FOTO: Turea vyrovnával v 85. minutě


Branky


41. M. Kaucký , 82. J. Havlíček (vl.) - 60. J. Havlíček , 85. V. Turea
2

Jak se utkání vyvíjelo?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V sobotu 1. 10. 2016 jsme přivítali na našem hřišti béčko Štěchovic (pořadatelství jsme si se Štěchovicemi po vzájemné dohodě prohodili). Věděl jsem, že nás nečeká nic lehkého, protože jsem měl šest omluvenek a šlo převážně o důležité hráče základní sestavy. Soupeř dorazil s mladým týmem (spousta dorostenců, kteří prošli Povltavskou FA) a také třemi hráči, kteří startují za A mužstvo v ČFL. Od úvodního hvizdu jsme byli pomalejší a určitě méně na míči než soupeř. Na některé hráče, kteří pravidelně nenastupují, sedla větší nervozita než bych čekal. V sestavě jsem se rozhodl trochu zariskovat a do základu poslal poprvé v našem dresu hrajícího Lukáše Repíka, který se postavil do útoku. Z útoku jsem stáhl do stoperské dvojice Milana Kotouče, který si v obranné činnosti počínal skvěle.

 

Přesto jsem se rozhodl už po 22 minutách udělat změnu, od které jsem si sliboval větší útočnou aktivitu. Repíka vystřídal Havel, který šel na levou stranu obrany a Milan Kotouč se vysunul na svůj klasický post. To sice mělo za následek více vyhraných soubojů na polovině soupeře, ale o to větší tlak na naší obranu, která často nevěděla kam dříve skočit a útoky zastavovala jen s fauly. Kolem 30. minuty jsme právě jeden zbytečný faul u naší šestnáctky udělali a hosté kopali volný přímý kop. Krásná střela přes zeď skončila naštěstí na břevně a posléze na brankové čáře! Ve 41. minutě se nám povedlo dostat míč na Kauckého, který ho vyvážel na polovinu soupeře, a protože si všiml špatně postaveného brankáře, rozhodl se ke střele z nějakých 35 metrů. Míč přeletěl zaskočeného brankáře a odraz od břevna byl pro nás podruhé šťastný, 1:0! Na to jak se první půle vyvíjela jsme vytěžili úplné maximum.

Druhý poločas už byl trochu vyrovnanější a možná jsme měli míč už více. K tomu postupně přispěla vynucená střídání soupeře a také to, že naši hráči si na způsob hry více zvykli. Přesto byli hosté nebezpečnější a dvakrát nás musel podržet náš brankář, když hosté nedokázali dotáhnout ke gólu ani samostatné nájezdy a střely do částečně odkryté branky. To za nás mohl dát druhý gól Lukáš Vlček, když běžel sám na brankáře. Bohužel si hostující gólman s jeho střelou poradil. Na naší straně hýřil aktivitou nejvíce M. Kaucký a jeho centry kolikrát volaly po gólu, ale nabídka nabíhajících hráčů byla malá! Běžela 60. minuta, když jsme udělali faul na naší polovině. Soupeř zahrál standardku na zadní tyč a zde se prosadil (přes mé varování) hlavou hostující kapitán Havlíček, 1:1!

 

Po této situaci mohli hosté strhnout vedení na svoji stranu, ale to se jim nepovedlo. Kolem 75. minuty jsem začal věřit, že máme dost sil na vítězství. Marek Kaucký dokonce hostujícího gólmana překonal podruhé a my jásali, bohužel jen chvíli, protože byl odpískán ofsajd (zřejmě správně). Další vyložená šance nepřicházela. Tak nám museli v 82. minutě hosté zase pomoci. Jan Prager, který nastoupil snad po roce, zahrával rohový kop a kapitán hostů překonal po nedorozumění i vlastního brankáře, 2:1! Bohužel jsme udělali zase zbytečný faul v 85. minutě. Přímý volný kop zahrával Turea a všichni včetně našeho brankáře čekali centr. Soupeř si však všiml špatného postavení obránců i brankáře a trest byl velký. Střela levou nohou na přední tyč a srovnání na 2:2! Závěr byl ještě hektický, ale ani jeden tým už gól nedal.


Byl to hodně zvláštní zápas a remíza je dle průběhu a vývoje asi spravedlivá. Oběma týmům chybělo pár kvalitních hráčů, brankáři pochytali nějaké šance, ale oba také chybovali, hosté měli celkově více ze hry a větší šance, my zase dvakrát vedli a dokonce ještě pět minut před závěrečným hvizdem! Zklamaní tak byli paradoxně oba trenéři. Nicméně musím našim hráčům za přístup poděkovat, protože všichni si sáhli na momentální dno svých možností, snad s jedinou výjimkou, ale i to je sporné tvrzení ;-). Také bych chtěl vyzdvihnout přístup soupeře, vzhledem k jeho mládí hrál velice slušný fotbal a byl veden snad prvním trenérem, který věděl, proti komu hraje a nehraje!

 

Napsal: Petr Vraštil



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hrdlička Miroslav - ĎAČENKO Vladimír, HALUŠKA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 10. 2016 18:00
Petře, děkujeme za upozornění! Chyba napravena, pořádek zjednán! ;)
6. 10. 2016 13:59
Funkcionář, Trenér, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - FK Rudná | Středočeský | Praha - západ
Sestavy jsou obráceně :-(. Domácí byla Rudná, ale jsou u ní uvedeni hráči Štěchovic a opačně!





Tabulka Z Skóre B
1 SK Roztoky 18 83:18 48
2 Všenorský SK 18 77:31 45
3 Povltavská Fotbalová Akademie C 18 51:39 35
4 TJ Viktoria Vestec B 18 59:36 32
5 TJ Sokol Červený Újezd 18 42:32 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Lukáš Mráz 23
2 Jan Předota 20
3 Lucas Bell 17
4 Jakub Toms 16
5 Filip Valtr 15
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 61 66,3% 0
2 Radek Hruška 32 46,4% 0
3 Venca Likeš 23 54,8% 0
4 Miroslav Liška 14 50,0% 0
5 Jaromír Bělunek 9 64,3% 0
Zobrazit celou tabulku