Rozhovor s Viktorem Polokem - hlavním trenérem TJ Sokol Nýdek

V TJ Sokolu Nýdek došlo během jarní části k pohybu na trenérské židli. Dosavadní trenér Hadrava odstoupil z funkce z osobních důvodů a místo po něm převzal dosavadní asistent Viktor Polok. 22-letý mladý trenér je suverénně nejmladším trenérem v 1.B třídě sk.C a exkluzivně pro fotbalunas.cz nám poskytl rozhovor v nové pozici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Viktore, po konci trenéra Hadravy se posuváš na pozici hlavního kouče Nýdku. Tvé první dojmy?
Mezi první dojmy určitě patří šok a nervozita, ale po ustoupení těchto pocitů už převládá jen chuť a nadšení do nové zkušenosti, chci si tuto pozici co nejvíc užít, myslím si, že mi pomáhá to že jsem už v klubu působil a přesouvám se tak jen o jednu pozici výš.
Ve 22 letech jsi suverénně nejmladším trenérem v CANIS 1.B třídě sk.C. Někteří hráči jsou starší, než ty. Nebude zde problém s autoritou?
Je to určitě něco nového jak pro mě tak i pro hráče samotné, ve fotbale se sice pohybují dlouho, ale věkový rozdíl mezi mnou a některými hráči je opravdu obrovský, někteří by mi mohli dělat i tátu (smích), od nikoho nejde očekávat vykání nebo až takový respekt jako u starších trenérů, ale i přesto věřím že to zvládneme a sezónu dokončíme se ctí.
O víkendu jsi odkoučoval svůj první zápas v této roli. Zhodnotil bys nám podrobněji utkání s Petřvaldem, které jste prohráli 1:2, když jste neproměnili penaltu?
Tak v prvních dvaceti minutách zápasu jsme byli lepší jak soupeř, vypovídá o tom i množství rohu a střel, bohužel místo toho abychom šli do vedení tak inkasujeme opět jako první, i po soupeřově gólů jsme pokračovali ve hře u jejich branky, ale opět bez úspěchu, hosté nám tři minuty před koncem poločasu odskočili po proměněné penaltě do dvoubrankového vedení. Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejném nasazení a soupeře jsme ještě více zatlačili, naše rány míjely jen těsně prostor branky, gólů jsme se dočkali až v 70.minutě po krásné individuální akci Szotkowskeho, měli jsme možnost hrát i proti oslabenému soupeři, když rozhodčí vyloučil po dvou žlutých Marka, poté jsme měli výhodu penalty, ke které se postavil Puczok, ale neproměnil, to se ve fotbale stává. Bohužel vyrovnávací gól jsme nevstřelili, chybělo nám štěstí, a to co už mířilo do branky tak to pochytal gólman hostí, neskutečný výkon.
Jako asistent jsi občas i nastupoval. Změní se teď v pozici hlavního kouče to, že nyní už to nepřipadá v úvahu?
Chci se věnovat týmu jen ze střídačky, nastoupil bych kdyby už opravdu neměl kdo jiný hrát, po vyléčení všech zranění mám k dispozici slušně nabitý kádr
Tvé působení jako hlavní trenér bude dlouhodobější anebo jste s vedením domluveni do konce sezony?
Zatím do konce sezóny, i tak za tuto možnost vedení děkuji a věřím, že nabyté zkušenosti pak budu moct zúročit v další trenérské kariéře
Je něco, co bys rád z pozice hlavního trenéra v Nýdku změnil? Něco, co jsi jako asistent nemohl?
Jako asistent jsem svoje názory dával najevo a s předchozím trenérem jsme vždycky k nějaké shodě došli, nemyslím si že by bylo třeba extra něco měnit, jak už jsem psal výše, hlavně dohrát sezónu se ctí a pokusit se nasbírat co nejvíce bodů, na větší změny bude prostor až v létě, ale na to zatím nemyslím
K ruce máš jako asistenta bývalého brankáře Třince Palečka. Jak vznikla tato spolupráce a co si od tohoto spojení slibuješ?
Tak Lukáš v našem klubu působí delší dobu, v minulosti už asistenta dělal a teď byl členem vedení, hledal jsem někoho, kdo by mi názorově i zkušenostmi seděl a věřím, že jsem se rozhodl správně, námluvy netrvaly dlouho a oba jsme si vyjasnili co od této vzájemné spolupráce očekáváme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.