Balóny, dresy, pití, úklid kabiny atd. je na denním pořádku, už by to chtělo jiný mlaďase, říká Matyáš Mašek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal obránce Dynama Horšovský Týn Matyáš Mašek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sestavě kola jsi zvítězil po úspěšném zápase v Žákavě. Jak jsi ho viděl?
Do zápasu jsme nevkročili zrovna nejlépe, ale pak se nám ho naštěstí podařilo obrátit v náš prospěch, řekl bych, že gólových šancí jsme měli i přes soupeřovu kvalitu více, podařilo se nám ale proměnit jen 3, i přesto si tří bodů z venku velmi vážíme.
Ve druhém kole za sebou zvítězil v sestavě kola hráč z Horšovského Týnu. Řešíte to nějak v kabině nebo je to dílo náhody?
Když se do sestavy kola dostane někdo z našeho týmu, jsme rádi a hned o tom ví celá kabina a všichni ho samozřejmě podporují a jsou také rádi, že cinkne něco do kasy.
Jak by ses popsal jako obránce. Jsi ten typ beka, který brousí lajnu a podporuje útok nebo raději hraješ spíše defenzivně?
Beka se snažím se hrát spíše ofenzivně, ale hlavně hodně záleží na soupeři, který na mé straně hraje.
Je ti stále pouze 19 let. Máš myšlenky, třeba v budoucnu, na nějaký kariérní posun v podobě vyšší soutěže nebo jsi spokojený v Horšovském Týnu s 1.A třídou?
Tak určitě bych se chtěl někam posunout, ale byl bych rád kdyby to bylo v Horšovském Týně, ale jinak si žádné větší ambice nevytvářím a žádný přestup nemám v plánu, máme tu super partu a mnoho výborných fotbalistů, od kterých se snažím brát zkušenosti a posouvat se tak dál.
Kdo z kabiny stráví před zápasem nejvíce času před zrcadlem?
Jednoznačně Jarda Malý.
V kabině patříš mezi ty mladší. Stáváš se terčem nějakých vtípků nebo to zůstává jen u nošení a nafukování balónů?
Balóny, dresy, pití, úklid kabiny atd. je na denním pořádku, to je bohužel jasný. Už by to chtělo jiný mlaďase. Vtípky se sem tam taky nějaké najdou, ale nebývá to kvůli tomu, že jsem mladší.
Vykopnutý míč z brankové čáry v 90. minutě znamenající zachránění výhry tvého týmu nebo gól v 90. minutě znamenající výhru tvého týmu?
Obojí jsou krásné momenty, ale gól v 90. minutě zní líp.
V minulé sezoně jsi měl na dresu pětku, teď nastupuješ s patnáctkou. Je za tvým výběrem čísla nějaký příběh nebo si bereš, co zbyde?
Číslo na zádech pro mě nehraje nějak velkou roli, v dorostu jsem třeba nosil dvojku. Když jsem pak přišel do mužů, byla mi přidělována různá čísla. Nakonec pětka a teď na novou sezónu jsem si vzal 15, s tou jsem začínal, když jsem začínal s fotbalem. Dá se říct, že čísla často měním.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.