Ronaldo je moje srdcovka, říká Hráč kola Matěj Suchý

Na přídělu 9:0 v zápase s Modlany se útočník Krupky Matěj Suchý podílel čtyřmi góly. Právem mu tak patří ocenění Hráč kola.

„Ale můj nejlepší zápas to nebyl, tak před třemi lety jsem dal Kadani pět gólů za poločas, což bylo něco úplně unikátního. Čtyři góly jsou ale taky super,“ usmívá se Suchý.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Který z těch gólů byl z vašeho pohledu nejlepší?
Hned ten první. Došel jsem si pro penaltu, i když byla na mě, porušil jsem nepsané pravidlo, že faulovaný ji nemá kopat. Ale my vedli už 3:0 a mně vadilo, že jsem do té doby nedal gól, potřeboval jsem se psychicky zvednout. A nastartovalo mě to.
Zatím máte na kontě 13 gólů a patříte k nejlepším v soutěži. Budete útočit na krále střelců?
Rozhodně se o to pokusím. Zatím je to dobré, ale úplně jsem se necítil komfortně, už jsem měl i lepší sezony v Krupce. Jsem pořád sebekritický.
Typově jste jaký útočník, kdo je váš vzor?
Můj vzor je Ronaldo, to je srdcovka, ale jinak jsem byl víceméně celý život rychlý, hraju to přes rychlost a techniku. Silový vůbec, já spíš uskakuju (smích).
Nelákalo by vás zkusit si vyšší soutěž?
Hrál jsem chvilku druhou ligu za Ústí, pak rok dva v Litoměřicích divizi. Lákalo by mě, ale v kombinaci s prací mi ten kraj i vyhovuje. Podnikáme s tátou, máme rodinnou firmu, velkoobchod s ovocem a zeleninou. Fotbal je už spíš koníček.
Jak jste v Krupce spokojeni s podzimní částí krajského přeboru?
Šlo to nahoru - dolů, máme hrozné výkyvy. Přitom máme tým, který by měl mít standardně dobré výsledky, ale zatím si to sedá, máme tam mladé kluky. Určitě to není na postup, ale kolem pátého šestého místa bychom hrát měli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.