1:0p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2016 14:00

13.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bezgólový zápas rozhodly Hořice v penaltovém rozstřelu


Branky


0

Zápas mezi hořickou Jiskrou a Rychnovem nabídl bojovný fotbal i šance, nikoliv však góly. Na ty si diváci museli počkat do penaltového rozstřelu, ve kterém se dvěma dobrými zákroky předvedl domácí brankář Pavel Žižka, který tak pomohl k penaltové výhře Hořic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas

V zápase dominovaly obrany obou týmů. Rychnovští často útočili skrze křídelní prostory, ty ale s jistotou pokrývali domácí obránci. Do prvního zakončení se tak Rychnov dostal až v jedenácté minutě, se střelou na zadní tyč ale neměl domácí brankář Pavel Žižka výraznější problémy. Domácí se v úvodu spoléhali na pevnou hru v obraně, postupem času se ale začali více osmělovat, což otevíralo možnosti svižných útočných akcí i pro Rychnov. Ve třicáté druhé minutě dobře napadal rozehrávku Rychnova útočník Dominik Pour, který na hranici vápna získal balon, zakončení se mu ale nepovedlo a minul branku. Obrany s úspěchem blokovaly akce soupeře i nadále. Důkazem byla třicátá devátá minuta, kdy domácí vystihli rozehrávku Rychnova a útokem vedením po pravé straně se dostali do přečíslení, o zakončení je však připravil rychnovský obránce, který srazil centrovaný balon na roh. Obdobná situace se opakovala i po tomto rohovém kopu, kdy se do protiútoku dostali zase hosté, jejich akci dva na jednoho ale zastavil jediný obránce Hořic. Poločas tak skončil bezgólovou remízou. 

Hořice nevyužívají početní výhodu

Na začátku druhého poločasu se do zakončení několikrát dostali hosté. V padesáté první minutě prokličkoval přes obránce Hořic jeden z rychnovských hráčů až do vápna, jeho přízemní střela na bližší tyč ale nemohla brankáře Žižku překvapit. Rychnov se i v dalších minutách častěji pohyboval s míčem na polovině soupeře, za bezgólového stavu však můžou stačit vteřiny, aby se obraz zápasu změnil. To se málem stalo v šedesáté sedmé minutě. Rychnov na vlastní polovině rozehrával standardní situaci, hráč hostů ale podklouzl a nedůrazný odkop se tak snesl na kopačky domácího hráče, který se okamžitě rozběhl vstříc rychnovské bráně. Jeho samostatný únik zastavil před vápnem jen za cenu červené karty Lukáš Reichl. Exekuce přímého kopu se ujal Jakub Kuneš, jeho střela však přeletěla břevno rychnovské branky.

 

I přes početní převahu se Jiskra k výraznějšímu náporu nedostala. V sedmdesáté páté minutě se domácí hráč vyšrouboval do vzduchu, jeho hlavička ale mířila pouze do středu branky, kde stál pozorný brankář Jan Vrána. Závěr zápasu přinesl místo gólových šancí četně nedovolené zákroky, které měly zabránit tomu, aby se jeden nebo druhý tým do takové šance dostal. Zápas tak ani po devadesáti minutách gól nenabídl a ke slovu se dostaly penalty. 

 

 

Penaltový rozstřel zahájil domácí kapitán Jan Rozsévač, který panenkovsky poslal Jiskru do vedení. Ještě v téže sérii vychytal hostujícího střelce brankář Žižka, Hořice tak už po první sérii vedly. V následujících dvou sériích se nemýlil žádný ze střelců, Hořice tak stále vedly o gól 3:2. Ve čtvrté sérii se naopak žádný z hráčů neprosadil, a Rychnov tak promarnil šanci na srovnání rozstřelového skóre. V páté sérii tak stačilo, aby domácí Dominik Pour proměnil a o vítězi by bylo rozhodnuto. Domácí obránce neznervózněl, přesnou střelou po zemi překonal brankáře Vránu a rozhodl o dvoubodové výhře Jiskry. 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Hořice
Josef Vydra - vedoucí TJ Jiskra Hořice: Za dušičkového počasí se hrál s ohledem na terén dobrý fotbal se šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase měli přece jen více šancí domácí, a tak je konečná dělba bodů spravedlivá.




Sestavy


TJ Jiskra Hořice
P. Žižka [-] - A. Vávra [-] , M. Vodnárek [-] (61. P. Ruml [-] ) , D. Palm [-] , V. Kulhánek [-] (39. J. Šeda [-] ) - J. Rozsévač [-] , P. Palm [-] (78. J. Rubeš [-] ) , P. Kuneš [-] , J. Kuneš [-] (74. M. Tomáš [-] ) - J. Melichar [-] (86. I. Timkovič [-] ) , D. Pour [-] -

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Pups [-] , M. Mňuk [-] (58. M. Drašnar [-] ) , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] - R. Zajíček [-] , J. Počtýnský [-] , L. Reichl [-] , S. Pohl [-] , M. Šrefl [-] - O. Bastos [-] -

ŽK: 84. J. Rozsévač , 86. P. Ruml - 63. M. Bárnet , 79. O. Bastos , 85. L. Brandejs . ČK: 67. L. Reichl .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Krucký Dušan - RYCHTÁR Tomáš, ODVÁRKO Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.