra, takže měli soupeři doma co vracet. Konečný výsledek však bude brumovické playery budit ze snů ještě asi hodně dlouho. Po sympatickém výkonu na hřišti, museli s konečným hvizdem domácí zkousnout hořkou porážku 1:8. O výsledku hosté rozhodli již v úvodní půlhodině.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek mače se sice nesl v duchu oboustranných oťukávaček soupeřících družin, ale to pouze do 4. minuty utkání. Od té doby totiž začala obrana Brumovic servírovat nenasytným štáblovickým jednu hrubici za druhou. V domácí bráně dnes, s přispěním trochy štěstěny, skončilo vše, na co hosté sáhli. Skoré otevřel ve zmíněné 4. minutě přizemní střelou Častulík, kterého následoval v 10. minutě R. Vícha, jenž nepohrdl přesným vysunutím Dobrotky z hloubi obrany. Do poločasu se ještě na sólový úprk vstříc domácí bráně, vydal neomylně Laovský, který v probíhající 21. minutě s chladnou hlavou potrestal nevydařené autové vhazování Brumovic, a pečetil tak výsledek prvního poločasu na 0:3 z pohledu hostů.

 

Předvedená hra Brumovic však v žádném případě nenasvědčovala tomuto jednoznačnému poločasovému výsledku. Domácí borci si po řadě rohových kopů a přesných nákopů za obranu byli schopni vypracovat gólové šance, ty ale do jednoho končily na neskutečném Kácalovi, který si svou čarovnou moc mezi tyčemi přenesl z podzimní části. Chvílemi byli Brumovičtí těmi fotbalovějšími na hřišti, lépe pokrývali střed hřiště a těžili více ze hry.

 

Druhý poločas začal pro domácí ještě tragičtěji, než skončil ten první. Ledabylé rozehrávky, kdy se domácí doslova „kopali za uši“, využil v běžící 15. sekundě druhé půle svým důrazem Konvička a po samostatném nájezdu nedal vyběhnuvšímu Palúchovi sebemenší šanci - 0:4. Totální destrukce domácí hry byla tímto započata a nadále pokračovala góly Častulíka, Víchy R. a Baláže. Ti své branky dokázali vměstnat do brány v časovém rozmezí od 54. min do 65. min.

 

I přes nelichotivě se zvyšující výsledek hráči Brumovic neskládaly zbraně a v 68. minutě dokázali Nowakem vsítit alespoň čestný gól, který však zaváněl offsidem. Zmar a marnost předvedené hry dokonale podtrhl domácí útočník Blažek. Ten minutu po vstřelené brance trestuhodné pohrdl pokutovým kopem za hraní rukou v pokutovém území a více než Kácala v bráně zaměstnal až na pole zakopnutým balónem místní zemědělce při příští orbě. Pomyslný hřebíček do rakve domácím zatloukl v 70. minutě agilní Laovský, jehož pokus od brankové čáry z nemožného úhlu -46 stupňů, skončil mezi noha smolného kapitána Palúcha, hájící domácí svatyni. Dále, až na žluté varování, které si nesmyslně v 90. minutě vykoledoval Konvička za přílišné diskutování s hlavním rozhodčím o pravidlech kopané, se již v utkání nic zajímavého nestalo. Konečný výsledek utkání se zastavil na cifře 1:8 pro hosty.

 

AUTOR: Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu


TJ Slezská Hořina Brumovice
Jan Matyáš: Těžko se mi hledají slova. Totální výbuch z naší strany - celého mužstva. Snažili jsme se hrát fotbal, ale nic nefungovalo, jak mělo. Hosté trestali každou naši chybu. Byli běhavější a na zápase to šlo poznat, tím nás donutili k chybám a výsledek hovoří za vše. Prostě den blbec.

SK Štáblovice
Dušan Mrákota (kondiční trenér): Upřímně mi bylo kluků z Brumovic v průběhu až líto. Oni se po celou dobu utkání snažili hrát fotbal, my pouze trestali jejich chyby. Proměnit všechny šance, které zneškodnil domácím Vladan Kácal, tak bych výsledek odhadoval na 10:8 pro Brumky. Dnes jsme Vlada nechali opět vyniknout. Za svůj výkon by zasloužil přinejmenším Jarolímovu nominaci na San Marino;D.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: MEIER Milan - PORUBEK Václav (N), BARTESKA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.