Až se tým sehraje, myslím si, že můžeme hrát v horních příčkách tabulky, říká Jiří Herc

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář Horšovského Týnu Jiří Herc. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sestavě kola jste zvítězil po domácím zápase se Sušici, který skončil 3:3. Dostal jste sice tři góly, ale předvedl jste i několik důležitých zákroků. Jak jste ten zápas viděl?
Věděli jsme, že zápas bude velmi těžký, šli jsme do zápasu s tím, ze chceme zvítězit, ale v úvodu zápasu nás soupeř zmáčknul a mohli jsme dostat rychlé 3 góly, naštěstí jsme dostali jen jeden gól. Druhou půli jsme vyrovnali hru, a dokázali jsme otočit skóre na 3:2, bohužel ke konci jsme si nechali dat vyrovnávající gól na 3:3, ale s bodem jsme spokojeni.
Jak je kabina spokojená s pěti body po třech zápasech?
Víme, že jsme na začátku sezóny měli lehčí soupeře, tak jsme chtěli z prvních dvou kol uhrát 6 bodů, což se nám nepodařilo, ale s 5 body musíme být spokojený.
Zeptal jsem se na to minulého hráče kola, Filipa Krejčího ze Smíchova, který také postoupil z 1.B třídy. Zeptám se tedy i Vás. Říkáte, že jste měli lehčí soupeře, je ale i přes to vidět nějaký rozdíl ve kvalitě soupeřů a jejich hry oproti 1.B třídě?
Já bych v tom viděl velký rozdíl, hra je rychlejší a o dost fotbalovější.
Jste odchovanec Příbrami. Jak jste se ocitl v Horšovském Týnu, kde už 4 roky působíte?
Než jsem přestoupil do Horšovského Týna, byl jsem bez angažmá. Horšovský Týn se mi sám ozval, jestli nemám zájem chytat za tento klub, na nabídku jsem s radostí kývl.
Popište nám svou cestu, jak jste se dostal mezi tři tyče. Byl jste brankářem odjakživa nebo jste začínal v poli?
Fotbal jsem začal hrát v 6 letech a rovnou jsem se postavil do brány. Baví mě chytat od malička.
Ve třech kolech jste vstřelili 9 gólů a v listině střelců se hodně opakují 3 jména - Marek Falout, Jan Havlíček a Jevgenij Čižikov. Jsou to oni, kdo táhnou Horšovský Týn nebo byste vyzdvihl ještě někoho?
Samozřejmě tito ofenzivní hráči jsou tahouni mužstva, ale vyzdvihl bych i zkušené hráče v obraně, jak se tým sehraje, myslím si, že můžeme hrát v horních příčkách tabulky.
Jsou pro Vás důležité statistiky (čistá konta, obdržené góly atd.)? Sledujete to?
Upřímně tyto statistiky moc nesleduji, záleží mi na úspěších týmu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.