Tatran po penaltách zvítězil nad Trutnovem


Branky


26. P. Šmucer , 58. J. Marek - 15. D. Rejl , 47. R. Wimmer
0

Trutnovští v zápase s Tatranem dvakrát vedli, domácí však pokaždé soupeřův náskok smazali. Po remíze 2:2 následovaly penalty, ve kterých byli úspěšnější hráči domácího Tatranu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas

Do zápasu vstoupili aktivněji fotbalisté Trutnova, kterým se v úvodu podařilo zatlačit soupeře na jeho polovině. Hosté si rychle vyměňovali balon a dostali se i k několika střeleckým pokusům. Ránu Romana Wimmera ale domácí gólman Jan Zítko zlikvidoval, zakončení útočníka Aleše Starého pak mířilo nad branku. Skóre se poprvé měnilo v patnácté minutě. Trutnovští vystihli nepřesnou rozehrávku domácích a díky tomu se ke gólovému zakončení dostal David Rejl, který tak otevřel skóre zápasu. Zhruba o deset minut později byli hosté blízko druhé brance. Na centr Aleše Starého si naběhl záložník Marek Tůma, jeho střelu ale bravurním zákrokem vychytal gólman Zítko. Nevyužité příležitosti mohly hosty mrzet ve dvacáté šesté minutě. Domácí Martin Jakoubek se prosmýkl trutnovskou obranou a dokázal i odcentrovat. Jakoubkův centr se snesl na zadní tyč, kde číhal připravený Pavel Šmuer, který vyrovnal na 1:1. Za vyrovnaného skóre se začala vyrovnávat i předváděná hra obou celků. V závěru poločasu se tak domácí dostali k několika nadějným zakončením, hostující gólman Marcel Dousek ale šance Tatranu pochytal, a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. 

Domácí se i podruhé dotahují

Vstup do druhé půle vyšel lépe Trutnovským. Ve čtyřicáté sedmé minutě hosté rozehrávali rohový kop, domácí obrana si nepohlídala Romana Wimmera, který se tak dostal k hlavičce a vrátil Trutnovu jednobrankové vedení. Tatran mohl přijít s rychlým vyrovnáním. Zhruba o pět minut později se k hlavičce dostal Martin Jakoubek, který svým zakončením překonal Marcela Douska, svého brankáře ale na čáře zastoupil jeden z trutnovských obránců, který tak odvrátil vyrovnání. Další nadějnou příležitost si domácí vypracovali v padesáté sedmé minutě, kdy po standardní situaci hlavičkoval nad břevno Josef Marek. Nepřesné zakončení si kapitán Tatranu vynahradil jen o několik okamžiků později. V padesáté osmé minutě si Josef Marek naskočil na centrovaný balon Martina Jakoubka a tentokrát se mu podařilo dostat míč do sítě a vyrovnat. Povzbuzení domácí mohli o pár minut později zvrátit skóre na svoji stranu, pohotové zakončení Adama Rodra ale mířilo jen do břevna trutnovské branky. Tatran se dostal do dalších zakončení, třetí branku ale domácí nevstřelili. V samotném závěru musel domácí David Kracík zatáhnout za ruční brzdu, když fauloval unikajícího hráče Trutnova a po červené kartě opustil hřiště. Trutnovští z následného přímého kopu ohrozili branku, z dorážky ale nakonec přestřelili. Zápas tak po devadesáti minutách skončil remízou 2:2 a ke slovu přišly penalty. 

 

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější fotbalisté Tatranu. Hned dva domácí hráči sice penaltu neproměnili, na straně soupeře však nedostali míč do sítě tři hráči. Po rozstřelové výhře 3:2 se Tatran mohl radovat z dvoubodového zisku. 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Hostinné
Zdeněk Macháček - vedoucí mužstva TJ Tatran Hostinné: Dramatické utkání, které se početné divácké kulise muselo líbit. Hosté vždy o branku vedli a my jsme museli dotahovat. Škoda našich nevyužitých šancí v závěru utkání, přesto dva body s kvalitním soupeřem bereme.




Počet diváků: 220. Rozhodčí: Krotil Ondřej - KRUCKÝ Dušan, MLYNÁŘ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.