FOTO: Klášterec uštědřil Vilémovu devítigólový debakl


0

Ve dvaadvacátém kole I.B třídy zajížděl Vilémov na horkou půdu druhého Klášterce. Klášterec byl jedním z týmů, kterého Vilémov na podzim porazil. Domácí chtěli tuto porážku hostům vrátit, a to se jim povedlo i s úroky. Oslabená a slepená sestava Vilémova nestačila tempu Klášterce, hlavně ve druhém poločase, a utkání skončilo debaklem 9:1. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

3:0 po půli

Jak už je u Vilémovských zvykem, nedokáží odehrát alespoň dva zápasy v řadě ve stejné sestavě. Ať už vinou zranění, či jiných dalších okolností.Ale zpět k utkání. Klášterec začal ihned z ostra, a v první minutě utkání ohrozil Šrámkovu bránu Procházka. Domácí měli i dalši šanci, když volný přímý kop z pravé strany letěl přímo na Vilémovskou branku - bohužel pro domácí nad. V 6. minutě se protáhl aktivní Mařík kolem posledního obránce Vilémova, ale neměl rychlost a ostatní obránci se stihli vrátit. Jeho následná střela pak byla zablokována. V 9. minutě přišla první změna skóre. Procházkovu střelu tečoval obránce, a střela obloučkem zapadla za Šrámkova záda - 1:0. Ihned na to, v 11. minutě, mohl Vilémov odpovědět. Centrovaný balón z volného přímého kopu Svítila letěl na zadní tyč, kde hlavou vracel před branku Mach. Ta stál Vejražka, ale v záklonu netrefil odkrytou branku domácích.

 

V 15. minutě byl opět vidět Mařík, který krásnou střelou zpoza pokutového území nechal vyniknout Vilémovského gólmana Šrámka, který jeho střelu vyrazil na rohový kop. Z něj hlavičkoval domácí kapitán těsně mimo branku. Další šance přišla až ve 24. minutě. To aktivní Kolda vyslal mezi obránce Kulicha, ale jeho slabá střela bodlem nenadělala domácímu gólmanovi problémy. O minutu později měli obrovskou šanci domácích, když v pokutovém území střílel domácí hráč z otočky, ale tuto střelu reflexivně vytáhl gólman Šrámek - další skvělý zákrok. Ve 28. byl opět v šanci Mařík, když se protáhl do vápna a jeho střela ze dobré pozice letěla vysoko nad branku. O dvě minuty později měl Mařík totožnou šanci, která skončila úplně stejně. A tak ve 31. minutě kopali domácí rohový kop, který na přední tyči tečoval kapitán Škultéty M., balón se dostal ke Zmrhalovi a ten prostřelil gólmana Šrámka - 2:0.

 

Ve 33. minutě byl opět vidět Mařík, který si pohrával před pokutovým územím s obránci, tam balón předal Procházkovi a ten se snažil překvapit obloučkem bezúspěšně gólmana Šrámka. Ve 35. minutě předvedl další excelentní zákrok Šrámek, když vyrazil nebezpečnou střelu z první domácího kapitána M. Škultétyho, kterého perfektním obloučkem našel P. Hrdinka. 37. minuta a opět Mařík, který centroval do vápna na osamoceného Procházku, který hlavičkoval vedle branky. 38. minut a opět Mařík, který se rozhodl vystřelit zpoza pokutového území a jeho lehce tečovaná střela skončila za zády bezmocného Šrámka - 3:0. 

Domácí v pohodovém tempu navyšovali vedení

V 52. minutě vystřelil Bauer, a jeho střela také skončila v síti - 5:0. V 58. minutě byli Vilémovští na dostřel branky, ale nic nevymysleli a domácí obrana si tento ojedinělý útok pohlídala. A tak z protiútoku trestali domácí. V 60. minutě se trefil Mařík - 6:0. V 65. minutě se dočkal branky také Vilémov. Z přímého kopu posadil Svítil balón přesně na hlavu Koldovi - 6:1. V 68. minutě se opět předvedl Šrámek, když vychytal velkou šanci domácího Kuny. Ale v 71. minutě už byl Šrámek krátký na střelu ze střední vzdálenosti M. Škultétyho, která skončila v síti. Z gest gólmana bylo evidentně vidět, že balón do poslední chvíle neviděl, a tak nemohl zareagovat - 7:1.

 

V 74. minutě spálil opět velkou šanci Kuna, který obešel posledního obránce, dokonce i gólmana, ale z úhlu trefil pouze vzdálenější tyč Šrámkovi branky. 78. minuta a roh domácích. Tradičně nepohlídaný hráč po centrovaném balónu a gól. Osamocený J. Škultéty hlavičkoval přesně - 8:1. O dvě minuty později se už domácí Kuna dočkal a vstřelil devátou branku svého týmu - 9:1. Na magickou desítku mohl zvýšit v 88. minutě Procházka, který ze strany běžel sám na Šrámka, ale ten ho dokázal vychytat. Touto šancí utkání skončilo a domácí se radují z vysoké výhry 9:1, zatímco Vilémov se nemůže z té herní a výsledkové krize vyhrabat. Nebýt skvěle chytajícího 54. letého Šrámka, mohl být výsledek o dost krutější.


Je znát, když ze základní sestavy chybí 4-5 hráčů, kteří táhli mužstvo v loňské mistrovské sezóně. Znát je také to, že na trénink chodí pouze pár lidí. Ve druhém poločase Vilémovští odpadli a domácí Klášterec si dělal, co chtěl.

 

AUTOR: MAREK KADLEC



Ohlasy k zápasu


FK Klášterec nad Ohří
Michal Hádek (trenér): "Dnešní utkání se nám konečně povedlo z pohledu proměňování šancí. Soupeře jsme do vyložených šancí nepustili a sami ty své proměnili."

TJ Sokol Vilémov
Pavel Klíma (trenér): "Je těžké něco psát. Z týmu zůstalo torzo hráčů, kteří chodí. 4 hráči jsou zraněný a další 4 nejeví zájem týmu pomoct k záchraně. Takže je to na zamyšlení těch hráčů, kteří nechodí. Pak musí hrát hráči, kteří jsou o generaci starší. Ukázala se zodpovědnost a nezájem, to mě hodně mrzí."



Sestavy


FK Klášterec nad Ohří
P. Pařil [-] - V. Hrdinka [-] (75. A. Rác [-] ) , J. Škultéty [-] , M. Zmrhal [-] , P. Hrdinka [-] (66. J. Chvojka [-] ) - P. Papoušek [-] , J. Bauer [-] , M. Škultéty [-] - L. Mařík [-] (61. D. Kuna [-] ) , O. Salčák [-] (46. V. Hradecký [-] ) , P. Procházka [-] -

TJ Sokol Vilémov
R. Šrámek [-] - P. Šperk [-] , P. Spáčil [-] , J. Mach [-] , F. Vinopal [-] - R. Kaško [-] (65. P. Suchý [-] ) , A. Roub [-] , L. Svítil [-] , J. Kulich [-] , J. Vejražka [-] - M. Kolda [-] (68. P. Klíma [-] ) -

Počet diváků: 100. Rozhodčí: Svoboda Evžen - SMREČEK Ladislav, MENŠÍK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.