1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2017 15:00

20.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Důležité body pro Benátky, jediný gól padl v první minutě


Branky


0

Pozdě příchozí diváci přišli o nejdůležitější moment zápasu, Benátky totiž rozhodly gólem Synka z úvodní minuty zápasu a odskočily Hořovicku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vítězná trefa na sebe nechala čekat pouhých 54 vteřin

Kdo otálel s příchodem na stadion a zdržel se doma, musel se chytat za hlavu. Z první akce tohoto utkání totiž ihned udeřilo. Po Tvrzníkově autu se chopil míče Jakub Synek, otočil se s ním a trefil se přesně ke vzdálenější tyči Strakovy branky – 1:0. V tu chvíli časomíra ukrojila pouze čtyřiapadesát sekund zápasu. Úvodní minuty vůbec nenaznačovaly, že na sebe narazily dva týmy ze zcela opačných pólů třetiligové tabulky. Naopak Benátečtí působili agilnějším dojmem, vybojovali několik rohových kopů, které ale ke druhé brance nevedly. Neprosadili se totiž po nich střelami Walter ani střelec jediného gólu Synek. Na druhé straně nebyl úspěšný Leiner, jenž to nejprve zkusil individuálně, avšak Hošťálek mu čistě vypíchl míč, následně také střílel, jenže jeho pokus až k Michňovi neprošel. Daleko nebezpečnější byla tvrdá Pavlíkova pumelice, která ale mířila pouze do středu branky, kde stál Michňa, jenž nadvakrát míč zkrotil. Svobodův centr z přímého kopu byl přizvednut směrem na Michňovu branku, poslední benátecká instance ale byla připravena. Postupem času měli více míč na kopačkách hosté, dostávali se k četným centrům, které ale na benáteckou defenzívu neplatily. Naopak po gólu volal rychlý protiútok Synka, který ale nechal vyniknout jen Straku, dobíhající Horák vzdálenější tyčku minul. O chvíli později našel Walter nádherným pasem rozběhnutého Bočka, který donutil Straku vyškrábnout míč konečky prstů nad břevno. Když v závěru nepřilepil míč na kopačku před brankou se marně natahující zápský Matějka, mohli do kabin radostněji odcházet domácí.

Michňa vychytal všechny šance Záp

Do druhého poločasu udělal hostující trenér Mašek dvě změny. V kabině nechal Vorasického a zkušeného Pavlíka a mocně posílil ofensivu Hejným a Veselým. Herní obrázek to ale příliš nezměnilo. Zápští byli stále častěji u míče, Michňu ale příliš nezaměstnávali. Benátečtí spoléhali na protiútoky. Při jednom z nich se neprosadil Synek jeden proti jednomu proti stoperovi Petrů. Na druhé straně hlavičkoval po centru Leinera Matějka, avšak jeho nepříliš tvrdý pokus sebral ze vzduchu domácí brankář. Dvacet minut před koncem se po střetu se Svobodou nepříjemně zranil Radosta, pro kterého zápas skončil a domácí záložník musel hrací plochu opustit na nosítkách. Šanci na vyrovnání měly Zápy v 76. minutě. Míč si k trestnému kopu postavil Pávek, který obstřelil zeď, avšak Michňa se natáhl a míč vyboxoval. Tentýž stoper hostí hlavičkoval o chvíli déle z ostrého úhlu, mezi tyče ale nemířil. Závěrečný tlak zkušenějších Záp nepřicházel, a tak mohly Benátky relativně v poklidu kráčet pro tři body. Poslední možnost měl Maškův tým v nastaveném čase po rohovém kopu. Centr ale brankář Michňa vyboxoval, čímž podtrhl svůj jistý výkon.

 

Zdroj článku: oficiální webové stránky Benátek n. Jiz. -> www.kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: „Hned v první minutě utkání jsme vstřelili úvodní branku, která nám pomohla zejména po psychické stránce. Po smolném zápase na Vyšehradě jsme takovýto impuls potřebovali. V prvním poločase jsme mohli utkání rozhodnout, ale bohužel jsme další, z minimálně tří šancí, neproměnili. Ve druhé půli měly kvalitní Zápy územní převahu. Náš tým však velmi dobrou defenzivou soupeři branku vstřelit nedovolil. Podle mého názoru jsme dnes soupeře nepustili ani do vyložené brankové příležitosti. Jsou to naše první jarní body, které jsou pro nás velmi cenné.“

SK Zápy
Michal Mašek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: „Z naší strany to byl katastrofální výkon. Benátky vyhrály zaslouženě. Takhle jsem ještě náš tým hrát neviděl a doufám, že už nikdy neuvidím. V naší hře se projevilo zimní oslabení. Noví hráči, kteří v přestávce přišli, nesplňují naše představy. Máme ještě čtrnáct dní na to, abychom nějak tým posílili a možná k tomu sáhneme. Je to obrovská ostuda celého zápského fotbalu. Poprvé v životě jsem nešel po zápase do kabiny za hráči a ihned opustil areál. Znovu opakuji, nemělo to nic společného se hrou, kterou se chceme prezentovat. Benátečtí více chtěli a zaslouženě vyhráli, takto se hraje o záchranu.“



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Hošťálek [-] , D. Radosta [-] (71. J. Jäger [-] ) , B. Tvrzník [-] , J. Sudek [-] , O. Walter [-] , J. Synek [-] (71. O. Šíma [-] ) , J. Boček [-] (87. J. Mižič [-] ) , J. Knobloch [-] (90. J. Kocourek [-] ) , M. Horák [-] (81. J. Kraus [-] ) , M. Borovička [-]

SK Zápy
R. Straka [-] - T. Matějka [-] , E. Liener [-] , V. Svoboda [-] , P. Putz [-] , P. Pavlík [-] (46. D. Veselý [-] ) , F. Hakl [-] , M. Kovařík [-] (77. M. Novák [-] ) , M. Pávek [-] (83. M. Doležal [-] ) , J. Petrů [-] (77. M. Jelínek [-] ) , V. Vorasický [-] (46. K. Hejný [-] )

ŽK: 49. J. Petrů .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Grimm Tomáš - JANOCH Marek, ŠAUFLOVÁ Jana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.