Boršovští podali nejlepší výkon podzimu, ale neproměnili mnoho šancí, takže si soupeř odvezl bod.


0

V neděli přivítali na domácím hřišti hráči Boršova soupeře z Dívčic. Boršov B se tabulce nacházel na posledním místě, když je díky sobotní výhře, předskočily do té doby poslední Chrášťany. Dívčice měly ideální možnost dotáhnout se na špičku tabulky. Minulé kolo dokázali její hráči smazat dvoubrankový náskok Borku a uhrát alespoň bod. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostům se povedl vstup do zápasu, domácí stihli do půle snížit

V dalším utkání sezony přijel do Boršova soupeř z Dívčic. Domácí „B“ tým byl na posledním místě tabulky a hosté tak chtěli vyhrát, jenže samotné utkání bylo jak zlý sen. Domácí začali odvážně a hned v 1. minutě si vytvořili šanci, když po pravé straně unikl Langer, ale jeho centr před branou byl dlouhý na dobíhajícího Zevla. Poté byla hra vyrovnaná se střídajícími se pokusy o proniknutí do šestnáctky, kdy hosté působili lepším dojmem a měli přeci jen navrch ve středu hřiště, kdy se dokázali lépe pohybovat a jít do kombinace. Do šance se ale dostali domácí, kdy ve 21. minutě po rohovém kopu V. Anderleho vznikl před brankou hostů závar, ale nikdo z domácích nebyl schopen míč dopravit do branky. Hosté měli několik nepříjemných rychlých průniků, které domácí obrana eliminovala, ale ve 26. minutě již nestačila zastavit pronikajícího Kisse, který využil chyby B. Anderleho, obešel i domácího brankáře a pohodlně skóroval do prázdné branky (0:1). Než se domácí stačili vzpamatovat, tak ve 30. minutě napřáhl ke střele z dobrých 22 m hostující Tvrzický a trefil přesně k levé tyči (0:2). Další pokusy hostů skončili buď mimo branky anebo jejich střely kryl brankář Machata. Ve 40. minutě se podařilo domácím z nenápadné situace snížit, kdy šikovným manévrem a nečekanou střelou po zemi k pravé tyči z 25 m skóroval Fessl (1:2).

 

Boršov byl ve druhé půli lepší a zaslouženě vyrovnal

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním skóre otočit. Od první minuty se do soupeře pustili s vervou a vytvořili si chvílemi až drtivý tlak, který vrcholil častými závary před brankou hostů. Této převaze ale předcházela velká šance hostů, kteří mohli skórovat a zvýšit vedení v 53.minuě, kdy se při rychlém protiútoku a nedorozumění domácích obránců Křemena se Soukupa lehce dostal do šance jeden z nejlepších hráčů hostů kapitán Strnad, který šel sám na Machatu, který chybu kolegů napravil a nedovolil hostům skórovat. Tento moment byl signálem ke zlepšené hře domácích a převaze, kterou ale nedokázali využít. Gól se jim nepodařilo vstřelit ani z těch nejvyloženějších šancí, do kterých se nejvíce dostával agilní Pokorný, kdy v 56. minutě měl dvě velké šance, kdy především ta hlavou volala po gól. Brankář hostí Dolejší byl proti a zázračně na brankové čáře zachránil. Domácím se podařilo tlaku využít a vyrovnat po hezké akci, kdy v 58. minutě po pěkném vysunutí Macíka důrazným způsobem skóroval Filištein střelou k pravé tyči (2:2). Tlak domácích pokračoval i po gólu a do dalších šancí se dostávali Pokorný (4x), Langer a Zevl, ale už ani jeden z nich neuspěl. Většinu šancí pochytal velmi dobře chytající Dolejší anebo se domácí střelci minuli branky a tak utkání skončilo dělbou bodů.



Ohlasy k zápasu


FK Boršov nad Vltavou B
Petr Fabián (trenér): "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů, kdy v první půli měli navrch hosté, protože lépe kombinovali a věděli o sobě a my jsme jim nechávali hodně místa. Ve druhém poločase jsem byl spokojen s hrou svých svěřenců a asi tak bych si představoval hru týmu, především v útočné fázi. Chtěl bych všem poděkovat za bojovný výkon a především posilám z Áčka, kdy přišli týmu pomoci. Škoda, že jsme ještě nevyužili některou z mnoha šancí."

TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): "Co k tomu dodat? V Boršově jsme chtěli vyhrát, ale to co jsme tam předvedli, bylo k pláči. Neumíme si dát nahrávku, všechno odkopáváme, jen aby se neřeklo. Když už to nejde fotbalově, což se někdy stává, tak to chce aspoň zabojovat, ale ani to jsme neudělali. Z našeho týmu ani nemůžu určit nejlepšího hráče, protože od obrany až po útok to byla prostě hrůza."



Počet diváků: 20. Rozhodčí: HORA Karel - KOREJČÍK Václav (N), VOVES Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.