Kostelec obral i Studánku a dál pokračuje bez klopýtnutí


Branky


0

Jeden z nejatraktivnějších zápasů kola mohli diváci sledovat na studánském trávníku, kam domácímu A-týmu dorazil, jakožto soupeř kostelecký Sokol. Ten jasně ovládl začátek utkání a během pětadvaceti minut čtyřmi brankami rozhodl ve svůj prospěch. Tentokrát to bylo v podání hostů porpvé bez napětí. Pak se sice Kostelci zranil hráč, ale i tak si už hosté výhru ohlídali. Další tři body jej tak posouvají prozatím na druhé místo za na skóre úspěšnější Baník Stříbro. Studánka vypadla z elitní pětice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kostelec rozhodl zápas rychleji, než sám čekal

Sokol do utkání vlétl ve vysokém tempu, kterému ale Studánka absolutně nestačila. Kostelec hrál v rychlosti a vytvářel si šanci za šancí, nikoli však ze stálého tlaku na bránu soupeře, ale především z rychlých výpadů. A jak řekl sám kouč hostů, v prvních dvaceti minutách tam spadlo vše, do čeho hosté kopli. Už v páté minutě otevřel skóre Radim Lokvenc, pak sice přišla asi patnáctiminutová pauza, ale během čtyři minut pak přidali další trefy ještě Lukáš Honzík, Lukáš Honzík podruhé a Michal Steiner. Během několika minut bylo rozhodnuto a v podstatě po zápase. Kostelec měl i nadále více ze hry, ale asi v pětatřicáté minutě se mu zranil brankář, který musel střídat a do brány se musel postavit obránce Pavel Masař. Po tomto momentu tempo Kostelce trochu ovadlo, a tak se více do hry dostala i Studánka, které se podařilo ještě gólem do šaten snížit. Trefil se Oldřich Janovec.

Produktivita Kostelce výrazně ochabla

Ve druhé půli se hrálo podobným stylem, jako v té první. Studánka se snažila sázet ne delší nápory na branku soupeře, zatímco trpělivý Kostelec se snažil sázet na protiútoky. Na šance měl více ze hry ale stále Kostelec. Především David Kolářský zahodil obrovské množství stoprocentních šancí. Abychom mu ale nekřivdili, je pravdou, že jednou se trefil. Čárový sudí ale viděl ofsajd a gól mu nebyl uznán. Zkrátka, Kostelci přáno nebylo. Tak, jak se mu vydařila první půle, tak to v druhé nevyšlo. V pětašedesáté minutě se navíc podařilo vsítit Pavlu Kotvovi, což nustil hosty stále nepolevovat a disciplinovaně bránit. To jim ale jít nepřestalo, a tak poměrně v klidu hru kontrolovali. Potřetí již neinkasovali a nakonec zaslouženě vyhráli.



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Studánka
Alexandr Hepfel: My jsme se vůbec nesešli a museli jsme posílit o hráče rezervy. V podstatě jsme hráli úplně bez útoku. Nebudeme se ale vymlouvat, Kostelec nás od začátku drtil a po dvaceti minutách bylo prakticky po zápase. My jsme byli úplně bezzubí. Chyběla nám šťáva, všude jsme byli poslední a nebyli jsme důrazní. V našem podání to byl katastrofální zápas a Kostelec vyhrál úplně zaslouženě. Soupeři se v pětatřicáté minutě zranil gólman a musel jít chytat hráč. Tento moment soupeře ale dost rozhodil a věřím, že kdyby se nic takového nestalo, tak bychom prohráli ještě výraznějším rozdílem. My jsme na ně neměli a můžeme jim jen poblahopřát k vítězství.

TJ Sokol Kostelec
Robert Kertys: Já bych rovnou řekl, že to nebylo jen o těch dvaceti minutách, ve kterých jsme dávali branky. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, takže jsme si řekli, že to budeme hrát především ze zajištěné obrany, a to se povedlo. Hrálo se v podstatě nahoru a dolů, jen protiútoky, akorát s tím rozdílem, že my jsme soupeři téměř nic nedovolili, ale sami jsme si vytvářeli šanci za šancí. Zápas hodně ovlivnilo zranění našeho brankáře, který má natažené vazy v koleni, takže jsme museli využít i jediného hráče na střídání, který musel do branky. A pak jsme se už jen modlili, abychom to hlavně udrželi. Studánka se sice snažila a tlačila nás, ale my jsme těžili z těch protiútoků, ale zahodili jsme hodně šancí a museli jsme stále trpělivě odolávat. Dnes jsem to odehráli s rozumem, kluci splnili to, co jsem po nich chtěl a zaslouženě jsme vyhráli.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Rut Jaroslav - ČERNOVSKÝ Zbyněk (N), BEZVODA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.