Litice předvedly skvělý výkon a porazily Košutku 7:1


Branky


0

Litice s předposledního místa v tabulce neměly podle našich expertů velké naděje na výhru. To ale domácí vyvrátili vysokým skóre proti hostující Košutce a posunuli se tak na dvanácté místo tabulky.  Útočné trio Koloros - Kanta - Kovařík zazářilo a dovedlo svůj tým k hladké výhře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Litice nastoupily do utkání ve velkém stylu. Tabulkově silnějšího soupeře překvapili už v 8. minutě. Košutka se dopustila chyby v obraně, nechala domácí dostat se do přečíslení a z kopačky Ondřeje Kolorose otevřít utkání – 1:0. Držení míče bylo jasně v prospěch domácího týmu a Košutka hrozila pouze z brejků. Hned v 11. minutě přišlo zvýšení skóre na 2:0, Košutka znovu doplatila na zmatky v obraně a gól tentokrát vstřelil Jaroslav Kovařík. Košutka ochromena dvěma inkasovanými góly stále nemohla najít recept na Litické. A ve 26. minutě se i třetí z útočného tria domácích prosadil – Jiří Kanta přidal třetí míč za záda Martina Rybičky – 3:0. Litice zahodily všechny nezdary z předchozích zápasů a napravily všechna zaváhání v koncovkách. To se ukázalo i následně ve 33. minutě, kdy svůj druhý gól utkání přidal právě Jaroslav Kovařík4:0. Domácí byli k nezastavení a skóre do konce první půle ještě změnili. Gól do šaten předvedl Ondřej Koloros a poslal tak svůj tým k pohodlné pauze před druhou půlí – 5:0

Druhý poločas

V druhém poločase domácí polevili. Trenér Voves doufal, že jeho tým nedoplatí na „pohodlné“ vedení a nenechá tabulkově silnější Košutce prostor. Hosté dokázali využít snížené aktivity domácích a hned ve 49. minutě snížil na 5:1 Josef Prokeš, který tak smazal čisté konto Jakuba Tihlaříka. Litice pochopily, že Košutka má stále chuť srovnat a proto znovu začali s presingem. K výhře pomohla i červená karta košutského Dominika Vilčka z 64. minuty. Hosté poté v deseti nedokázali zastavit útočné trio Litic ještě dvakrát. Svůj druhý gól utkání přidal i Jiří Kanta a v 71. minutě znovu rozveselil domácí fans. A krátce na to přidal svůj hattrick Ondřej Koloros 78. minutě. Domácí už si s klidem hlídali průběh utkání, Košutka zaznamenala ještě jednu červenou a to v 84. minutě. Skóre už se ale nezměnilo.

 

Litice tak odvážejí naprosto zasloužené tři body a to z velké části díky skvělé útočné síle. Poskočily tak na 12té místo tabulky. Košutka se drží na místě osmém.



Ohlasy k zápasu


TJ Plzeň-Litice
Stanislav Voves: První poločas byl z naší strany něco jako s Vodníky, kdy jsme řídili průběh první půle a byli jsme jasně aktivnější. Košutka útočila ojediněle, měla dá se říct jednu šanci a my jsme využívali jejich chyb v obraně. Druhý poločas jsem se obával, abychom nepodlehli euforii a nezahodili aktivitu, ale i po brzkém inkasovaném gólu se nám podařily dát dva další a jasně jsme vyhráli.




Počet diváků: 40. Rozhodčí: Nešpor Petr - VENTURA Ivo (N), LANGMAJER Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.