Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 17:00

27.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Soběslav otočila zápas v Olešníku, kde prohrávala o tři branky


0

Domácí měli raketový vstup do zápasu, když po čtvrt hodině vedli 3:0. Jenomže po půl hodině přišel šestiminutový zkrat, ve kterém lídr soutěže dokázal srovnat a v poslední minutě zápasu překlopil vítězství na stranu Soběslavi střídající Mazouch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šest branek v prvním poločase, domácí ztratili během šesti minut tříbrankový náskok.

Lídr soutěže ze Soběslavi zajížděl na hřiště Olešníka. Domácí hráči minulé kolo padli na hřišti Třeboně, která jim přerušila jejich osmizápasovou sérii bez porážky. Hosté odvrátili druhou porážku v soutěži s Hlubokou dvě minuty před koncem a do Olešníka přijížděli s vědomím, že dopoledne stáhla Želeč po výhře nad Třeboní jejich náskok na pět bodů.

 

Olešník na podzim schytal výprask v Soběslavi 5:1, kde se o výsledku rozhodlo už v prvním poločase, který domácí vyhráli 4:0. Jarní odveta začala překvapivě a zdálo se, že domácí hráči chtějí podzimní porážku vrátit svému soupeři se vším všudy. Hned z prvního útoku se prosadil hlavou po centru Michala Studničky přesně hlavičkující Štos - 1:0. Za minutu už to bylo o dvě branky. Domácí podnikli brejk po ose Červenka, Dudek, Štos, míč doklepával do odkryté branky Tressl - 2:0. Snovou čtvrt hodinu domácích korunoval svou druhou trefou Tressl a stálo to za to. Domácí záložník vyslyšel přání fanoušků, kteří volali po střele, Tressl se opřel do míče z dobrých 30 metrů a jeho bomba neomylně zaplachtila do Kuníkovy šibenice - 3:0.

 

Soběslav měla častěji na svých kopačkách a dostávala se do tlaku. Ten vygradoval po půlhodině hry, když se uvolnil na pravé straně Šmídmajer a krásnou poslal míč do šibenice Jirkalovy branky - 3:1. Hned po rozehrávce špatně přihrál Červenka, Žalda se zmocnil míče, který pak přihrál Dvořák ve vápně na Šmídmajera a Soběslav byla zpět ve hře - 3:2. Domácí si koledovali a od vyrovnání Dvořáka je o další dvě minuty zachránil zdvižený praporek pomezního Korandy. Jenomže nejlepší střelec soutěže se dočkal branky hned za další minuty, když opět chybovala domácí defenziva a Dvořák prostřelil Jirkala potřetí - 3:3. Hosté mohli dokonat obrat ještě před odchodem do šaten, ale Dvořáka vychytal Jirkal, od kterého putoval míč na rohový kop. V poslední minutě první půli pak Boháč při snaze odkopnout míč trefil po vzoru Jordi Alby nefalšovaného krtka. Dudek potáhl míč do vápna a přihrával Štosovi, ten ovšem nestačil míč usměrnit mezi tři tyče. Pro nestranného diváka pěkná podívaná pro oba trenéry v parném odpoledni infarktové stavy.

Střídající Mazouch dokonal obrat minutu před koncem

Druhý poločas už byl bez větších výkyvů. Hrál se vyrovnaný fotbal, kdy měli více míč na kopačkách hosté, ale domácí obrana je nepouštěla do větší šance. Naopak po rychlé akci mohl domácím vrátit vedení Dudek, ale střílel nepřesně. Ještě větší šanci měl deset minut před koncem Štos, který šel sám na brankáře Kuníka, ale v poslední momentu si míč ukopl a Kuník jej ukryl v náručí. Na druhé straně se dostal k zakončení ze strany Fischer, ale Jirkal míč vyrazil do bezpečí.

 

Hráči Olešníka si nakonec vypili kalich hořkosti až do dna v předposlední minutě zápasu. Sled událostí začal u Rabiňáka, kterého obral o míč Chotovinský a posunul jej na Mazouch, ten byl faulován Chlumeckým, ale míč se rozehrával o pár metrů dál a dle domácích hráčů byl míč stále v pohybu. Zdálo se, že akci zastaví domácí Dráb, ale míč při odkopu netrefil, ten doputoval k nohám Tomáše Mazoucha, který jej pohotově poslal přes vyběhnutého Jirkala a rozhodl o výsledku zápasu - 3:4. Soběslav tak po výhře udržela osmibodový náskok před Želčí. Olešník si bude muset na další bodový příděl počkat minimálně do příštího týdne, kdy zajíždí do Milevska.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Asi ani není co rozebírat a hodnotit. Po průběhu zápasu nám zbyly jen oči pro pláč. Prohráli jsme zápas, ve kterém jsme chtěli zkusit bodovat, ale po úvodní části kdy jsme ze tří střel dali tři branky jsme měli prostě vyhrát. Ale nejspíš jsme se toho jak se zápas vyvíjel zalekli a během šesti minut se začínalo od znova. Druhá půle byla vyrovnaná, bylo to o jedné šanci a gólu. My šanci nedali a v závěru po naší chybě inkasovali. Tohle byl pro nás tvrdý direkt, který musíme dostat z hlavy a snažit se bodovat v Milevsku."

FK Spartak Soběslav
Jan Boháč (hráč): "Nemá cenu se moc bavit o prvních dvaceti minutách, protože to jsme byli asi ještě v šatně nebo nevím, jak je možný, že jsme ze tří střel dostali tři góly. Každopádně jsme to nezabalili a zápas odmakali všichni do jednoho a dokázali výsledek otočit. Teď už se soustředíme na zápas doma se Želčí!!"



Sestavy


FK Olešník
M. Jirkal [-] - M. Šahajda [-] (76. S. Vařák [-] ) , R. Chlumecký [-] , M. Studnička [-] , M. Tressl [-] (86. J. Kříž [-] ) , L. Dudek [-] (69. M. Šíma [-] ) , J. Dráb [-] , M. Nýdl [-] , R. Štos [-] (87. M. Rabiňák [-] ) , L. Červenka [-] , D. Heller [-]

FK Spartak Soběslav
M. Kuník [-] - L. Podráský [-] , K. Chotovinský [-] , J. Boháč [-] , M. Hromada [-] - V. Žalda [-] (72. T. Mazouch [-] ) , P. Janoušek [-] (61. R. Fischer [-] ) , P. Nohava [-] , M. Mazouch [-] - J. Šmídmajer [-] , M. Dvořák [-] (80. J. Peltán [-] )

ŽK: 20. L. Dudek , 63. D. Heller , 90. R. Chlumecký - 60. J. Boháč .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Macko Pavel - KORANDA Tomáš, KRAUSKOPF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.