„Za Besiktas jsem hrál proti Fergusonovu Manchesteru United”. To je hráč podzimu Filip Hološko

Nejlepší střelec Sydney FC za sezónu 2015/16, několik startů v Lize Mistrů, či za reprezentaci Slovenska, to je Filip Hološko, jenž ovládl divácké hlasování o hráče podzimu středočeské 1.A třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ze všeho nejdřív bych Vám chtěl pogratulovat k výhře v této anketě. Jaké z toho máte pocity? Čekal jste to?
Jsem velmi rád, nečekal jsem to a ani jsem popravdě nevěděl, že v této soutěži nějaká taková anketa existuje. Není to ale jen moje zásluha, chci poděkovat především mým spoluhráčům, bez nich by to nešlo. Jsme kvalitní parta a spousta kluků hráli nejvyšší dorostenecké soutěže.
Momentálně jste hráčem SK Úval, ale nás by zajímala Vaše fotbalová cesta od počátků. Jakými kluby jste prošel a kde se Vám líbilo nejvíce?
Moje kariéra už se teda blíží spíše ke konci. Působil jsem se Slovanu Liberec, kde se nám podařilo vyhrát titul, i když jsem tu sezónu strávil spíše v B týmu. Dále mé cesty vedly do Turecka, kde jsem v Besiktasi Istanbul strávil dlouhá léta a také jsem měl tu čest si zde zahrát ligu mistrů. Na konci angažmá v Turecku jsem si prošel hostování v Rizesporu, které tak povedené nebylo. Poté jsem se stěhoval do Austrálie, kde jsem v Sydney FC byl nejlepším střelcem týmu v sezóně 2015/16 a podařilo se nám zde vyhrát titul. Poté následoval návrat na československé trávníky, do Slovanu Bratislava a později do FC Slovácka. Teď jsem tedy v Úvalech a doufám, že se nám bude na jaře dařit.
Také by nás zajímalo jaký klub je tím vaším srdcovým, na který se chodíte dívat a popřípadě, jestli máte pernamentku některého z tuzemských týmů?
Rád se podívám na československé nejvyšší soutěže nebo na Ligu mistrů, ale nějaký vybraný klub momentálně nemám. Za dob Sira Alexe Fergussona jsem měl rád Manchester United a jako malý jsem měl ve svém pokoji několik dresů tohoto klubu. Od odchodu tohoto legendárního trenéra to není nic moc, ale po příchodu Ten Haga to vypadá opět lépe. Teď se ale hlavně soustředím na Úvaly.
Momentálně se Vaše družstvo nachází na krásné 6. příčce tabulky s poměrně malou ztrátou na týmy nad Vámi. Jaké jsou cíle Úval do jarní části sezóny a jaké byly na začátku tohoto ročníku?
Na to, že jsme nováčkem soutěže, tak si myslím, že si vedeme dobře. Nějaké poziční cíle jsme neměli, chceme hrát dobrý fotbal pro oko diváka a bavit právě diváky, kteří nás jezdil podporovat i na zápasy, které nehrajeme doma, za což jim děkuji. Myslím si, že na první čtyřku máme a doufám že do 5. místa na konci sezóny skončíme.
Určitě se o tom dozvěděli už i kluci z Vašeho týmu a často bývá, že po výhře v nějaké takovéto anketě přijde nějaký příspěvek do klubové kasy. Čeká toto i Vás?
Nevím, jestli to kluci ví. Včera mi to volal trenér, ale myslím si, že jsme skvělá parta a rád nějakou kačkou přispěju, abychom to mohli případně oslavit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.