3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2017 16:30

12.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Světlík podal ve Zlaté Koruně vynikající výkon, na body ale nedosáhl


Branky


0

Druhou aprílovou sobotu se rozjel i okresní přebor mužů a s ním i odvety podzimních duelů. Zlatá Koruna, která byla dosud bez ztráty kytičky, přivítala na domácím hřišti Světlík. Utkání to bylo více než vyrovnané a hosté, k překvapení všech, sahali po bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Světlík šel překvapivě do vedení, Homer vyrovnal

Rozhodčí Holub pískl v 16:30 do své píšťalky a odvetný duel (v 1. kole podlehl Světlík Zlaté Koruně 2:7 - pozn. autora) byl zahájen. 

 

Od prvních minut bylo jasné, že Světličtí nepřijeli hrát Zlaté Koruně pouhého sparing-partnera.

 

I když u míče byla častěji domácí Zlatá Koruna, tak do vedení šli překvapivě hosté! Ve 14. minutě utekl po levé straně kapitán Novotný, přihrál na kraj vápna Dědičovi, jenž v pádu posunul na nabíhajícího Romana Dekreta, který byl v šestnáctce úplně volný a pohotovou střelou do dolního rohu nedal brankáři Zlaté Koruny šanci - 0:1!

 

Na vyrovnání diváci nemuseli čekat příliš dlouho, protože v 19. minutě se ocitl před Skipalou Milan Homer a pěkným obloučkem přes brankáře hostí poslal míč do sítě - 1:1!

 

V dalších minutách měla domácí Zlatá Koruna několik šancí na strhnutí výsledku na svou stranu. Pěknou příležitost prováhal kanonýr soutěže Rychtář, který hlavičkoval jen těsně mimo tři tyče. Další šanci měl Homer, ale ani on Skipalu nepropálil.

 

Světličtí si do poločasu vytvořili ještě jednu velkou brankovou příležitost. K odraženému míči se dostal na pravé straně Vrábel, přízemním centrem našel ve vápně Dědiče, ale ten ve skluzu jen míč pohladil, což nebylo pro brankáře Schwarze nebezpečné. 

 

Poločasový stav byl tedy nerozhodný 1:1.

Dvě penalty a velký nápor v posledních minutách

Do druhého poločasu vletěli domácí fotbalisté ve velkém stylu a už z první akce zahrozili. Sobotní oslavenec Vít Ohnsorg však napálil míč pouze do clonícího záložníka hostí. 

 

V jednapadesáté minutě už bylo ve Zlaté Koruně o poznání veseleji. Po autovém vhazování přišel z pravé strany centr, který našel hlavu Vladimíra Rychtáře a ten propálil Skipalu - 2:1!

 

O několik minut později se dostal k odraženému míči za vápnem domácí kapitán Zayml, vystřelil, ale jeho pokus byl slabý a Skipalovi nenadělal žádná potíže.

 

Trenér Gondek po obdržené brance změnil rozestavení a poslal svého kapitána ze zálohy do útoku. Tento dokonalý tah se mu vyplatil již po několika minutách! V 69. minutě totiž utekl Novotný po pravé straně svému strážci, ten ho ve vápně podrazil a rozhodčí Holub odpískal pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Ondřej Dědič a střelou do levé části z pohledu brankáře Schwarze vyrovnal na 2:2!

 

Poté se ke slovu dostali opět domácí, ale výborně bránící hostující tým je k ničemu nepustil. Až v 76. minutě přišel penaltový moment i na druhé straně. Sláma si zpracoval ve vápně míč, posunul si ho do levé strany a obránce hostí ho ve snaze oběhnout stáhl na zem. I v tomto případě z toho byla jasná pětka. K exekuci penalty se přihlásil Vít Ohnsorg, vystřelil do pravé části Skipalovi brány a brankou oslavil své pětatřicáté narozeniny - 3:2!

 

V závěru utkání si Světličtí vytvořili velký nápor, z kterého pramenila série rohových kopů. Po jednom z nich hlavičkoval F. Píšek, ale jeho zblokovaný pokus postrádal razanci. Z protiútoku mohli domácí rozhodnout. Sláma utekl po pravé straně, přízemním centrem našel ve vápně střídajícího Martina Brože, před kterým zívala prázdná branka, ale míč do ní přesto nedopravil a Mondšpigl následně míč odkopl.

 

Světlík si vytvořil ještě jednu příležitost. V 90. minutě přišel na hranici vápna centr, který se Houska pokusil "nůžkami" poslat do sítě, ale bránu bohužel pro Světlík netrefil.

 

Všechny body tedy zůstaly doma, i když by si Světličtí za svůj výkon určitě bod zasloužili. Zlatá Koruna tedy dál zůstává neporažena.



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
František Gallistl, trenér: Pro nás velice těžké utkání, ve kterém jsme měli jasně splnit roli favorita, ale Světlík velice dobře organizovanou obranou nás do šancí moc nepouštěl, a zároveň využil každou svou možnost k rychlému a nebezpečnému protiútoku. Myslím si, že na větší počet jasných příležitostí jsme zvítězili spravedlivě. Jsem rád, že se nám vstup do jarní části soutěže povedl, a že jsme si připsali do tabulky velice důležité tři body.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Do tohoto zápasu jsme šli jako jasní outsideři, ale projev hry tomu vůbec neodpovídal, byli jsme rovnocenným soupeřem. Mám z mého teamu velikou radost a je vidět dřinu, kterou prošli přes zimu. Díky moc Světlíčku. Hráče zápasu je velmi těžké určovat, ale musím. Jsou to Novotný, Dekret.



Sestavy


SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - T. Weinhard [-] , N. Massaro [-] , M. Homer [-] , J. Sláma [-] , V. Rychtář [-] , P. Zayml [-] , D. Steinocher [-] , V. Ohnsorg [-] , T. Gajdoš [-] , P. Král [-]

TJ Dynamo Světlík
O. Skipala [-] - F. Píšek [-] , P. Píšek [-] , J. Mondšpigl [-] - Z. Rýpar [-] , R. Dekret [-] , L. Vrábel [-] , M. Hüttner [-] , J. Houska [-] - O. Dědič [-] , A. Novotný [-] -

ŽK: 60. D. Steinocher - 80. L. Vrábel , 82. R. Dekret .
Hráči zápasu: P. Zayml , T. Weinhard - A. Novotný , R. Dekret .
Místo: Zlatá Koruna. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Holub Jaroslav - ŠETELE Miloslav (N), GONDEK Štefan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.